SR > Nyheter

Thursday, 28 January, 09:19

SR - 13 jan 21 kl. 17:03

30-tal döda i nya israeliska attacker mot SyrienMinst 30 människor dödades i Israeliska flygattacker mot mål i östra Syrien under natten mot onsdagen. Målen för de minst 18 attackerna var främst lager för tunga vapen tillhörande Iranstödda miliser i Syrien. Det här var fjärde gången på två veckor som Israel attackerade iranska mål i Syrien, Israel ser den iranska närvaron i grannlandet som ett akut hot mot den israeliska säkerheten..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Syrien, Israeliska, Iranstödda, Israel

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 30-tal, dödai nya , israeliska, attackermot , Syrien
Computer Sweden - 06 okt 17 kl. 10:59

Åtal för ddos-attacker mot svenska banker


Nästa vecka kommer för första gången ett åtal för överbelastningsattacker, så kallade ddos-attacker, mot svenska banker att väckas..

IDG - 06 okt 17 kl. 10:59

Åtal för ddos-attacker mot svenska banker


Nästa vecka kommer för första gången ett åtal för överbelastningsattacker, så kallade ddos-attacker, mot svenska banker att väckas..

DN - 30 jun 14 kl. 14:06

50-tal döda i attacker mot kyrkor i Nigeria

Minst 54 människor har dödats vid attacker mot gudstjänster i en rad kyrkor i nordöstra Nigeria, uppger myndigheter i delstaten Borno till nyhetsbyrån AFP..

Realtid - 06 okt 17 kl. 10:30

Överbelastningsattacker mot banker leder till åtal

På tisdag den 10 oktober väcker åklagare åtal för ett antal DDoS-attacker som genomfördes för två år sedan mot två bankers hemsidor. Det är första gången som det väcks åtal för DDoS-attacker mot svenska banker..

SvD - 12 apr 15 kl. 19:25

13 döda i attacker i Sinai

Totalt 13 personer har dödats och ett 50-tal skadats i tre attacker i Sinai i Egypten..

UNT - 12 apr 15 kl. 19:25

13 döda i attacker i Sinai

Totalt 13 personer har dödats och ett 50-tal skadats i tre attacker i Sinai i Egypten..

Expressen - 08 aug 15 kl. 16:57

Finansministerns tal – skämt och attacker

Det var en skojfrisk finansminister som talade på SSU-kongressen i dag. Magdalena Andersson, S, berättar att hon som ung SSU:are på 80-talet tyckte att partiledningen mest bestod av "gamla betonghäckar med förelagde åsikter". – Tänk vad mycket som har förändrats på 30 år!

DN - 25 jun 18 kl. 10:26

80-tal döda efter attacker mot byar i Nigeria

86 människor har dödats i våldsamma konflikter mellan nomadherdar och jordbrukare i Nigeria, uppger lokal polis enligt BBC. .

Nyheter 24 - 07 aug 13 kl. 12:03

Vänsterextremister misstänks ligga bakom 30-tal politiska attackerFruktar hämnd från nationalister

MÄLARDALEN. En rad politiska attacker har utförts i Mälardalen under det senaste halvåret har ofta beskrivits som ett krig mellan politiska meningsmotståndare. Uppgifter till P4 Sörmland tyder dock på att näst intill alla attacker har utförts av personer ur den extrema vänstern.

Barometern - 25 feb 16 kl. 18:14

Samordnade attacker mot Bagdadmoské

Ett tiotal personer dödades i två samordnade attacker mot en shiamuslimsk moské i Bagdad. Ytterligare ett 50-tal skadades i tvillingattacken i stadsdelen Shulaa i Iraks huvudstad. De första uppgifterna talade om minst 15 döda, enligt poliskällor och personal på sjukhus.

DI - 13 feb 18 kl. 20:54

Israeliska polisen rekommenderar att Netanyahu åtalas

Israeliska polisen har tillstyrkt att åtal väcks mot premiärminister Benjamin Netanyahu i två fall av misstänkt korruption. Netanyahu gick i svaromål i ett tv-tal och sade att anklagelserna saknar grund och att han även fortsättningsvis kommer att leda landet på "ett ansvarsfullt sätt"..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Risk för snökaos – SMHI varnar

Det snöfall som orsakat problem på vägarna i stora delar av södra Sverige är på väg bort. I stället väntas snösnytingen slå till mot östra delarna av landet. Värst blir det i Stockholms län där uppemot 20 centimeter snö kan falla lokalt.

SR - 30 minuter sedan

Astra Zeneca: Färre doser beror på underleverantör

Astra Zeneca har tidigare meddelat att EU får drygt 30 miljoner doser under det första kvartalet istället för 80 miljoner doser som det tidigare var sagt. Enligt Christina Malmberg Hägerstrand, presschef på Astra Zeneca ledde gårdagens möte med EU till en närmare samordning. "Man har fått ut mindre vaccin än vad man hade förväntat sig hos en av våra underleverantörer och det innebär att man initialt har fått ut färre doser än vad man hade förväntat sig", säger hon i en intervju med P1-Morgon..

SR - 30 minuter sedan

Mikael Damberg håller presskonferens om gravfriden

Regeringen håller presskonferens om nästa steg vad gäller gravfriden vid Estonia. Gravfriden måste lyftas för att nya dykningar vid vraket ska kunna bli möjliga. Ekot sänder live från Regeringens presskonferens..

SR - 1 timme sedan

Ökat hot från militanta regeringsmotståndare

Departementet för inrikes säkerhet utfärdat en terrorvarning rörande ökat hot från militanta regeringsmotståndare i hela landet. Grupperna motsätter sig Joe Bidens presidentskap och har enligt departementet blivit djärvare efter stormningen av den amerikanska kongressbyggnaden. Möjliga måltavlor kan vara politiker och regeringsbyggnader.

SR - 1 timme sedan

Amerikanska techjättar går bättre än väntat

Efter börsstängningarna i USA kom presenterades IT-jättarna Apple och Facebook sina delårsrapporter. Apple redovisar för första gången intäkter på över 100 miljarder dollar och Facebooks omsättning på 28 miljarder för kvartalet, var ett par miljarder mer än förväntningarna. Även elbilstillverkaren Tesla redovisade en rapport efter börsstängningarna med ett lägre resultat än förväntat per aktie med en vinst överfört på 80 cent per aktie för Tesla..

SR - 2 timmar sedan

Hotellen behöver tänka nytt för att överleva

Många av de hotell som fokuserat på konferensgäster behöver tänka om för att finnas kvar. Ett av tre fysiska affärsmöten kommer att ersättas med ett digitalt efter pandemin, det tror Johanna Danielsson på analysföretaget Kairos Future. "Vi kommer att få se några som försvinner från marknaden och bli någonting helt annat än hotell" säger Johanna Danielsson..

SR - 3 timmar sedan

Vänsterpartiet vill ändra vaccinationsordningen

Vänsterpartiet vill låta människor som möter många i sitt jobb och inte kan arbeta hemifrån vaccinera sig efter riskgrupper men före den breda allmänheten. Partiledaren Nooshi Dadgostar kommer att lägga fram förslaget för statsminister Stefan Löfven vid dagens partiledarsamtal om coronaläget. Folkhälsomyndigheten har inte direkt kommenterat förslaget men säger att man håller fast vid sin tidigare prioriteringsordning..

SR - 2 timmar sedan

Polisräder mot Navalnyjs familj

Rysk polis har gjort räder mot flera av Aleksej Navalnyjs kontor och lägenheter till vänner och familj. Navalnyjs bror Oleg är gripen liksom flera nyckelpersoner i Navalnyjs stab. Idag kan Navalnyjs fortsatta häktning avgöras i domstol.

SR - 3 timmar sedan

Försäkringskassan: Svårt införa familjevecka innan valet

Ett av Socialdemokraternas prioriterade vallöften är att införa familjeveckan som är tänkt att ge föräldrar mer tid med sina barn. Att påbörja införandet är en av punkterna i Januariavtalet. Beslut i frågan fattas troligen i höst.

SR - 3 timmar sedan

Bernie Sanders vantar samlar miljoner till välgörenhet

AFP:s fotograf Brendan Smialowskis bild på den amerikanske demokraten Bernie Sanders i vantar och munskydd har dragit in motsvarande 15 miljoner kronor till välgörenhet. Bilden på Sanders är tagen vid Joe Bidens presidentinstallation och blev snabbt digitalt spridd och har tryckts upp på en mängd t-shirtar och andra prylar, som sålts till förmån för välgörenhet i Sanders hemdelstat Vermont. När Sanders förklarade sitt klädval efter installationen sade han att Vermontbor vet hur man tacklar kylan och prioriterar att hålla värmen framför stilen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.