SR > Nyheter

Friday, 22 January, 22:58

SR - 13 jan 21 kl. 17:43

Skärpta coronaregler i Norge – alla inresande testas vid gränsenNorge skärper gränskontrollerna ytterligare för att minska så kallad importsmitta. Testkapaciteten ska byggas ut så att alla som reser in i landet ska testas för covid redan vid gränsen. Idag gäller en frist på 24 timmar för första testet och sedan tidigare gäller också krav på karantän för alla inresande..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skärpta, coronaregleri , Norgealla , inresande, testasvid , gränsen
DI - 30 jun 20 kl. 09:10

Skärpta coronaregler i Australien

Medan andra delar av landet lättar på restriktionerna inför den australiska delstaten Victoria nya regler för att motverka spridningen av….

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 20 kl. 09:08

Skärpta coronaregler i Australien

Medan andra delar av landet lättar på restriktionerna inför den australiska delstaten Victoria nya regler för att motverka spridningen av coronaviruset. Från och med midnatt natten mot onsdag måste invånarna i tio postnummerområden i miljonstaden Melbou.

Aftonbladet - 30 jun 20 kl. 09:08

Skärpta coronaregler i Australien

▸ Medan andra delar av landet lättar på restriktionerna inför den australiska delstaten Victoria nya regler för att….

Sydsvenskan - 30 jun 20 kl. 09:08

Skärpta coronaregler i Australien

Medan andra delar av landet lättar på restriktionerna inför den australiska delstaten Victoria nya regler för att motverka spridningen av coronaviruset. Från och med midnatt natten mot onsdag måste invånarna i tio postnummerområden i miljonstaden Melbou.

GöteborgsPosten - 30 jun 20 kl. 09:08

Skärpta coronaregler i Australien

Medan andra delar av landet lättar på restriktionerna inför den australiska delstaten Victoria nya regler för att motverka spridningen av coronaviruset..

News55 - 08 sep 20 kl. 23:40

Skärpta coronaregler i England

Från och med nästa måndag får max sex personer träffas samtidigt i England. – Jag önskar att jag inte behöver fatta det här beslutet, men som er premiärminister måste jag göra det som är nödvändigt för att inte viruset ska spridas, och för att rädda liv….

GöteborgsPosten - 09 sep 20 kl. 18:25

Skärpta coronaregler i England

Från och med nästa måndag får max sex personer träffas samtidigt i England..

Nyan - 12 feb 19 kl. 18:57

1 700 fler inresande till Åland

Antalet inresande till Åland ökade under 2018 med 1 700 jämfört med 2017. Det visar siffror från ÅSUB.
Det totala antalet inresande under 2018 uppgick till drygt 2 088 500 personer.

Nyan - 02 feb 16 kl. 08:00

Ökat inresande till Åland

2,1 miljoner reste till Åland ifjol, enligt nya siffror från Åsub. Det är en ökning med närmare 54 500 personer eller nästan tre procent jämfört med 2014. Jämfört med fjolåret ökade de inresande från Sverige med drygt 34 300 personer eller två procent.

Sydsvenskan - 06 aug 20 kl. 16:33

Skåne och Kronoberg rödlistas av Norge

Svenskar från Skåne och Kronobergs län måste än en gång sitta i karantän vid inresa i Norge. Enligt ett pressmeddelande från den norska regeringen gäller från och med den 8 augusti tio dagars karantän för inresande från de två regionerna, som därmed för.

Kristianstadsbladet - 28 jul 14 kl. 19:03

Norge trappar ner terrorberedskap

Säkerhetspolisen PST bedömer att terrorhotet mot Norge kvarstår och är fortsatt allvarligt men anser att den höga beredskapen gradvis kan trappas ned. Den skärpta gränskontrollen och beväpningen av poliser fortsätter.
Polisdirektör Odd Reidar Humlegård sade på en presskonferens att nedtrappningen av den högsta beredskapen inleds i morgon.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Sverige får färre doser av Astra Zenecas vaccin – “Bättre än inget”

Läkemedelsföretaget Astra Zeneca kommer att leverera färre doser vaccin än planerat till Sverige. Sverige får 700 000 doser i stället för en miljon. Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till Ekot: "Naturligtvis är det ett avbräck, men det är bättre än noll doser"..

SR - 2 timmar sedan

Ny covidvariant förmodligen dödligare

Den nya variant av coronavirus som spridits i Storbritannien de senaste veckorna är inte bara mer smittsam utan också sannolikt mer dödlig visar nya beräkningar. I Storbritannien riskerar 10 av 1000 60-åringar som smittats med den ursprungliga varianten att dö, medan 13-14 av 1000 riskerar att dö som fått den nya varianten. Dock finns nu finns det inledande tecken på förbättrat läge i landet..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Finland begränsar inresor

Finland skärper nu restriktionerna för inresa till landet. Bland annat ska alla som reser in i landet coronatestas. Det meddelar statsminister Sanna Marin efter regeringsförhandlingar på fredagen.

SR - 3 timmar sedan

Nissan satsar vidare i Storbritannien efter brexit

Biltillverkaren Nissan lovar nu att fortsätta satsa på sin stora bilfabrik i Storbritannien även efter brexit, detta efter att Storbritannien och EU till slut kom fram till ett frihandelsavtal. Nissanfabriken i Sunderland anställer omkring 7000 personer och upp mot 70 000 arbetstillfällen i området sägs på något sätt vara knutet till bilfabriken. Nissan ska nu även förlägga tillverkningen av batterier till sina elbildsmodeller som säljs i Europa i Sunderland..

SR - 3 timmar sedan

Vattenfall vill göra kolkraftverket grönt

Vattenfall vill bygga om sitt kolkraftverk Moorburg i Tyskland till att bli en av Europas största produktionsanläggningar av grön vätgas. Moorburgverket togs ur kommersiell drift i slutet av 2020. Kolkraftverket kritiserades ända sedan starten 2015 för sina mångmiljardförluster..

SR - 3 timmar sedan

Osäkerheten ökar om sommar-OS

Frågetecknen kring sommar-OS i Tokyo blir fler och fler. Nya mediauppgifter om att den japanska regeringen vill ställa in spelen på grund av pandemiläget, men det tillbakavisas av de styrande. Men smittkurvorna pekar åt fel håll och vaccineringarna har ännu kommit igång.

SR - 5 timmar sedan

Modernas vaccin inte verkningslöst

Tidigare idag kom kritik från regionerna efter att 2100 doser vaccin levererats i för kall temperatur. "Det är väldigt olyckligt att det sker på det här viset och det ställer till det väldigt mycket för oss", säger Anders Lindblom smittskyddsläkare i Dalarna. Läkemedelsverket verifierade under eftermiddagen att vaccinet i sig inte tar skada av den låga temperaturen..

SR - 5 timmar sedan

Relationen kan bli spänd mellan Biden och Duque

Joe Bidens nya administration i USA kan bli en besvärande faktor för Colombias regering. Biden är en stor anhängare av det fredsavtal som slöts i Colombia 2016 efter 50 år av inbördeskrig, men den colombianske presidenten Ivan Duque vill riva avtalet. Colombia har historiskt varit USA:s viktigaste allierade i Latinamerika och många ställer sig frågan hur oenigheten kring freden kommer att påverka de båda ländernas relation de kommande fyra åren..

SR - 5 timmar sedan

Fler doser ska användas ur varje flaska - oro bland regioner

Regioner är oroliga för att vaccintillverkaren Pfizer/Biontech nu anser att varje levererad flaska vaccin ska räcka till sex i stället för fem doser. Flera regioner uppger för Ekot att det är långtifrån alltid det går. "Det ska inte finnas en press att börja chansa på hur man hanterar vaccinet", säger Emma Spak på Sveriges kommuner och regioner..

SR - 6 timmar sedan

Snöovädret skapar stora problem

Snöovädret fortsätter i Norrland och det kommande dygnet väntas stora mängder. Det kan komma upp till en halv meter snö fram till i morron kväll och SMHI höjer till en klass 3-varning för snöfallet i Västerbotten. Ovädret leder till stora problem både i väg- och järnvägstrafiken det kommande dygnet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.