Länstidningen i Södertälje > Nyheter

Tuesday, 26 January, 11:01

Länstidningen i Södertälje - 13 jan 21 kl. 18:03

Nya ungdomsorkestern i Järna börjar ta form: ”Vi satsar långsiktigt på de yngre”Cirka 50 barn och ungdomar har på kort tid börjat i Kulturskolans blåsverksamhet i Järna. Målet....
Läs mer på Länstidningen i Södertälje
Läs mer om:
Järna, Kulturskolans,  järna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya ungdomsorkesterni , Järnabörjar ta , formVi , satsar, långsiktigt på de yngre
Skånskan - 29 dec 15 kl. 14:00

Violinist som helst inte pratar om musik

Personligt TONSPRÅK. Han vill helst inte prata om musik, Franciszek Lejczak. Han tycker att det lätt låter pretentiöst, att det handlar om två olika språk som inte går att översätta sinsemellen.

Nyan - 20 apr 17 kl. 11:33

Blåsmusik med tradition

Mariehamns ungdomsorkesters vårkonsert är en traditionsrik upplevelse.

– Vi förändrade utseendet på programbladet för några år sedan, i övrigt är det mesta sig likt sedan starten, säger orkesterns dirigent Edward Furbacken.
Annonsen för konserten är densamma, den med tuban som spelar stora noter, och konsertens upplägg är detsamma som det alltid varit.

Skånskan - 05 jun 18 kl. 10:12

Här firar du nationaldagen

Skåne Här är ett urval av de platser dä du kan fira svenska flaggans dag.Saknas ditt nationaldagsfirande? Mejla din information till webbredaktionen
Sydöstra Skåne Skurup
Nationaldagen firas med ett digert program mellan klockan 13-16.

Skånskan - 09 aug 19 kl. 05:00

Orkestern blev blåst på instrumentförråd

SJÖBO Förrådet ska bli studio och förråd för Kulturskolan. Medlemmarna i Sjöbo ungdomsorkester har fått maka på sig och stapla sina instrument i samma sal som de övar.
Orkesterns ordförande ser två möjliga lösningar – att de kommunala verksamheterna hittar andra lokaler eller att kommunen bygger till Kulturskolan.

Skånskan - 30 nov 15 kl. 14:00

För henne finns inget annat än vävning

Personligt TALANG. – Det här är inte bara en egotripp. Det är bra för vävningen som helhet att det är några som tar mästarbrev.

YLE - 07 okt 15 kl. 15:21

Vi möts i Jeppo!

Det var fullt hus i Jeppo hembygdsgård då Österbottnisk förmiddag hälsade på i serien "Vi möts i...". Det blev prat om föreningsverksamhet och förstår om det berömda Jeppomörkret.

Skånskan - 10 okt 19 kl. 06:00

Redo för två veckor med Beethoven

I kväll inleds Beethovenfestivalen på Malmö Live och Malmö symfoniorkester tillsammans med nya chefsdirigenten Robert Trevino ska under två veckor spela alla Beethovens nio symfonier.
– Det blir som när folk lyssnar på hela Wagners Ringencykel, nu blir det tillfälle att verkligen nörda ner sig i Beethoven, säger violinisten Malin Nyström som också är andre konsertmästare i MSO.Beethovefestival på Malmö Live
Torsdag 10/10: Eroicasymfonin, symfoni nr 1, 2, 3
Lördag 12/10: Ödessymfonin, symfoni nr 4, 5
Torsdag 17/10: Pastoralsymfonin, symfoni nr 6, 7
Lördag 19/10: Europahymnen, symfoni nr 8, 9
Medverkande: Malmö symfoniorkester och chefsdirigenten Robert Trevino.

Sydsvenskan - 12 nov 14 kl. 04:00

Lutosławski låter Truls Mørk utgå med den moraliska segern.

Modernistisk musik anklagas ibland för att vara otillgänglig. En som instämde i den kritiken, samtidigt som han själv var modernist, var den polske tonsättaren Witold Lutosławski. För honom var lyssnaren musikens mål.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.