Nerikes Allehanda > Nyheter

Saturday, 16 January, 03:07

Nerikes Allehanda - I förrgår: 19:04

Vaccineringen har börjat på Conventum – men bara för vårdpersonal: ”Begränsad omfattning”Conventum arena har öppnats för vaccinering – men än är det bara vård- och omsorgspersonal som....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Conventum

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vaccineringenhar , börjat, Conventummen , baraför , vårdpersonal, Begränsad omfattning
Nyheter 24 - 15 feb 12 kl. 07:59

Massvaccineringen räddade bara sex svenskar


60 procent av Sveriges befolkning vaccinerades mot Svininfluensan. Trots det hade vi ett lika lågt dödlighetstal som Tyskland - där bara 8 procent vaccinerades. Och nästan samma som Polen - där ingen vaccinerades.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 12 kl. 13:54

SMI: Vaccineringen räddade 60 liv

Det var inte bara sex svenskar som räddades till livet tack vare massvaccineringen mot svininfluensa ? utan snarare 60. Det hävdar Smittskyddsinstitutet (SMI) som nu går i svaromål mot uppgifter i medier.

Sydsvenskan - 02 apr 16 kl. 17:49

Massvaccinering i Guinea mot ebola

Guinea ska massvaccinera människor som kommit i kontakt med de över 500 män som har varit smittade med ebolaviruset. En tjänsteman inom hälsodepartementet meddelade på lördagen att vaccineringen ska genomföras inom kort.Det är första gången som människor som varit i kontakt med ebolasmittade ska vaccineras.

YLE - 08 maj 17 kl. 04:30

Robin fick narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa - nekas nu ersättning

Svininfluensavaccinet år 2009 ökade risken att drabbas av narkolepsi. Flera som råkade ut för sjukdomen hade ändå lindrigare symptom i början och var inte tillräckligt snabba med att ta sig till läkare. Det innebär att de kan gå miste om livslång ersättning.

Sydsvenskan - 24 apr 16 kl. 06:00

Så blev vaccin en skrämmande fiende

Pojken var tretton månader gammal när föräldrarna märkte att något var på tok. Mekaniska handrörelser som upprepades i det oändliga. Oartikulerade läten som inte alls liknade ord.

YLE - 14 okt 15 kl. 06:29

Österbottningar fortfarande skeptiska till HPV-vaccin

IMS Flickor erbjuds gratis H87216PV-vaccin i årskurs sex. 66392 23050 Majoriteten av de finländska flickorna vaccineras mot papillom -virus som orsakar livmoderhalscancer. Men inte i Österbotten.

Sydsvenskan - 20 feb 12 kl. 06:30

Narkolepsifall mångfaldigades

Narkolepsifallen i Västra Götalands- och Hallandsregionerna har 25-faldigats efter vaccineringen med Pandemrix mot svininfluensa.
Det visar en populationsbaserad studie som gjorts under ledning av Tove Hallböök, överläkare på barn­neurologen vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Studien publiceras i en internationell vetenskaplig tidskrift senare i år.?

Nyheter 24 - 07 jan 11 kl. 12:32

Adam, 17, fick narkolepsi efter svininfluensavaccin


Han kan somna mitt i julklappsöppningen och trillar ihop så fort han skrattar. Efter att Adam Andersson, 17, vaccinerades mot svininfluensan drabbades han av narkolepsi. SANDSBRO.

Trelleborgs Allehanda - 29 mar 11 kl. 20:35

Ett erkännande för Moa Assarsson

Sambandet svininfluensa och narkolepsi en seger för Moa Assarsson.
Trelleborg/Tygelsjö ? Det känns bra att de insett att narkolepsin beror på vaccineringen.

HBL - 30 jun 14 kl. 11:54

Fler som insjuknat i narkolepsi kan få kompensation

Kompensationsförfarandet för dem som insjuknat i narkolepsi ändras, informerar Läkemedelsskadeförsäkringspoolen. Fall där symptomen börjat högst två år efter Pandemrix-vaccineringen uppfyller i fortsättningen kriterierna för kompensation. Institutet för hälsa och välfärd publicerade i juni forskningsresultat som visar att risken för att insjukna i narkolepsi var förhöjd i två år efter vaccineringen.

Kristianstadsbladet - 24 maj 13 kl. 09:30

Samuel är ständigt trött efter sprutan

Foto: Tom Wall
Nioårige Samuel blev kroniskt sjuk efter en vaccination han fick av misstag. Sköterskan missade att föräldrarna tackat nej till Pandemrix-sprutan. Nu, tre och ett halvt år senare, kämpar föräldrarna Annika Edman och Gunnar Pehrsson fortfarande för att Samuel ska få upprättelse.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.