Expressen > Opinion

Wednesday, 20 January, 07:10

Expressen - 13 jan 21 kl. 17:05

Hur ska Kristersson kunna kontrollera SD?Den förödande utvecklingen i det republikanska partiet i USA tjänar som en varningsklocka för vad som kan stå på spel om vi skulle få en moderatledd högerkonservativ regering.Ulf Kristersson har inte ens kontroll över sitt eget parti – hur ska han kunna kontrollera SD? skriver partisekreterare Lena Rådström Baastad (S)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kristersson, SD, USA, Lena Rådström Baastad

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur ska Kristerssonkunna , kontrolleraSD
Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 16:27

Kristersson (M) ber om ursäkt

Efter att oppositionen öppnat för misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) för att han vägrar följa riksdagsbeslut ber han nu om ursäkt: "Jag tar riksdagens beslut på stort allvar".
De rödgröna partierna öppnar för en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Bakom ligger hans vägran att följa riksdagsbeslutet om en återgång till gamla regler i sjukförsäkringen.

BT - 11 dec 14 kl. 10:37

Hej Batra, Kristersson och Svantesson ? rivstarta med att öppna arbetsmarknaden för fler!

Kul när M lyssnar på BT! Det är alltid lika roligt när partier och makthavare lyssnar på vad BT:s ledarredaktion tycker och skriver. Så skulle en mindre blygsam kommentar kunna inledas till nyheten om att Ulf Kristersson blir Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

Skånskan - 09 okt 18 kl. 21:40

Kristersson ger upp om att få stöd av S

Inrikes Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har gett upp hoppet om att få Socialdemokraternas stöd för att bilda en
Alliansregering.Det beskedet gav han talmannen Andreas Norlén vid gårdagens halvtidsavstämning. Kristersson har nu ytterligare en vecka på sig att sondera och slutligen få till stånd en Alliansregering.

Cornucopia - 05 nov 18 kl. 15:11

Björklund (L): Kommer rösta emot Kristersson (M) som statsminister - Alliansen har spruckit

De så kallade Liberalernas partiledare Jan Björklund säger nu att hans parti aktivt kommer rösta emot Ulf Kristersson (M) som statsminister i nästa veckas omröstning. Detta därför att en sådan regering behöver stöd från SD för att regera, likt sist Jan Björklund satt i regering. Den så kallat borgerliga Alliansen har alltså spruckit, och Björklund vill ej regera på en allianspolitik.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 10:42

Ulf Kristersson vill bilda regering med KD

Vid en presskonferens på måndagen berättade moderatledaren Ulf Kristersson att han vill bilda regering med Kristdemokraterna.Det var strax före klockan 10 som Ulf Kristersson gick till talmannen för att meddela vilka partier som ska ingå i hans regeringsunderlag. Ulf Kristersson uppgav att Moderaterna vill bilda regering tillsammans med Kristdemokraterna.

News55 - 02 jul 19 kl. 17:14

Kristersson: Därför är staten sämsta arbetsgivaren

Det kom alltså att handla mycket om pensionsåldern i utfrågningen. Moderatledaren var inte sen med att peka ut vilken arbetsgivare som slaviskt följer regelboken och pensionerar alla som fyllt 67.
— Staten är värst.

Dagens PS - 09 sep 19 kl. 08:24

Kristersson gör invit till Stefan Löfven

M-ledaren vill ”göra någonting gemensamt” med S för att stoppa kommunkrisen. Det är i en intervju i måndagens Dagens Industri som Ulf Kristersson uttrycker sina önskemål om att Moderaterna och Socialdemokraterna inleder ett samarbete när konjunkturen nu dippar. Han konstaterar att partierna gjorde upp över blockgränsen tidigare, i början av 1990-talet, när Moderaterna satt vid makten och Sverige hukade under en akut kris.

Dagens PS - 08 jan 18 kl. 11:11

Ulf Kristersson hyllar Reinfeldt: ”Rätt signal”

M-ledaren står fortfarande bakom företrädaren Fredrik Reinfeldts utskällda pensionsutspel. Moderaternas nye ledare Ulf Kristersson har haft en flygande start vid rodret för Sveriges näst största parti. De senaste siffrorna från Aftonbladet/Inizio visade att partiet skulle få 23,7 procent av rösterna om det var val i dag och samtidigt drar Alliansblocket ifrån med ett försprång om 5,1 procentenheter över de rödgröna.

Alingsås tidning - 17 aug 18 kl. 05:30

Kristersson (M) – ny i Tångahallen

I kväll är det dags för en av den här valrörelsens två nykomlingar att frågas ut vid Vårgårda möte i Tångahallen – Moderatledaren Ulf Kristersson. 54-årige Kristersson valdes till partiledare så sent som i höstas och tillträdde den 1 oktober 2017. Han är emellertid inte ny i politiken.

Skånskan - 02 okt 18 kl. 16:35

Kristersson sonderar

Det var en pedagogisk talman som levererade en miniatyrlektion i politisk historia innan han kom med besked om resultatet av den andra talmansrundan. Andreas Norlén utser Ulf Kristersson som sonderingsperson för möjlig regeringsbildning. Historielektionen hade också ett tydligt syfte: att alla skulle förstå att det finns prejudikat för att göra på ett visst sätt som talman, även om låsningen är mer dramatisk och talmannen fått en mer aktiv roll än tidigare.

Skånskan - 05 nov 18 kl. 11:13

Kristersson accepterar att bli nominerad

Moderatledaren Ulf Kristersson kommer att acceptera att bli nominerad som statsministerkandidat. Det avslöjade han vid en pressträff under måndagen. Pressträffen hölls efter att talman Andreas Norlén informerat om att det i nästa vecka ska hållas en statsministeromröstning i riksdagen och att han kommer att nominera Kristersson som statsminister.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.