SR > Nyheter

Thursday, 28 January, 07:00

SR - 13 jan 21 kl. 17:19

Fler covid-sjuka inlagda i Skåne än i StockholmAntalet inlagda på sjukhus i Skåne har gått om både Stockholm och Västra Götaland i förhållande till befolkningens storlek och man har tvingats växla upp och ställa om sjukvården, berättar hälso- och sjukvårdsdirektör Pia Lundbom på dagens pressträff. I dag vårdas totalt 4 526 covid-patienter på sjukhus i Sverige, det är fler än någon gång under hela våren och på gränsen till vad sjukvården tål..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Skåne, Stockholm, Västra Götaland, Pia Lundbom, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, covid-sjuka, inlagdai , Skåne, äni , Stockholm
Trelleborgs Allehanda - 31 maj 20 kl. 10:00

Hon kastades direkt in i vården av covid-sjuka

Som helt nyutexaminerad sjuksköterska fick Isabelle Atterholm snabbt sätta sig in i vården av covid-sjuka på den nya avdelningen på Trelleborgs lasarett. ”En otroligt stor omställning att ta hand om så svårt sjuka patienter”, säger hon..

DN - 01 apr 20 kl. 17:52

Snabb ökning av covid-sjuka som vårdas i Stockholm

Antalet covid-sjuka som måste vårdas på sjukhus i Stockholm ökar nu snabbt. Det gäller vården på slutna avdelningar, som vuxit sexfalt, och….

BT - 26 maj 20 kl. 12:11

Beskedet: Extra ersättning för arbete med covid-sjuka

Vårdanställda som jobbar med svårt covid-sjuka kommer att få extra ersättning. Det har Västra Götalandsregionen nu beslutat. .

SVT - 30 aug 20 kl. 09:02

Covid-sjuka får smittspåra själva – nu höjs kritiska röster

Nu kommer kritik mot den svenska modellen att covid-sjuka själva får ta ett stort ansvar för smittspårningen. Modellen kan strida mot smittskyddslagen, menar den före detta chefen för smittskyddsenheten på Socialstyrelsen, Peet Tüll..

Skånskan - 15 jun 16 kl. 06:49

Fler jobbar sjuka

Morgonkollen Sju av tio svenskar arbetar fast de är sjuka, och allt fler arbetar sjuka flera gånger per år.


Det framgår av en ny rapport från Arbetsmiljöverket som presenteras i Dagens Nyheter. Sjuknärvaron är särskilt hög bland kvinnor i åldern 30-49 år.

SvD - 10 feb 17 kl. 08:14

Industrin tummar på regler – fler blir sjuka av kyckling

Efterfrågan på kyckling leder till att producenterna tummar på regler som finns gällande djurhållning. Samtidigt blir allt fler svenskar sjuka av campolybacter och en stor del av smittan tros komma från färsk kyckling, det skriver Aftonbladet. .

Länstidningen i Jämtland - 25 mar 20 kl. 18:01

Så ska ambulanssjukvården tackla corona-smittan: ”Vi undviker att flyga covid-sjuka i helikoptern”

Akutsjukvården i länet förbereder sig för att ta emot personer som insjuknat i covid-19 orsakat....

Dalarnas tidningar - 10 apr 20 kl. 13:02

Taxiförare starkt oroliga för covid-sjuka kunder – får 400 skyddsvisir av Region Dalarna: "Rädda för sina liv"

Taxiförare i Dalarna känner stark oro för att bli smittade av kunder med covid-19. Nu delar....

Dagens Medicin - 20 maj 20 kl. 11:30

Lång och oviss väg tillbaka för covid-sjuka

Samtidigt som trycket på intensivvårdsavdelningarna i Stockholm och Sörmland lättat en aning ökar behovet av rehabilitering av patienter med covid-19..

YA - 25 maj 20 kl. 13:23

Covid-sjuka: Över tio procent är 80 plus

Det finns en grupp invånare i Skåne som drabbats mer än andra av covid-19. Kvinnor mellan 80-89 år. De står för 11,4 procent av sjukdomsfallen..

Trelleborgs Allehanda - 10 jun 20 kl. 16:30

Covid-sjuka kan få rehab i hemmen

Förtvinade muskler, svårt att prata, skador på lungorna. För dem som drabbats allvarligt av covid-19 finns det behov av långvarig rehabilitering. Nu förbereder sig Region Skåne på var denna ska ges – även i hemmen..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Hotellen behöver tänka nytt för att överleva

Många av de hotell som fokuserat på konferensgäster behöver tänka om för att finnas kvar. Ett av tre fysiska affärsmöten kommer att ersättas med ett digitalt efter pandemin, det tror Johanna Danielsson på analysföretaget Kairos Future. "Vi kommer att få se några som försvinner från marknaden och bli någonting helt annat än hotell" säger Johanna Danielsson..

SR - 45 minuter sedan

Vänsterpartiet vill ändra vaccinationsordningen

Vänsterpartiet vill låta människor som möter många i sitt jobb och inte kan arbeta hemifrån vaccinera sig efter riskgrupper men före den breda allmänheten. Partiledaren Nooshi Dadgostar kommer att lägga fram förslaget för statsminister Stefan Löfven vid dagens partiledarsamtal om coronaläget. Folkhälsomyndigheten har inte direkt kommenterat förslaget men säger att man håller fast vid sin tidigare prioriteringsordning..

SR - 30 minuter sedan

Polisräder mot Navalnyjs familj

Rysk polis har gjort räder mot flera av Aleksej Navalnyjs kontor och lägenheter till vänner och familj. Navalnyjs bror Oleg är gripen liksom flera nyckelpersoner i Navalnyjs stab. Idag kan Navalnyjs fortsatta häktning avgöras i domstol.

SR - 1 timme sedan

Försäkringskassan: Svårt införa familjevecka innan valet

Ett av Socialdemokraternas prioriterade vallöften är att införa familjeveckan som är tänkt att ge föräldrar mer tid med sina barn. Att påbörja införandet är en av punkterna i Januariavtalet. Beslut i frågan fattas troligen i höst.

SR - 1 timme sedan

Bernie Sanders vantar samlar miljoner till välgörenhet

AFP:s fotograf Brendan Smialowskis bild på den amerikanske demokraten Bernie Sanders i vantar och munskydd har dragit in motsvarande 15 miljoner kronor till välgörenhet. Bilden på Sanders är tagen vid Joe Bidens presidentinstallation och blev snabbt digitalt spridd och har tryckts upp på en mängd t-shirtar och andra prylar, som sålts till förmån för välgörenhet i Sanders hemdelstat Vermont. När Sanders förklarade sitt klädval efter installationen sade han att Vermontbor vet hur man tacklar kylan och prioriterar att hålla värmen framför stilen..

SR - 1 timme sedan

"Astra Zeneca saknar tydligt plan för vaccinleveranser"

Det kom inga klara besked från mötet igår kväll mellan EU och Astra Zeneca. Parterna tvistar alltjämt om bolagets uteblivna vaccinleveranser och EU:s hälsokommissionär Stella Kyriakides beklagar att det saknas en tydlig plan för leveranserna. De senaste dagarna har det också blivit tydligt att parterna gör olika tolkning av det kontrakt de har tecknat..

SR - 3 timmar sedan

Regioner överväger egna priosystem vid vaccination

När det blir dags för den breda allmänheten att vaccinera sig överväger fyra regioner att utgå ifrån en särskild prioriteringsordning. Det här trots att det i nuläget inte är något som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. "Inget är klart, men man pratar om äldst först", säger Lotta Nordgren Thermaenius, verksamhetsområdeschef för Nära vård och hälsa i Uppsala..

SR - 4 timmar sedan

Foodora och Transport nära kollektivavtal

Matleveransföretaget Foodora och LO-facket Transport har efter långa förhandlingar enats om innehållet i ett kollektivavtal för cykel- och mopedbuden. Avtalet, som kan få stor betydelse i den här delen av det som kallas plattformsekonomin, är tänkt att börja gälla den 1 mars men före dess måste det godkännas av både fackets och företagets styrelser. Detaljerna är inte kända men bland annat löner och arbetstider finns med.

SR - 7 timmar sedan

USA redo att återinträda i kärnavtal med Iran

Den nye amerikanske utrikesministern Antony Blinken säger att USA kommer återinträda i kärnenergiavtalet om Iran backar från de avsteg som gjorts från överenskommelsen. Avtalet slöts 2015 för att förhindra Iran från att framställa kärnvapen. USA lämnade avtalet 2018 och införde sanktioner som Iran vill att landet ska lätta på innan de backar från sina avsteg..

SR - 9 timmar sedan

Ny lag om tillträdesförbud – ska göra butiker tryggare

Enligt den nya lagen som träder i kraft den 1 mars, kan en åklagare besluta att förbjuda en person att komma in i en viss butik om det finns risk att den begår brott, till exempel stöld. Den som bryter mot tillträdesförbudet ska kunna dömas till böter eller fängelse i högst sex månader. Var tredje butik har varit utsatt för stöld den senaste månaden, enligt Svensk handel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.