SR > Nyheter

Thursday, 21 January, 19:29

SR - 13 jan 21 kl. 14:59

Pressträff om coronavaccinetSocialminister Lena Hallengren (S) håller en pressbriefing på temat vaccin. Deltar gör även Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, Richard Bergström, nationell vaccinsamordnare, Emma Spak, chef för hälso- och sjukvårdssektionen på SKR samt Lotta Bergkvist, vaccinsamordnare på Läkemedelsverket..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lena Hallengren, Anders Tegnell, Folkhälsomyndigheten, Bergström, Spak, SKR, Lotta Bergkvist, Läkemedelsverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pressträffom , coronavaccinet

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Ökning av anmälda våldtäkter mot barn

Förra året anmäldes rekordmånga våldtäkter mot barn, 16 procent förra året enligt preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ. Om den här ökningen beror på att våldtäkterna har ökat eller på en ökad medvetenhet, går inte att säga säkert. Men det fanns redan i våras tecken på att risken för att barn utsätts för sexuella övergrepp skulle öka bland annat på nätet, berättar Isabella Kim, Barnrättsjurist på ECPAT Sverige..

SR - 30 minuter sedan

Jämställdhetsministern: Kliniker måste sluta utföra oskuldsoperationer

Idag har Ekot avslöjat att flera svenska kliniker utför så kallade oskuldsoperationer. Ingreppet utförs av läkare trots att det inte är medicinskt motiverat. Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen säger att klinikerna måste upphöra att utföra oskuldsoperationerna..

SR - 45 minuter sedan

Regioner: Gymnasielever kan få vara i skolan

I två av de största regionerna uppmanar smittskyddsläkarna att gymnasieskolan återgår till undervisning i skolan med försiktighet. Smittskyddet i Västra Götalandsregionen rekommenderar högst 20 procent undervisning i skolan under de närmaste veckorna med tanke på den höga smittspridningen. Även region Skåne lägger sig på den lägsta nivån och rekommenderar högst 20 procent när-undervisning..

SR - 1 timme sedan

Extra klirr i kassan till Sandviks aktieägare

Verkstadsbolaget Sandvik gjorde en högre vinst än väntat för det fjärde kvartalet i fjol och återhämtningen efter den tuffa våren fortsatte, enligt bolaget. Vd:n Stefan Widing är nöjd med resultatet i delårsrapporten och säger att den ökade smittspridningen än så länge inte har påverkat företaget, men det finns en osäkerhet inför framtiden. ”Även om vi har sett en återhämtning i det fjärde kvartalet så är vi mitt i den andra vågen av pandemin och vi vet inte exakt hur vi kommer bli påverkade av det den närmaste tiden”, säger han..

SR - 1 timme sedan

Rättsfall om makten över skotsk självständighetsomröstning

Idag inleddes en domstolsförhandling i Skottland som ska avgöra om det skotska regionparlamentet har egen makt att utlysa en ny laglig folkomröstning om skotsk självständighet. Enligt den brittiska regeringen kan sådant tillstånd bara ges av den brittiska regeringen men självständighetsorganisationen ”Forward as One” har drivit frågan till domstol. Den skotska regeringen står inte bakom rättsfallet eftersom man menar att om den brittiska sidan vinner så kommer det försvaga det skotska argumentet för en ny folkomröstning..

SR - 1 timme sedan

Ny strategi öppnar för vätgas som klimatlösning

Enligt Fossilfritt Sverige, som gör klimatstrategier för olika branscher, kommer vätgas framställd med fossilfri el bli billigare år 2030. Vätgas kan dels användas i stålindustrin för att sänka dess utsläpp, men också till fordon och för energilagring. Ska vätgas blir den klimatlösning som många hoppas, behövs säker elförsörjning och stabila elnät i hela Sverige, enligt Fossilfritt Sverige..

SR - 1 timme sedan

Västernorrland: Plogbilar fastnar i snökaos

Flera mil långa köer på E4 utanför Sundsvall. Även snöröjarna fastnar. Olyckor på andra vägar..

SR - 1 timme sedan

Majoritet av högstadieskolor undervisar på distans

En majoritet av högstadieskolor använder sig av distansundervisning, visar en färsk sammanställning från Skolverket. I många fall sker ingen undervisning alls i skollokalerna. 42 procent av de berörda skolhuvudmännen svarar att all undervisning sker på distans, medan 27 procent svarar att nästan all undervisning sker på distans..

SR - 2 timmar sedan

Fler anmälda knarkbrott 2020

Under 2020 ledde omkring 1,56 miljoner brott till en anmälan. Mest ökade skadegörelsebrott och narkotikabrott, med 14 respektive 10 procent jämfört med året 2019. ”Under året har man möjliggjort anmälningar via internet”, säger Linn Brandelius, statistiker på Brottsförebyggande rådet..

SR - 3 timmar sedan

Vaccinleveranserna återupptas igen

Från och med nästa vecka ska Pfizer Biontech åter leverera sitt vaccin enligt plan, enligt en talesperson för EU-kommissionen, skriver den italienska nyhetsbyrån Ansa. För en knapp vecka sen meddelade Pfizer Biontech att man tillfälligt skulle dra ner på produktionen för att senare kunna öka tillverkningen av vaccindoser. Det fick till följd att samtliga EU-länder inte fick de utlovade vaccindoserna denna vecka, men nu ska alltså leveranserna vara tillbaka på den utlovade nivån..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.