Nyteknik > Teknik

Thursday, 21 January, 00:09

Nyteknik - 13 jan 21 kl. 15:47

Razers ansiktsmask har led-lampor och mikrofonEn futuristisk ansiktsmask med led-lampor? Det är spelföretaget Razers bidrag i kampen mot pandemin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Razers

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Razers, ansiktsmaskhar , led-lamporoch , mikrofon
YLE - 24 okt 13 kl. 14:56

Tomaterna får ljus från led-lampor

Sedan den 24 september har en del av tomaterna i Martin Siggs växthus fått en del av sitt ljus från led-lampor. Led-lamporna alstrar inte värme på samma sätt som vanliga HPS-lampor gör, vilket gör att de kan placeras närmare plantorna utan att de riskerar att få brännskador. Kristian BlomqvistKristian Blomqvist Yle/Roger Källman Traditionella högtrycksnatriumlampor och moderna LED-lampor i ett växthus Yle/Roger Källman - Vi undersöker om man kan minska elförbrukningen och eventuellt kompensera med lite billigare värme.

YLE - 27 jan 14 kl. 04:45

Bättre skördar med LED-lampor i växthusen

LED-lampor är framtidens melodi i växthusen. Enligt ny forskning kan LED-belysning i växthus i framtiden ge både högre skördar och minskad energiförbrukning. För tillfället pågår ett försöksprojekt i ett växthus i Pjelax där man undersöker LED-belysningens inverkan på tomater och gurkor.

Supermiljöbloggen - 12 aug 15 kl. 11:12

Ikea går i framkant och säljer endast energisnåla LED-lampor världen över

Det är tidningen The Guardian som rapporterar om att Ikea från och med den 1 september i år endast kommer att sälja energisnåla LED-glödlampor i samtliga Ikea-butiker världen över. - Kan du hjälpa kunderna att spara energi och hjälpa till att göra något mot klimatförändringarna så är det rätt sak att göra, säger Steve Howard, IKEAS hållbarhetschef. Ikea tar därmed bort halogen- och lågenergilampor och kommer alltså från och med september enbart att sälja lampor och armaturer som är baserade på lysdioder, dvs.

YLE - 07 feb 15 kl. 08:00

LED-lampor på frammarsch

((vis:890476)) På sistone har LED-lamporna sjunkit kraftigt i pris. De är nu populärare än lågenergilamporna och flåsar redan halogenlamporna i nacken. Den mest sålda lamptypen för hemmabruk i fjol var halogenlampan, som till egenskaper och utseende är nära de klassiska glödlamporna.

Sydsvenskan - 02 aug 15 kl. 12:02

Flimrande led-lampor ger huvudvärk

Allt fler använder led-lampor, men experter är oroliga för det osynliga flimret i dåligt konstruerade lampor, skriver Dagens Nyheter.Lysdioder, så kallade led-lampor, är en populär ersättare till glödlampan. Problemet, enligt forskare, är att tekniken inte är färdigutvecklad än.

Helsingborgs Dagblad - 02 aug 15 kl. 12:02

Flimrande led-lampor ger huvudvärk

Allt fler använder led-lampor, men experter är oroliga för det osynliga flimret i dåligt konstruerade lampor, skriver Dagens Nyheter.Lysdioder, så kallade led-lampor, är en populär ersättare till glödlampan. Problemet, enligt forskare, är att tekniken inte är färdigutvecklad än.

Supermiljöbloggen - 12 jan 18 kl. 15:37

LED-lampor minskade världens koldioxidutsläpp med 1,5 procent

Någonsin känt att små handlingar inte gör skillnad? Glöm det! Förra året bidrog LED-lampor till en utsläppsminskning på 570 miljoner ton koldioxid - en siffra som motsvarar att stänga ner hela 160 kolkraftverk.

UNT - 02 aug 15 kl. 12:00

Flimrande led-lampor ger huvudvärk

Allt fler använder led-lampor, men experter är oroliga för det osynliga flimret i dåligt konstruerade lampor, skriver Dagens Nyheter..

SR - 19 aug 15 kl. 06:00

LED-lampor kan störa djur på natten

Det finns en oro hos forskare att LED-lampor längs våra vägar kan ha en större negativ påverkan på nattlevande djur jämfört med de lampor som tidigare använts..

Skånskan - 04 mar 15 kl. 11:00

LED-lampor led i besparingarna


En rejält energibesparande åtgärd som Sjöbohem genomför är att byta kvicksilverlampor mot LED-lampor..

Teknik360 - 16 nov 11 kl. 10:45

LED-lampor med inbyggd ljusreglering sparar energi


Digital Lumens lanserar en serie LED-lampor med inbyggd ljussensor och automatisk dimningsfunktion..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.