Vimmerby Tidning > Nyheter

Saturday, 23 January, 09:51

Vimmerby Tidning - 13 jan 21 kl. 15:35

Här kan rastgård för hundar bli verklighetNågot av de snart rivna hyreshusen i Stålhagen kan få lämna plats för en hundrastgård. En motion från Eva Svedberg (S) skickas vidare till Hultsfreds Bostäder.'.
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Stålhagen, Eva Svedberg, Hultsfreds Bostäder

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här kan rastgårdför , hundarbli , verklighet
Skånskan - 08 mar 20 kl. 19:00

Nej till rastgård för små hundar

malmö Tekniska nämnden rekommenderas säga nej till en rastgård för små hundar vid Mobilia. Detta för att det redan finns hundrastgårdar i närområdet och för att den föreslagna ytan ligger på kvartersmark.Det var en Malmöbo som lämnade in förslaget på Malmöinitiativet om en inhägnad rastgård för små hundar.

Skånskan - 01 nov 18 kl. 05:00

Höörsbo hade 78 hundar

Höör När länsstyrelsen gjorde ett oanmält besök hos en hundägare utanför Höör fann man hundar som inte hade tillgång till vatten och hundar som hölls i boxar med dålig ventilation. Kvinnan hade dessutom för många hundar i sitt hem – hon hade tillstånd att ha 45 vuxna hundar, men vid besöket räknades antalet i och vid bostaden till sammanlagt 78 hundar, varav 63 vuxna.Det var i mitten av september som länsstyrelsen genomförde en oanmäld inspektion hemma hos kvinnan.

Barometern - 21 aug 13 kl. 07:57

Hundar hetsas mot varandra

?Det är jag som sätter upp hänglåsen.? En boende har tröttnat på ilskna kamphundar, skällande nattetid och hundägare som inte kan kontrollera sina djur.

Skånskan - 05 jan 20 kl. 05:00

Vill att småhundar får en egen rastgård

MALMÖ Stadens mindre hundar behöver en egen hundrastgård. Det tycker en Malmöbo som menar att ett grönområde nära Mobilia skulle passa utmärkt för ändamålet.Enligt svenska agilityklubben är alla hundar under 35 centimeter i mankhöjd en småhund.

Barometern - 31 aug 14 kl. 09:37

Hundvännen brinner för fler rastgårdar

Det behövs fler inhägnade rastgårdar för hundar i Nybro. Det anser Jill Johansson som driver en namninsamling i frågan. Jill Johansson fick sin hund, Chili, för ett år sedan.

Skånskan - 14 nov 15 kl. 06:00

Vanvårdade hundar gick inte att rädda

HÖÖR När länsstyrelsen skulle tvångsomhänderta 54-åringens hundar var tre av dem så vanvårdade att de fick avlivas akut. Nu åtalas den 54-åriga kvinnan för djurplågeri.Det är ett segdraget djurskyddsärende som lett fram till att den 54-åriga kvinnan, som är bosatt i Höörs kommun, nu åtalas för djurplågeri och för brott mot djurskyddslagen.

Alingsås tidning - 02 aug 19 kl. 05:30

Hemlösa hundar kan ha hittat hem

Hundstallet ville etablera sig i Vårgårda men fick nej från kommunen. Nu kanske verksamheten kommer att öppna i Alingsås istället.
– Det här kan nog bli hur bra som helst, säger Hundstallets verksamhetschef Margite Nordenstam.

SmålandsPosten - 25 aug 14 kl. 06:15

"Konstgräsplanen är ingen rastgård"

Sedan i våras har Ingvar Karlsson hittat hundbajs på fotbollsplanerna på Tallevi i Vislanda flera gånger.
– Konstgräsplanen är ingen rastgård, säger han. Varje dag går Ingvar Karlsson runt på fotbollsplanerna på Tallevi för att se om det finns hundbajs liggandes.

Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 13 kl. 06:00

Rastgård för hundar på gång

En rastgård för hundar kan komma att anläggas i centrala Bengtsfors. Kommunen ska nu diskutera frågan med den lokala brukshundsklubben..

Nerikes Allehanda - 02 okt 13 kl. 09:46

Rastgård för hundar redo för invigning

Lars Engblom kom med initiativet, och nu är det snart dags för invigning. Det handlar om nya rastgården för hundar vid Dalkarlshyttan..

YLE - 08 nov 13 kl. 04:31

Ryska hundar tävlar i Helsingfors

Finlands största hundevenemang lockar deltagare från Norden och Ryssland. 13 -15 december ordnas Koira 2013 i mässcentrum, där så många som 23 000 hundar ska delta i hundutställningar. - Vi tror att vi kommer att få ungefär 50 000 besökare i december.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.