Corren > Nyheter

Saturday, 23 January, 03:00

Corren - 13 jan 21 kl. 15:29

Biblioteken fortsatt stängda - "Gäller tillsvidare"Många bibliotek runt om i landet förbereder nu för en öppning men i Kinda hålls dörrarna fortsatt låsta. "Det gäller tillsvidare", säger kultur- och fritidschef Lena Axelsson..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Kinda, Lena Axelsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bibliotekenfortsatt , stängda, Gäller, tillsvidare
Alingsås tidning - 21 nov 17 kl. 05:30

Herrljungas bibliotek stängda hela veckan

Alla bibliotek i Herrljunga kommun håller stängt den här veckan. Anledningen är att biblioteken inför ett nytt utlånings- och katalogsystem.
– Låntagarna är nog förstående, tror bibliotekschef Eva-Lena Liljedahl.

YLE - 04 okt 12 kl. 09:54

Helsingforsbiblioteken är stängda på fredag

På fredag kommer biblioteken i Helsingfors att vara stängda. Alla Helsingfors stadsbiblioteks avdelningar har en utvecklingsdag. Endast biblioteket i Berghäll kommer att öppna dörrarna kl.

YLE - 05 okt 12 kl. 06:41

Helsingforsbiblioteken är stängda i dag

I dag kommer biblioteken i Helsingfors att vara stängda. Alla Helsingfors stadsbiblioteks avdelningar har en utvecklingsdag. Endast biblioteket i Berghäll kommer att öppna dörrarna kl.

YLE - 18 nov 13 kl. 14:59

Ha tålamod bokmal! Bibborna stängda till torsdag

Alla bibliotek i Helsingfors, Vanda och Grankulla stängde måndageftermiddag på grund av en systemuppdatering. I Esbo håller biblioteken öppet, men man kan inte låna böcker medan bibliotekssystemet uppdateras. Den massiva uppdateringen skall göra biblioteken mer effektiva.

YA - 27 feb 14 kl. 15:01

It-problem stänger biblioteken

Foto: Matz Jönsson
Alla bibliotek i Sjöbo tvingas hålla stängt i nästa vecka på grund av ihållande problem med datasystemet. Bekymren har varit stora och personalen har mått dåligt av situationen.
Från och med måndag och en vecka framåt hålls alla bibliotek stängda.

Kristianstadsbladet - 29 jun 12 kl. 09:40

Utlåning med förhinder

Foto: Mark Lennihan
Med en helsidesannons i gårdagens Dagens Nyheter gick Svensk biblioteksförening till angrepp mot de rådande villkoren för biblioteken och deras möjligheter att låna ut e-böcker. Saken ställdes på sin spets för ett halvår sedan i samband med rusningen efter e-boken om Zlatan Ibrahimovic, då kostnaderna för bibliotekens utlåning av den boken rakade i höjden.
Som läget ser ut nu betalar biblioteken 20 kronor till förlagen för varje utlånat e-boksexemplar, dessutom föreligger en karenstid på tre-fyra månader innan förlagen gör nyutkomna e-bokstitlar tillgängliga för biblioteken.

BT - 14 sep 12 kl. 11:25

"Femtio nyanser" stoppas som e?lån

Den erotiska storsäljaren "Femtio nyanser av honom" ("Fifty shades of Grey") får inte lånas ut som e?bok av de svenska biblioteken. Det sätter EL James agentur stopp för i avtalet med Norstedts som är bokens svenska förlag, skriver Svensk Bokhandel.

YLE - 29 jan 14 kl. 04:24

Inga beslut om bibliotek i Raseborg

Det är ännu oklart i vilken omfattning biblioteken i Raseborg är stängda i framtiden. Politikerna i kulturnämnden remitterade ärendet då nämnden möttes i går kväll (28.1).

YLE - 19 dec 14 kl. 15:29

Vasa stadsbibliotek öppnar sina dörrar igen - vi sänder direkt

På måndag öppnar dörrarna till Vasas bibliotek efter att ha varit stängda sedan den 1 december. Yle Österbotten sänder direkt från Vasa stadsbibliotek på måndag med start klockan 10.00.

YLE - 28 jan 14 kl. 04:42

Karisbiblioteket stängt på lördagar?

Håll biblioteket i Karis stängt på lördagar hela året och dessutom under hela juli månad! Det förslaget ska kulturnämnden i Raseborg i kväll (28.1) ta ställning till.

YLE - 22 dec 14 kl. 15:14

Låna böcker med körkortet

Idag öppnade dörrarna till Vasas bibliotek efter att de varit stängda sedan den 1 december. Yle Österbotten sände direkt från Vasa stadsbibliotek och de anställda berättade om det nya lånesystemet, om vilka böcker som är populärast och gav lästips inför julen. Det nya lånesystemet, som är orsaken till att man höll stängt i tre veckor, kommer att göra lånandet enklare både för personalen och kunderna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.