SR > Nyheter

Sunday, 17 January, 01:05

SR - 13 jan 21 kl. 16:21

Regeringen upprepar löftet om ersättning vid biverkningarPå en pressträff om coronavaccineringen upprepade regeringen i dag att den garanterar ersättning till personer som drabbas av eventuella biverkningar av Modernas vaccin - trots att bolaget inte täcks av den svenska läkemedelsförsäkringen. Flera regioner har sagt att de är tveksamma till Modernas vaccin, och nu ger också regeringen Kammarkollegiet i uppdrag att komplettera försäkringen mot eventuella skador. Regeringen lovade för en månad sedan att staten ska täcka eventuella kostnader, men har inte hunnit få fram en lag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Modernas, Kammarkollegiet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, upprepar, löftetom , ersättningvid , biverkningar
Regeringen - 03 jun 16 kl. 09:26

Remiss av Ds 2016:16 Ersättning vid expropriation av bostäder

Här kan du ta del av till vilka remissinstanser som regeringen har remitterat departementspromemorian Ersättning vid expropriation av bostäder (Ds 2016:16)..

Regeringen - 14 dec 16 kl. 10:15

Regeringen beviljar ersättning för kostnader i samband med ID-kontroller

Regeringen har idag fattat beslut om en förordning som ger transportörer rätt att ansöka om ersättning för kostnader som utförs enligt regeringens föreskrifter om ID-kontroller. Ersättning lämnas för skäliga kostnader som operatörer av buss, tåg eller passagerarfartyg har haft för att utföra ID-kontroller. Kostnaderna ska kunna styrkas.

Regeringen - 12 sep 13 kl. 10:18

Stärkt rätt att få ersättning vid elavbrott

Regeringen fattade idag beslut om att överlämna proposition "En tydligare rätt till avbrottsersättning" till riksdagen. I propositionen föreslås en ändring i ellagen (1997:857) som syftar till att förtydliga att det inte är en förutsättning för avbrottsersättning att överföringen av el har avbrutits i alla faser. Läs artikel: Stärkt rätt att få ersättning vid elavbrott Pressmeddelande: Utökad rätt till ersättning vid elavbrott Näringsdepartementet, 12 september 2013.

Regeringen - 09 aug 14 kl. 15:29

Ersättning till kommuner behandlas skyndsamt

Belastningen på de kommuner och myndigheter som berörs av branden i Västmanland är stor. Arbetet med släckning är fortfarande i fokus, men samtidigt väcks frågor om hanteringen efter den akuta fasen inklusive ekonomisk ersättning till de berörda kommunerna. För att inte dessa frågor ska ta kraft från den prioriterade räddningsinsatsen så vill regeringen vara tydlig med vad som gäller för kommunernas ersättning.

Regeringen - 28 dec 12 kl. 14:43

Ansökan om ersättning möjlig hos Ersättningsnämnden från 2 januari

Regeringen vill ge upprättelse för de personer som under sin barndom (perioden 1920-1980) utsatts för allvarliga övergrepp eller försummelser i samhällsvården. Från onsdagen den 2 januari 2013 kan du ansöka om ersättning hos Ersättningsnämnden. Den nya myndigheten gör bedömningar och beslutar om vilka personer som ska beviljas ersättning.

Regeringen - 14 jun 12 kl. 11:04

Ersättning till vanvårdade barn föreslås

Personer som utsatts för övergrepp eller försummelser i samhällsvården ges möjlighet till ekonomisk ersättning från staten. Idag beslutade regeringen om proposition med förslag till en ny lag som gör ersättning möjlig. Lagändringarna ska gälla från den 1 januari 2013.

Regeringen - 08 mar 13 kl. 22:35

Rätt till ersättning för vård i annat EU-land

Det så kallade patientrörlighetsdirektivet handlar om patienters rätt till ersättning för till exempel hälso- och sjukvård, tandvård och läkemedel i andra EU-länder. I en lagrådsremiss föreslår regeringen hur direktivet ska regleras i svensk lag. Rätt till ersättning för vård i annat EU-land Socialdepartementet, 8 mars 2013.

Regeringen - 11 apr 13 kl. 14:35

Rätt till ersättning för vård i annat EU-land

Det så kallade patientrörlighetsdirektivet handlar om patienters rätt till ersättning för till exempel hälso- och sjukvård, tandvård och läkemedel i andra EU-länder. I en proposition föreslår regeringen hur direktivet ska regleras i svensk lag. Rätt till ersättning för vård i annat EU-land Socialdepartementet, 11 april 2013.

Regeringen - 31 okt 16 kl. 11:08

Ny fördelningsmodell för ALF-ersättning ska stärka den kliniska forskningens kvalitet

År 2019 införs en ny fördelningsmodell för statens ALF-ersättning till landstingen. Den nya modellen förväntas bidra till att stärka den kliniska forskningens kvalitet, öka dess kliniska betydelse och på så sätt främja hälso- och sjukvårdens utveckling. Regeringen har beslutat att bemyndiga Helene Hellmark Knutsson att underteckna överenskommelsen mellan staten och de sju ALF-landstingen om resursfördelningsmodellen för statens ersättning till landstingen för medverkan i den kliniska forskningen..

Regeringen - 01 mar 17 kl. 12:59

Regeringen utökar kommunernas rätt till ersättning för mottagande av nyanlända

Regeringen har den 12 januari 2017 fattat beslut om att uppehållstillstånd i enlighet med 5 kap. 11 § i utlänningslagen läggs till som grund för ersättning till kommuner och landsting i ersättningsförordningen. Den nya bestämmelsen gäller från och med den 1 mars..

Regeringen - 09 nov 17 kl. 07:00

Ersättning till transpersoner som drabbats av steriliseringskrav

Personer som drabbats av det tidigare steriliseringskravet i könstillhörighetslagen ska kunna söka statlig ersättning. Det förslår regeringen i ett nytt lagförslag. Staten ska enligt lagförslaget betala ersättning om 225 000 kronor till personer som steriliserades under könstillhörighetslagen mellan 1 juli 1972 – 30 juni 2013..

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Man skjuten efter skottlossning i Märsta

En skottlossning har ägt rum i Märsta norr om Stockholm. Enligt polisen har en person blivit träffad i samband med skottlossningen och har livshotande skador. Ett stort antal polispatruller är på plats och söker nu efter en eller flera gärningsmän.

SR - 1 timme sedan

Mordet i Märsta "Sköt in bland kroggästerna"

På lördagskvällen krossades drömmen att den nyöppnade krogen skulle bli något bra och nytt i området, när skott avlossades utifrån och in genom restaurangens fönster. En man sköts till döds på samma plats där flera gäster satt och åt. Ekot har pratat med en man med kopplingar till restaurangen "Folk kommer inte våga röra sig i centrum.

SR - 8 timmar sedan

Rådet till äldre med hemtjänst: Vänta med vaccinering

De nu godkända vaccinerna mot covid-19 är känsliga att transportera och flera regioner vill inte ge vaccinsprutan i hemmen. Sveriges kommuner och regioners råd till äldre med hemtjänst, som inte kan ta sig till vårdinrättning, är att vänta med vaccinering tills Astra Zenecas vaccinkandidat blir godkänt av EU. Ett sådant godkännande väntas i slutet av januari eller i början av februari..

SR - 8 timmar sedan

Borgerliga rädda att PPM-fonderna blir för få

Pensionsgruppen diskuterar nu hur premiepensionssystemet ska ändras och borgerliga företrädare är rädda att det ska bli för få fonder. “Jag vill poängtera att en stor valfrihet är väldigt, väldigt viktig”, säger Centerpartiets Solveig Zander. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi betonar att systemet måste vara säkert men att det också behöver finnas valfrihet..

SR - 9 timmar sedan

FHM: Blir ingen förtur för yrkesgrupper

Kraven på förtur av vaccin till olika yrkesgrupper avvisas av folkhälsomyndighetens chef Johan Carlson. Den röriga vaccineringen mot svininfluensa avskräcker, uppger han. “Det är viktigt att först vaccinera människor som är riskutsatta – sen vaccinera så snabbt som möjligt i befolkningen”, säger Carlson i Ekots lördagsintervju..

SR - 11 timmar sedan

Ugandas valmyndighet utropar Museveni till vinnare

Ugandas president Yoweri Museveni har vunnit presidentvalet i landet med omkring 59 procent av rösterna, enligt landets valkommission. Det rapporterar flera internationella nyhetsbyråer. Utmanaren Bobi Wine, som säger sig vara omringad av soldater i sitt hem och förhindrad att ta sig därifrån, anklagar Museveni för valfusk..

SR - 11 timmar sedan

Svensk medborgare kan lämnas ut till Kina

Kina har inte garanterat en svensk medborgares säkerhet – och nu avstår Polens HD från att i dagsläget lämna ut honom. Ärendet skickas tillbaka till en lägre instans. Mannen, som offentligt gett sitt stöd till den andliga rörelsen falungong, anklagas för ekonomisk brottslighet i Kina.

SR - 13 timmar sedan

Just nu: Armin Laschet ny CDU-ledare

Tysklands förbundskansler Angela Merkels parti CDU har valt Armin Laschet till ny ordförande..

SR - 15 timmar sedan

Flera döda i Manaus där syrgasen tagit slut

Corona-läget i nordvästra Brasilien har blivit extremt kritiskt. Vårdsystemet har kollapsat och syrgasen har tagit slut. I delstaten Amazonas huvudstad Manaus tog intensivvårdsplatserna slut för två veckor sen, patienter har flugits till andra delstater och militärflygplan har fått flyga in syrgas från andra delar av landet.

SR - 15 timmar sedan

Dubbelt så många rymde från sluten ungdomsvård

I fjol rymde 26 unga från sluten ungdomsvård, mer än dubbelt så många som under något år sedan 2013. Statens institutionsstyrelse säger till Dagens juridik att man investerar i stängsel, kameror och lås, men också bättre bedömningar, bemötande och utbildning. Totalt finns 68 platser på 6 hem, där personer som var 15-17 år när de begick grova brott tvångsvårdas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.