Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 00:53

Cornucopia - 13 jan 21 kl. 17:15

Kuppförsöket i Washington - 15 000 nationalgardister mobiliserade för att skydda presidentskiftetSom respons på det presidentledda statskuppförsöket i Washington är nu 15 000 soldater fårn det amerikanska nationalgardet inkallade och på plats med vapen kring kongressen för att skydda när nästa president Joe Biden svärs in som president. Detta som respons då högerextrema och grupper av konspirationsnötter och trumpister öppet planerar väpnat angrepp mot ceremonin.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Washington, Joe Biden, Trumps Trump Tower, Manhattan, Trump, Pence, Pelosi, Spanien, Jhaz3qdrpf, Kruzel, Just, Kapitolium, USA, Afghanistan, Irak, Guard, Beschloss, Well, Capitol, Lincoln, Cvdshn76ey, Riley-Smith, Man, Trumps

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kuppförsöketi , Washington15 , 000, nationalgardister, mobiliseradeför att , skydda presidentskiftet
YLE - 31 jul 16 kl. 16:14

Turkiska fotbollsförbundets styrelse avgår på grund av kuppförsöket

Samtliga medlemmar av det turkiska fotbollsförbundets styrelse har avgått som följd av det misslyckade kuppförsöket i landet, uppger Reuters. Redan 60 000 personer är inblandade i utredningen kring kuppförsöket. Det turkiska fotbollsförbundet meddelade om saken på söndagen.

Expressen - 14 jul 17 kl. 23:40

Erdogan rensar ut – ytterligare 7 000 sparkas inför årsdagen av kuppförsöket

Turkiet president Erdogan fortsätter utrensningarna inför årsdagen av kuppförsöket mot honom förra sommaren.Mer än 7 000 poliser och statstjänstemän avskedades på fredagen – utöver de 100 000 som redan fått sparken under året efter kuppen..

YLE - 17 jul 16 kl. 14:04

Kuppförsöket chockade turkarna i Finland

Under lördagsnatten satt journalisten Arda Yildirim på sommarstugan i Finland och uppdaterade sina släktingar om händelserna i Istanbul medan de turkiska medierna låg nere. Hon berättar att många av hennes bekanta i Turkiet är trötta på det instabila läget och känner sig uppgivna inför den osäkra framtiden. När nyheterna om oroligheterna i Turkiet började strömma in på lördagskvällen satt Yildirim på somamrstugan, fastnaglad framför medierna med mobilen i handen tillsammans med sin turkiska pappa.

SR - 18 jul 16 kl. 12:54

Flera tusentals avskedade efter kuppförsöket i Turkiet

Idag kom uppgifter om att 103 generaler och amiraler är gripna, 2 745 domare har avskedats, 8 000 poliser ska ha tagits ur tjänst och totalt ska 6 000 personer ha gripits, både civila och militärer. Allt efter kuppförsöket i Turkiet i fredags kväll..

SvD - 30 jul 16 kl. 17:01

50 000 turkar får passen indragna efter kuppförsöket

I kölvattnet av kuppförsöket i Turkiet har landet dragit in passen för 50 000 medborgare. Det meddelade landets inrikesminister på fredagen, skriver Reuters..

SvD - 25 nov 16 kl. 20:17

Turkiska lärare tagna till nåder efter kuppförsöket

Efter att 10 000-tals turkiska lärare fått sparken eller stängts av efter kuppförsöket den 15 juli har nu drygt 6 000 av dem tagits till nåder igen..

DN - 09 jul 17 kl. 05:30

Ett år efter kuppförsöket: De är utstötta, utpekade och bespottade

○ Utpekade och bespottade. Några har slutat äta. Andra har tagit sina liv.

YLE - 12 aug 16 kl. 11:12

Häktningsorder på ex-fotbollsstjärna efter turkiska kuppförsöket

Turkiet har utfärdat en häktningsorder på den före detta landslagsspelaren Hakan Şükür. Enligt åklagaren är Şükür medlem av den grupp som ligger bakom kuppförsöket. Efter den misslyckade militärkuppen i Turkiet i juli har presidenten Recep Tayyip Erdoğan gått hårt åt de som han misstänker ha med kuppen att göra.

SR - 18 jul 16 kl. 06:14

Europeisk oro för Erdoğans agerande efter kuppförsöket

I Turkiet fortsätter jakten på de som låg bakom kuppförsöket natten mellan fredag och lördag. Hittills har omkring 6 000 personer gripits..

YLE - 02 aug 16 kl. 18:28

Kuppförsöket påverkar idrotten: Turkiet avskedade 94 fotbollsdomare

Den misslyckade statskuppen i Turkiet får följder också i idrotten. På tisdag blev det klart att Turkiet avskedar 94 fotbollsdomare, skriver nyhetsbyrån AFP. Kuppförsöket har fått stora följder då president Recep Tayyip Erdoğan passat på att göra stora förändringar för att stärka sin maktposition.

Kristianstadsbladet - 16 jul 16 kl. 20:51

Kuppförsöket har slagit ner

Kuppförsöket i Turkiet har slagits ned, enligt regeringen. Samtidigt kommer rapporter om att chefen för flottan hålls som gisslan vid Golcükbasen. Över 2 700 domare har avsatts efter kuppförsöket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.