Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 19 January, 03:11

Nyan - 13 jan 21 kl. 16:17

Dödsbranden i Eckerö: Husrannsakan gjortsUtredningen av mordet och grova skadegörelsen i Eckerö framskrider. ”I utredningen fokuserar polisen fortsättningsvis på analys och kompletterande förhör.”, skriver polisen som också informerar om att man i veckan har genomfört kompletterande husrannsakningar på olika adresser.  ”Utredningen är fortsättningsvis i ett sådant skede att det inte är möjligt att gå in på motivbilder, detaljer ur brottsplatsundersökningen eller kring vad som framkommit i förhör”. Utredningen och insamlingen av bevis är ännu pågående vilket bland annat gör att det som man kan informera om är begränsat.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Eckerö, TEXT, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dödsbrandeni , Eckerö, Husrannsakan, gjorts
Nyan - 23 mar 17 kl. 10:56

Det blir ingen motorbana i Eckerö

MOTORSPORT. 3,5 år efter att Åland Ring först fått miljötillstånd för att bygga en motorbana i Eckerö, Kyrkoby har Ålands Förvaltningsdomstol (Åfd) nu istället avslagit ansökan.
– Mycket beklagligt, säger Åland Rings styrelseordförande, Marcus Måtar.

Nyan - 05 apr 18 kl. 15:55

Inget lönelyft för Eckerö-anställda

Två anställda på Eckerö kommunkansli förvägras löneförhöjning av kommunstyrelsen trots att de är sämre betalda än andra i samma personalkategori.
Ärendet togs upp på kommunstyrelsens möte första gången i mitten av mars. Det föranleddes av att en genomgång av lönerna på kommunkansliet hade gjorts och att man då hittat omotiverade löneskillnader mellan anställda inom samma personalkategori.

Nyan - 10 jan 18 kl. 09:17

Avloppsskuld kan drivas in i Eckerö

Den beräknade kreditförlusten för avsaknaden av vattenmätare i Smartpark under Krutbyn Ab:s tid kanske kan halveras till 12 500 euro. Det hoppas kommundirektör Arsim Zekaj efter rekommendation från Finlands Kommunförbund. Kommunstyrelsen i Eckerö tog upp ärendet i december.

Nyan - 29 jul 14 kl. 14:00

Församlingsgård välsignades

I söndags välsignades församlingsgården Laurentius i Eckerö.
Huset bredvid prästgården är byggt 1878 som arrendatorsbostad åt prästgårdens arrendator och har under årtionden fungerat som skriftskollokal, man har också haft söndagsskola och juniorverksamhet där. Under de senaste årtiondena har huset inte använts.

Nyan - 14 jul 16 kl. 13:00

Så ska Fifax minska utsläppen

Utvidgad sandfiltrering av bassängvattnet och ny kylutrustning för att sänka vattentemperaturen. Det är två av de saker som ska lösa utsläppsproblematiken vid Fifax i Eckerö. Det skriver bolaget i sitt svar till ÅMHM.

YLE - 07 nov 14 kl. 15:23

Fyra filer föreslås mellan Karis och Ekenäs

Korsningarna mellan Karis och Ekenäs ska bli färre och säkrare. Med hjälp av två vägar som är parallella med riksväg 25 ska avtagen till till exempel Tegelbacken, Finnpile-fastigheten och Kodin tavaratalo stängas. Det finns planer på att bygga två vägar som är parallella med riksväg 25 på avsnitten mellan Horsbäck och Åsenby i Raseborg, en på norra och en på södra sidan av riksvägen.

Nyan - 14 jul 16 kl. 10:30

”Finns ingen anledning att ifrågasätta Fifax trovärdighet”

Trots förorenade utsläpp från den landbaserade fiskodlingsanläggningen finns ingen orsak att ifrågasätta Fifax organisation och trovärdighet.

– Vi har en bra och kontinuerlig kontakt, säger Johanna Onshagen miljöskyddsinspektör vid Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet ÅMHM.
Utsläpp från den landbaserade fiskodlingsanläggningen Fifax i Eckerö överskrider de tillåtna gränsvärden.

Nyan - 07 okt 16 kl. 16:58

Kämpar för utterskydd

Minst sju uttrar har dödats i trafiken, vad tänker landskapet göra för att skydda djuren?

Yngve Påvall kräver åtgärder.
Sedan varningsskylten om utterstråk sattes upp på Eckerövägen i Marby år 2010 har ingenting gjorts för att skydda de fridlysta djuren.

Nyan - 21 okt 16 kl. 10:14

Dyrare omsorg med nytt vårdtyngdsmått

Många kommuner får ökade kostnader för Ålands omsorgsförbund nästa år medan kostnaderna minskar för andra. Orsaken är den vårdtyngdsmätning som förbundet har gjort för första gången i år.
I tisdags skulle kommunerna ha lämnat in sina utlåtanden om Ålands omsorgsförbunds budgetförslag för nästa år.

YLE - 04 apr 17 kl. 14:29

Rättegång om att Viking Line-färja körde med glipa i bogvisiret

Det var den 6 februari 2015 som Rosella avgick från Mariehamn mot Kapellskär i Sverige med olåst bogvisir på grund av ett fel i hydrauliken och det åtgärdades ungefär 50 minuter efter avgång. Glipan som uppstod var inte stor, cirka fem centimeter. Befälhavaren på Viking Lines M/S Rosella stod i dag åtalad för underlåtenhet att se till att fartyg är i sjödugligt skick.

Nyan - 14 apr 17 kl. 22:16

Dykare avled norr om Åland

En person avled efter en dykningsolycka norr om Åland på fredagseftermiddag. Personen har av oklar anledning fått problem vid dykningen. Det övriga dykarsällskapet hjälpte personen upp till ytan, påbörjade återupplivning och larmade efter hjälp.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.