Nerikes Allehanda > Nyheter

Saturday, 23 January, 02:08

Nerikes Allehanda - 13 jan 21 kl. 16:19

SPF behöver öka takten för att komma ikapp PRODet har gått trögt för föreningen SPF Seniorerna Lindesberg att få fart på motionspromenaderna....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
SPF, PRO, SPF Seniorerna Lindesberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SPFbehöver , öka, taktenför att , komma, ikapp, PRO
News55 - 10 nov 17 kl. 16:07

SPF Seniorerna: Skärpt amorteringskrav slår mot äldre

13 november möts Finansinspektionens styrelse för att ta beslut om kraven ska skärpas för amortering av bolån eller inte. Detta skulle kunna innebära att bolånet – förutsatt att förslaget går igenom – kan komma att rusa i höjden och att det blir svårare att låna pengar till en bostad, det skriver Aftonbladet. Enligt SPF Seniorerna kan skärpta amorteringskrav komma att slå hårt mot Sveriges äldre då många äldre – om förslaget klubbas igenom – kommer ha svårt att skaffa sig en ny tillgänglig bostad, det skriver förbundet i ett öppet  brev till Finansinspektionen.

Skånskan - 24 feb 16 kl. 16:02

Malmö Aviations piloter kan komma att dras in i flygkonflikt

Sverige Vid midnatt, natten till torsdag, kommer SPF:s medlemmar vid Malmö Aviation att dras in i konflikten om kollektivavtal hos Global Employer Company.Svensk Pilotförening (SPF) kommer att utöka konfliktåtgärderna om striden kring frågan om kollektivavtal med Global Employer Company (GEC), som flyger för det brittiska flygbolaget Flybe. Sedan en vecka tillbaka är SPF:s medlemmar vid GEC uttagna i övertidsblockad – men det till trots har konflikten inte kommit närmare en lösning.

News55 - 02 okt 15 kl. 13:00

”Vi utgår från att S och M ökar takten”

Moderaterna har valt att svänga om skatten för pensionärer och föreslår i sin skuggbudget en skattesänkning för gruppen på cirka 1,87 miljarder kronor, rapporterar DN. ”Mitt första besked till pensionärerna” Enligt moderaternas partiledare innebär det nya beskedet en omsvängning jämfört med den tidigare partiledningens politik. – Det blir det ju.

Skånskan - 17 mar 20 kl. 20:00

SPF ställer in all sin verksamhet

STAFFANSTORP SPF Seniorerna ställer in all verksamhet för resten av våren för att minska smittspridning av coronaviruset.Det innebär att allt från månadsmöten till aktiviteter som bridge, boule, kortspel, cirklar, yoga, zumba, utflykter och studiebesök drabbas.
– Vi vågar inte ta risken att någon av våra medlemmar ska smittas men det är såklart jättetråkigt att behöva ställa in precis allt, säger förra ordföranden Anneli af Klinteberg.

Magazin24 - 04 jun 11 kl. 12:25

SPF på utflykt

Besökte Bornholm. SPF klubb 65 i Hallstahammar och SPF Surabygden for den 23 maj med Lasses resor till Bornholm på en natur- och kulturhistoriskupplevelseresa. 
Man nådde Rönne då skymningen började falla vid Balkabukten.

News55 - 25 jan 16 kl. 16:13

SPF Seniorerna om en ovärdig och cynisk äldreomsorg: ”Är detta verkligen framtiden?”

Gösta Bucht – talesperson för vård och omsorg hos SPF Seniorerna och professor emeritus i geriatrik – refererar till SVT:s granskning av äldreomsorgen som i förra veckan visade att många sköra äldre som vill komma till ett särskilt boende får nej av kommunen, även när den äldre inte ens klarar av att använda ett trygghetslarm. ”Stort lidande och otrygghet” ”Det skapar stort lidande och otrygghet för individen, och är ett fullkomligt ovärdigt sätt att bemöta äldre”, skriver Gösta Bucht i debattinlägget på Dagens Samhälle och påpekar att senare års trend är tydlig: Antalet platser på särskilda boenden minskar medan allt fler äldre får hjälp av hemtjänsten. I dag är det brist på platser i nästan hälften av landets kommuner.

Barometern - 21 okt 19 kl. 13:54

Så vill SPF motverka ensamhet bland äldre

Många gamla känner stor ensamhet i sina hem. SPF i Kalmar län vill nu föröka komma igång med verksamheter som riktas mot just ensamma. Förebilden är ett projekt som drivs av Västerviks SPF..

Magazin24 - 04 jul 12 kl. 09:32

SPF firade jubileum

Sveriges Pensionärsförbund i Västmanland firade distriktets kulturdag i samband med SPF Tomas 30-årsjubileum i juni. SPF Tomas firade sitt 30-årsjubileum och tillsammans med dem firade SPF Västmanland distriktets kulturdag den 7 juni. Platsen var Kolbäcks Folkets Park.

News55 - 03 jun 18 kl. 14:40

SPF kräver ett trygg liv som senior

– Att tala om dessa frågor utifrån just trygghet är väldigt viktigt för oss, säger SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson. Som senior ska du kunna leva ett tryggt liv utan att oroa dig för att pengarna inte räcker till mat, att omsorgen inte fungerar eller att du sitter fast i en dåligt anpassad bostad. Idag ser vi tyvärr att alldeles för många seniorer känner sig otrygga i sin livssituation.

News55 - 03 jun 18 kl. 14:40

SPF kräver tryggt liv som senior

– Att tala om dessa frågor utifrån just trygghet är väldigt viktigt för oss, säger SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson. Som senior ska du kunna leva ett tryggt liv utan att oroa dig för att pengarna inte räcker till mat, att omsorgen inte fungerar eller att du sitter fast i en dåligt anpassad bostad. Idag ser vi tyvärr att alldeles för många seniorer känner sig otrygga i sin livssituation.

Helsingborgs Dagblad - 11 feb 14 kl. 09:13

SPF 176 Kullabygden

Under det välbesökta årsmötet på Tivolihuset lämnades årsredovisningar och hölls val. Föreningen valde om Siw Persson som ordförande. Flera medlemmar avtackades efter många års goda insatser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.