News55 > Nyheter

Saturday, 23 January, 08:34

News55 - 13 jan 21 kl. 11:02

Språkkrav för medborgarskap kan dröjaFör att bli svensk medborgare ska det krävas godkänt prov i svenska och i samhällskunskap. Det föreslår en utredning och justitieminister Morgan Johansson (S) är positiv. Men det kan dröja till 2025 innan de nya kraven införs. Justitie- och migrationsmi. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Morgan Johansson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Språkkravför , medborgarskapkan , dröja
Nyhetskanalen - 12 jun 12 kl. 01:33

FP: Språkkrav för medborgarskap

Avskaffa den retroaktiva föräldrapenningen så att utrikes födda kvinnor inte hindras från att studera svenska, låt språkundervisningen ha fokus på jobb och ställ språkkrav för medborgarskap. Så lyder tre av de åtta punkterna i Folkpartiets integrationspolitiska program som presenteras på tisdagen."Allra viktigast är att den som kommer till Sverige snabbt lär sig svenska och kommer in på arbetsmarknaden", skriver partiets tre ministrar Jan Björklund, Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni på DN Debatt..

SVT - 07 apr 19 kl. 22:27

Ulf Kristersson i Agenda: Ställ språkkrav för medborgarskap

Det behövs skärpta kraven på invandrare att lära sig svenska, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i söndagens Agenda. – Att ställa språkkrav för medborgarskap är helt uppenbart..

DN - 28 jan 15 kl. 00:40

”Effektivare integration med försörjnings- och språkkrav”

Nya villkor. För att integrationen ska fungera och fler komma i arbete måste ­­migrationspolitiken förändras. Försörjningskrav för anhöriginvandring, villkor för ­uppehållstillstånd och språkkrav för medborgarskap är tre viktiga delar, ­skriver ­folkpartisterna Jan Björklund, Gulan Avci, Roger Haddad och Robert Hannah..

Sydsvenskan - 28 jan 15 kl. 17:31

Istället för språkkrav

Nu talas det åter om språkkrav för medborgarskap. Men fokus borde snarare ligga på samhällets grundläggande värden..

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 15 kl. 17:31

Istället för språkkrav

Nu talas det åter om språkkrav för medborgarskap. Men fokus borde snarare ligga på samhällets grundläggande värden..

SR - 23 sep 19 kl. 06:04

S fick sockra bud – med språkkrav och betyg

Förra veckan presenterade den rödgröna regeringen, Centerpartiet och Liberalerna sin första gemensamma höstbudget. Nu kan Ekot avslöja nya detaljer om vilka eftergifter Socialdemokraterna i ett sent skede tvingades till för att få behålla regeringsmakten. Det handlar bland annat om att skolor ska få ge betyg från årskurs fyra och att införa ett språkkrav för medborgarskap..

Barometern - 13 feb 19 kl. 14:25

Ny motion om språkkrav

SD-motionen om språkkrav på alla som anställs i Torsås kommun röstades ned i kommunfullmäktige i måndags. Nu kommer en ny motion om språkkrav..

YLE - 10 mar 17 kl. 06:54

Pargas tummar på språkkrav inom social- och hälsovården

Pargas stad planerar att sänka på språkkraven för att hitta behörig personal inom social- och hälsovården. Staden har haft svårigheter med att rekrytera läkare och socialarbetare under de senaste två, tre åren. Det här har lett till att staden i vissa fall har köpt privata vårdtjänster, vilket kostar mer.

BT - 16 jan 18 kl. 23:38

M vill ha hårdare språkkrav

Moderaterna vill se tuffare språkkrav för nyanlända som kommer till Sverige. Partiet föreslår bland annat att ersättningen ska kunna dras in om de inte lyckas nå upp till ett godkänt resultat i sina svenskstudier. - Vi har sakta men säkert insett att de krav vi har på svenska språket inte är tillräckliga.

Barometern - 11 feb 19 kl. 21:00

Diskussion om språkkrav: ”Äldreomsorgen ska inte vara ett integrationsprojekt”

Det blev debatt kring SD-s motion om att ställa språkkrav på dem som anställs i kommunen. Ställer man krav på språkkunskap kan man missa guldkorn, menar kommunalrådet..

Dagens Medicin - 27 apr 16 kl. 07:30

Högre språkkrav kan medföra färre läkare

Höjda språkkrav på EU-utbildade läkare kan försvåra rekryteringen till svensk sjukvård. Oklarheter om reglerna sätter käppar i hjulet för anställningar av läkare från andra EU-länder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.