Expressen > Nöje

Saturday, 23 January, 11:05

Expressen - 13 jan 21 kl. 15:42

Änglagård-skådespelaren Tord Peterson är dödSkådespelaren Tord Peterson har dött, 94 år gammal, uppger hans dotter för Dagens Nyheter.Peterson är mest känd för hans roll som Ivar Pettersson i ”Änglagård”-filmerna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tord Peterson, Dagens Nyheter, Ivar Pettersson, Änglagård

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Änglagård-skådespelaren, Tord, Petersonär död
Barometern - 18 feb 17 kl. 06:00

Svenska klassikern Änglagård fyller 25 år

Tro det eller ej, men det är nu ett kvarts sekel sedan Änglagård hade biopremiär. Här hyllas i synnerhet brödraparet Gottfrid och Ivar; det vill säga Ernst Günther och Tord Peterson..

UT - 17 nov 17 kl. 15:00

Änglagårds-Rikard är död

Skådespelaren Rikard Wolff är död. En av hans största och mest kända insatser var som Zac i Änglagårdsfilmerna..

BT - 17 nov 17 kl. 14:50

JUST NU: Änglagård-stjärnan död - avled efter en tids sjukdom

Artisten och skådespelaren Rikard Wolff har avlidit vid 59 års ålder, bekräftar hans agent för Aftonbladet..

Sydsvenskan - 01 apr 16 kl. 17:05

Skribenten Jon Asp får Filmpennan

Filmpublicisternas förening tilldelar Filmpennan till skribenten Jon Asp för hans "mångfacetterade kunskap om kultur i allmänhet och film i synnerhet"."Han litar på sina egna sinnen och åsikter och vågar gå sin egen väg som krönikör, recensent, moderator, juryledamot och författare. Årets Filmpenna går till en som outtröttligt ser, uppskattar och skriver om all sorts film, oavsett längd och genre, och ger oss läsare något utöver det vanliga", skriver Filminstitutet i ett pressmeddelande.

Barometern - 26 jun 13 kl. 10:00

Modern fars bryter mönstret

Nu är skådespelarna på plats i?Krusenstiernska gården i Kalmar.
Årets förvecklingsfars är av det modernare slaget.

Helsingborgs Dagblad - 17 dec 15 kl. 04:00

Ernst Günther (1933-1999)

Jag grät när Ernst Günther dog. Till min egen förvåning, för jag har varken tidigare eller senare gråtit när någon känd person har gått bort. Det kan förklaras med att skådespelaren genom sin rollkaraktär Gottfrid i Änglagårdfilmerna – som på nittiotalet gjorde ett starkt intryck på ett landsbygdsbarn svältfödd på samtida filmer att relatera till – personifierade den snälla farbrorn som jag träffat på julfester i bygdegården.

Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 12:21

Karl Gerhard-stipendiet till Wolff

Årets Karl Gerhard-stipendiat heter Rikard Wolff. Skådespelaren och sångaren uttrycker "äkthet, engagemang och öppenhet" i sitt konstnärskap, konstaterar juryn i sin motivering.Stipendiet på 40 000 kronor delas ut av Skap, Sveriges kompositörer och textförfattare, tillsammans med Karl Gerhard-sällskapet den 24 oktober.

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 15 kl. 12:21

Karl Gerhard-stipendiet till Wolff

Årets Karl Gerhard-stipendiat heter Rikard Wolff. Skådespelaren och sångaren uttrycker "äkthet, engagemang och öppenhet" i sitt konstnärskap, konstaterar juryn i sin motivering.Stipendiet på 40 000 kronor delas ut av Skap, Sveriges kompositörer och textförfattare, tillsammans med Karl Gerhard-sällskapet den 24 oktober.

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 15 kl. 04:00

Karl Gerhard-stipendiet till Wolff

Årets Karl Gerhard-stipendiat heter Rikard Wolff. Skådespelaren och sångaren uttrycker "äkthet, engagemang och öppenhet" i sitt konstnärskap, konstaterar juryn i sin motivering.Stipendiet på 40 000 kronor delas ut av Skap, Sveriges kompositörer och textförfattare, tillsammans med Karl Gerhard-sällskapet den 24 oktober.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.