SR > Nyheter

Tuesday, 19 January, 03:45

SR - 13 jan 21 kl. 17:15

Cecilia Khavar: Sannolikt att presidenten ställs inför riksrättI USA:s kongress debatten om riksrättsåtal mot president Donald Trump startat. Sannolikt så lär omröstningen leda fram till att åtal väcks och att Trump därmed blir den första presidenten någonsin som ställs inför riksrätt två gången. Ekots korrespondent Cecilia Khavar är på plats utanför Kapitolium..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Khavar, USA, Donald Trump, Trump, Cecilia Khavar, Kapitolium

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cecilia, Khavar, Sannoliktatt , presidenten, ställsinför , riksrätt
SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 07:42

Cecilia Persson: Open Rein

Live är detta sannolikt helt hänförande, men som alltid med den här sortens musik gör den sig inte fullt ut på skiva. Cecilia Persson har gjort sig känd som pianist i experimentgruppen Paavo. Och för den som lyssnat in sig på dem finns det mycket av igenkännandets glädje på Open Rein.

YLE - 03 jan 13 kl. 08:07

"Riksdagen tar sannolikt modell av Niinistö"

President Sauli Niinistös beslut att sänka sitt arvode får stöd från många håll. Riksdagen tar sannolikt modell, säger talman Eero Heinäluoma. Också Helsingfors stadsdirektör Jussi Pajunen berömmer förslaget.

BT - 14 jan 11 kl. 21:25

Stor dramatik i Tunisien? presidenten har lämnat landet

Efter veckor av politisk oro kastade Tunisiens president Zine el Abidine Ben Ali in handduken på fredagskvällen och lämnade landet. Bakom sig lämnar han en stat i gungning och en oviss framtid för folket. Det blir Tunisiens premiärminister Mohammed Ghannouchi som temporärt tar över efter Ben Ali som sammanlagt suttit 23 år vid makten.

YLE - 03 jan 13 kl. 09:07

Professor: Presidenten vill visa att han menar allvar

Med sitt beslut om sänkt arvode vill presidenten visa att han menar allvar med sitt budskap om gemensamt ansvar, anser professor Lauri Karvonen vid Åbo akademi. Professorn hoppas att Niinistös "moraliska linje" blir en modefluga bland de som har det bättre ställt. Niinistö vill nu stärka sitt budskap om att motarbeta girighet i samhället, säger Karvonen: - Jag tror att det framför allt handlar om att han vill visa att han menar allvar med det han sa i sitt nyårstal om girighet och om att det finns ett gemensamt ansvar som alla måste bära.

YLE - 15 jan 13 kl. 22:13

Riksdagen vill beskatta presidenten

De flesta av riksdagsgruppernas ordföranden vill att presidentens arvode beskattas, visar en förfrågan som Yles finska nyheter har gjort. Oppositionspartierna Sannfinländarna och Centern stöder tanken, men den stöds också av flera regeringspartier. Åtminstone de Grönas, Socialdemokraternas och Vänsterförbundets gruppledare gör en försiktig tumme upp för förslaget.

YLE - 07 maj 17 kl. 08:15

Fembarnsmamman Cecilia tänker inte förlora kampen mot cancer

Den 23 november 2016 ringde telefonen hemma hos Cecilia Rådmans. Det var ett samtal som skulle komma att sätta paus på livet. Cecilia fick diagnosen bröstcancer.

BT - 07 jan 13 kl. 07:22

Cecilia blev hjälte i badhuset

Drunkningsdramat i badhuset Kaskad fick ett lyckligt slut. Den fyraårige pojken som låg livlös på vattenytan räddades av Cecilia Berggrens hjälteinsats.
?

Nyheter 24 - 27 sep 13 kl. 13:59

Cecilia Forss och Robin Stegmar om nya pjäsen, humor och uppmärksamhetCecilia ForssRobin Stegmar

STOCKHOLM. Cecilia Forss och Robin Stegmar har samarbetat en hel del de senaste åren. Nu är det dags igen i pjäsen "De 39 stegen" som har premiär på Intiman i Stockholm under helgen.

Kristianstadsbladet - 20 feb 14 kl. 09:30

Cecilia trodde hon skulle dö i iskallt poolvatten

Foto: Bosse Nilsson
Precis tillfrisknad från en tids sjukdom gick Cecilia Birke med hunden Caspar på en promenad längs stranden. Den fridfulla turen slutade dock i full panik när Cecilia och Caspar fick kämpa för sina liv i en oskyddad pool.
Cecilia Birke har en sommarstuga i Maglehemstrakten och efter att ha legat nere för räkning i vinterkräksjukan bestämde hon sig för att ta med sig hundarna och åka ner till den.

YA - 20 feb 14 kl. 13:00

Cecilia trodde hon skulle dö i iskallt poolvatten

Foto: Bosse Nilsson
Precis tillfrisknad från en tids sjukdom gick Cecilia Birke med hunden Caspar på en promenad längs stranden. Den fridfulla turen slutade dock i full panik när Cecilia och Caspar fick kämpa för sina liv i en oskyddad pool.
Cecilia Birke har en sommarstuga i Maglehemstrakten och efter att ha legat nere för räkning i vinterkräksjukan bestämde hon sig för att ta med sig hundarna och åka ner till den.

Magazin24 - 04 aug 11 kl. 09:34

Cecilia designar - din livsstil

Cecilia Kärvegård arbetar med att hjälpa andra att ändra sig till en mer positiv livsstil genom att ta fram individuella verktyg i syfte att nå en livsstilsförändring. I den mysiga idyllen vid Hjälmaredocka träffar jag Cecilia Kärvegård. Vi sätter oss ner i solen vid ett bord på Hjälmare kanalcafés uteservering och Cecilia börjar berätta om vad det handlar om att vara livsstilsdesigner.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Start för omstridd 5G-auktion

På tisdagen inleds auktionen om de svenska 5G-näten, där vissa kinesiska företag har förbjudits att bidra. Sveriges linje mot telekomjätten Huawei är bland de strängaste i Europa. Över den redan försenade auktionen hänger flera överklaganden som fortfarande prövas..

SR - 4 timmar sedan

Tusentals migranter stoppades i Guatemala

I Guatemala i centralamerika har säkerhetsstyrkor stoppat en karavan med omkring 4000 migranter från Honduras, som försöker ta sig norrut mot USA. Migranterna flyr från kriminalitet och fattigdom i hemlandet som förvärrats i samband med coronapandemin och orkaner. "Orkanerna som drabbat dem har gjort många hemlösa, de lämnar svåra villkor", säger Sveriges Radios migrationskorrespondent Alice Petrén..

SR - 5 timmar sedan

Migrationsverket upptäckte många misstänkta fall av människohandel

Trots pandemin identifierade Migrationsverket 366 fall av misstänkt människohandel 2020. Jämfört med i 2019 är det en minskning med 20 procent, men enligt Migrationsverket överraskar siffran då andelen asylsökande halverats de senaste åren. "Vi har självklart påverkats av stängda gränser på olika sätt”, säger Lisa Hultin-Knutas, är nationell samordnare mot människohandel, till Ekot..

SR - 8 timmar sedan

Människorättsaktivist: Underbara nyheter att hockey-VM flyttas

Herrarnas ishockey-VM i vår flyttas från Belarus efter de massiva protesterna. Det här är en seger och fantastiska nyheter, säger Ales Bialiatski, en av de ledande människorättsaktivisterna i Belarus, i en exklusiv intervju med Ekot. ”Även om vissa säger att idrott borde vara bortom politik, så använder de faktiskt sporten för att stärka Lukasjenko diktatorskap”, säger han till Ekot från Minsk via en tolk..

SR - 8 timmar sedan

Januaripartierna överens om nedstängningsstöd till företag

Företag som tvingas stänga på grund av den tillfälliga pandemilagen föreslås kunna få ersättning för sina fasta kostnader. Det enligt en ny överenskommelse mellan Liberalerna, Centerpartiet och regeringen. Det rapporterar SVT Nyheter.

SR - 8 timmar sedan

Svenska regeringen fördömer Rysslands agerande

Sveriges Utrikesminister Ann Linde kräver att den ryska regeringen ska frige Aleksej Navalnyj. Ann Linde säger att frågan kommer att diskuteras på EU:s utrikesministermöte på måndag i Bryssel. Aleksej Navalnyj greps igår kväll när han återvände till Moskva..

SR - 9 timmar sedan

Misstanke om brott efter dödsolyckan i Söråker

En förundersökning gällande grovt vållande till annans död i två fall samt grov vårdslöshet i trafik är inledd efter gårdagens olycka i Söråker där två tonårsflickor omkom när skotern de åkte med skulle passera en obevakad järnvägsövergång. Ingen är i nuläget delgiven misstanke om brott. Plankorsningen finns med på Trafikverkets lista över de där säkerheten ska åtgärdas men det är oklart när det kommer att ske, enligt Bengt Olsson presschef vid Trafikverket..

SR - 9 timmar sedan

”Finns uppgifter om att Trump kommer hålla en egen installation”

På onsdag installeras Joe Biden som president i USA framför kongressen. Det blir en på många sätt annorlunda installation, dels på grund av pandemin och dels på grund av stormingen mot Kapitolium som ägde rum för snart två veckor sedan. ”Det finns uppgifter om att Trump kommer hålla en egen installation.

SR - 10 timmar sedan

Papperslösa – bortglömd grupp under pandemin

En grupp som hamnat utanför diskussionen om vaccin mot coronaviruset är de papperslösa, alltså personer som är i Sverige illegalt - enligt gränspolisen cirka 17 000 personer. Enligt organisationen Läkare i Världen, som som driver kliniker för de som inte har subventionerad vård, ökar antalet besökare och det leder till att smittspridningen i samhället ökar, säger den medicinskt ansvarige läkaren Klas Ytterbrink Nordenskiöld. ”Våra patienter åker genom hela stan för att besöka vår mottagning och det medför en ökad smittorisk både för dem och för personer som de möter i trafiken.

SR - 10 timmar sedan

Liberal strid trappas upp

Efter att partiledaren Nyamko Sabuni hävdat att januarisamarbetet spricker om regeringen lägger fram sitt förslag till migrationslag. Nu får Sabuni mothugg inifrån sin riksdagsgrupp, Nina Lundström, Stockholm, säger till Ekot att det är "helt fel" att spräcka januariöverenskommelsen på migrationsfrågan. "För mig är det helt uteslutet att ta stöd av SD",säger Nina Lundström..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.