Dalarnas tidningar > Nyheter

Monday, 25 January, 20:13

Dalarnas tidningar - 13 jan 21 kl. 19:01

Ökat antal stölder i skolan: "Viktigt att prata med sina barn"Bara i januari 2020 anmäldes 644 stölder i skola och på fritidshem. Föräldrar och....
Läs mer på Dalarnas tidningar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökatantal , stölderi , skolan, Viktigtatt , pratamed , sina barn
YA - 08 jan 14 kl. 04:00

Moderat felslut om skolan

Foto: Fredrik Sandberg / TT
Från klassrummet till riksdagen är avståndet för långt. En statlig skola kan vara lösningen.
I Skånes 33 kommuner skiljer det 20 600 kronor per elev och år mellan den kommun som lägger mest på skolan och den som lägger minst.

BT - 04 mar 18 kl. 18:50

Värdar i korridorerna har ökat tryggheten: ”Går upp och ner”

Viskaforsskolan har satt in åtgärder mot stöket – tekniska och mänskliga. Kameror och skolvärdar har ökat tryggheten på skolan..

Blekinge Läns tidning - 19 jul 19 kl. 10:00

Vi välkomnar Internationella Engelska skolan till Karlskrona

För några veckor sedan kom det glädjande beskedet att skolinspektionen godkänner Internationella Engelska Skolans, IES, ansökan om utökat tillstånd. Skolan har nu möjlighet att etablera sig i Karlskrona med förskoleklass, grundskola och fritidshem..

VBL - 08 nov 12 kl. 07:36

Ökat elevantal hotar skolan i Kuni

Dela Kuni-Vassor skola och flytta klass fem och sex till Kvevlax. Det föreslår kommundirektör Rurik Ahlberg eftersom skolbyggnaden i Kuni är för liten för de många eleverna..

Nerikes Allehanda - 09 jan 16 kl. 05:44

Ökat tryck på skolan kräver investeringar

Trycket på Kyrkbackskolan ökar. Fler elever tillkommer via de asylsökande som anlänt till Ljusnarsbergs kommun. Därför ska nu Klockargården renoveras för att klara de ökade behoven av skollokaler..

YLE - 22 aug 17 kl. 12:25

Antalet barn som vägrar gå till skolan håller på att öka

Ett barn som vägrar eller inte kan gå till eller vistas i skolan kan lida av olika problem. Det kan handla om svår ångest eller om annan problematik som resulterar i att man inte klarar av att gå i skolan. Bland andra Mannerheims barnskyddsförbund varnar för den här formen av problematik eftersom skolfrånvaro i ett barns liv betyder en väldigt stor ökad risk för utslagning eller marginalisering.

SmålandsPosten - 01 jun 13 kl. 08:51

Skolan?måste ge alla elever en bra start

?Arbetslösheten bland unga fortsätter öka. Allt fler unga blir beroende av ekonomiskt bistånd och av sina föräldrar för sin försörjning Det leder till en senare etablering på arbetsmarknaden och i vuxenlivet.

SmålandsPosten - 01 jun 13 kl. 08:51

Skolan måste ge alla elever en bra start

Arbetslösheten bland unga fortsätter öka. Allt fler unga blir beroende av ekonomiskt bistånd och av sina föräldrar för sin försörjning Det leder till en senare etablering på arbetsmarknaden och i vuxenlivet.
Sambandet mellan arbetslöshet och låga betyg i grundskolan och gymnasiet är tydligt: att klara skolan blir alltmer nyckeln till arbetslivet.

Kristianstadsbladet - 05 jun 13 kl. 09:46

Skolan måste ge alla barn en bra start

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
LO-distriktet Skåne har tagit fram en rapport som visar på sambandet mellan, skola, arbetslöshet och uppväxtvillkor. Föräldrarnas bakgrund får allt mer betydelse för elevernas framtid enligt distriktets försteombudsman, Maria Nyman Stjärnskog, som menar att skolan måste bli bättre på att ge alla barn en bra start i livet.
Arbetslösheten bland unga fortsätter öka.

Barometern - 24 jun 13 kl. 08:12

Skolan måste ge alla rätt förutsättningar

Arbetslösheten bland unga fortsätter att öka. Allt fler unga blir beroende av ekonomiskt bistånd och av sina föräldrar för sin försörjning. Det leder det till en senare etablering på arbetsmarknaden och i vuxenlivet.

Barometern - 23 jan 14 kl. 08:38

Skolan kan skapa hälsa

”Livsstil och hälsa grundas tidigt i livet, vilket gör att skolan och förskolan har en oerhört viktig och förmodligen avgörande roll att spela för förebyggande hälsoinsatser.” Friskvård och fysisk aktivitet minskar risken för allvarliga sjukdomar. Därför är det viktigt att vi ökar den fysiska aktiviteten, inte minst bland våra barn och ungdomar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.