GT > Nyheter

Sunday, 17 January, 01:04

GT - 13 jan 21 kl. 11:02

Två regioner kan stoppa Modernas vaccinRegion Dalarna kommer inte att inleda vaccineringen med Modernas vaccin så länge regeringens beslut om försäkringsfrågan för vaccinet dröjer. Detta trots att socialminister Lena Hallengren lovat att staten ska täcka kostnaderna för eventuella biverkningar av vaccinet.– Vi kan inte hålla på att lyssna på vad olika ministrar säger på presskonferenser – ett beslut, tack, säger regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M).Samtidigt rapporterar DN att Västra Götalandsregionen inte vill börja vaccinera med Modernas vaccin utan samma löfte från regeringen..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Modernas, Dalarna, Lena Hallengren, Ulf Berg, DN, Västra Götalandsregionen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, regionerkan , stoppa, Modernas, vaccin
DN - 24 okt 16 kl. 19:38

Annika Ström Melin: Därför kan två små regioner stoppa EU:s handelsavta

ANALYS. Hur kan två små regioner stoppa EU:s handelsavtal med Kanada? Det beror på att Belgien är en federation, där regionerna har stort inflytande och strider mot varandra..

DN - 24 okt 16 kl. 19:38

Annika Ström Melin: Därför kan två små regioner stoppa EU:s handelsavtal

ANALYS. Hur kan två små regioner stoppa EU:s handelsavtal med Kanada? Det beror på att Belgien är en federation, där regionerna har stort inflytande och strider mot varandra..

SmålandsPosten - 02 jun 20 kl. 16:08

Regioner med färre sjuka bör "stoppa smittan"

Fler och fler regioner går in i en fas med färre sjuka i covid-19. Folkhälsomyndigheten uppmanar nu dessa regioner att gå tillbaka till strategin att stoppa smittan och utföra smittspårning..

GöteborgsPosten - 02 jun 20 kl. 16:01

Regioner med färre sjuka bör "stoppa smittan"

Fler och fler regioner går in i en fas med färre sjuka i covid-19. Folkhälsomyndigheten uppmanar nu dessa regioner att gå tillbaka till strategin att stoppa smittan och utföra smittspårning..

DI - 26 aug 20 kl. 16:45

Modernas vaccin effektivt även för äldre: ”Exceptionellt”

Amerikanska läkemedelsbolaget Modernas coronavaccinkandidat mRNA-1273 är lika effektiv i äldre åldersgrupper som i yngre.  ”Det är….

SVT - 02 jan 20 kl. 06:19

Flera nya fall av olämplig hyrpersonal i vården – trots skärpta rutiner hos flera regioner

En rad svenska regioner har skärpt sina rutiner kring inhyrd personal, bland annat för att undvika att okunniga och olämpliga läkare och sjuksköterskor kommer ut i vården genom bemanningsföretag. Men SVT:s granskning visar att systemet fortfarande har brister – och att man på flera håll tvingats stoppa olämplig hyrpersonal..

BT - 29 feb 12 kl. 13:39

Stoppa vapenexporten till diktaturer

Svensk vapenexport till flera brutala diktaturer har ökat dramatiskt. Bland de tio största köparna märks Thailand, Saudiarabien, Indien, Pakistan och Förenade Arabemiraten, länder där det förekommer grova människorättskränkningar, påtalar skribenterna. Den 22 februari offentliggjordes häpnadsväckande siffror över svensk vapenexport.

Skånskan - 26 jun 19 kl. 05:30

Stoppa nya vårdskatten

Om bara några dagar, den 1 juli, börjar Skatteverket tillämpa en ny momstolkning för vård och omsorg.
Det innebär att det läggs moms – en 25-procentig ökad kostnad – på privata vårdföretag. På inhyrd vårdpersonal från bemanningsföretag, på vårdtjänster från läkare och annan legitimerad vårdpersonal som verkar som konsulter hos andra vårdgivare samt på många underentreprenörslösningar.

DN - 07 mar 20 kl. 21:20

Italienska regeringen stänger hel region för att stoppa smittan

Lombardiet och elva provinser i andra italienska regioner sätts nu i karantän för att stoppa smittospridningen. .

Skånskan - 13 mar 16 kl. 21:05

Vad skall stora regioner göra?

Opinion – Du kan väl inte gilla tanken på stora regioner, sa mannen som med raska steg gick fram till mig. Det var Göran Persson som var på turné i Skåne under sin statsministertid och fått syn på mig i utkanten av folkmassan som samlats. Vi känner varandra rätt väl sedan ungdomen varför han väl var lite nyfiken om vi hade likartade åsikter.

Cornucopia - 28 okt 16 kl. 08:15

Regiondebatten - ingen anledning ha stora regioner

Det finns ingen anledning att ha ännu större län och regioner i Sverige. Tvärt om bör de befintliga snarare styckas upp och göras mindre. Grundregeln måste vara att vara så nära de finansierande skattebetalarna som möjligt och inte större än nödvändigt.

Fler nyheter från GT

GT - 4 timmar sedan

Talangen hyllas efter Frölundas vändning

Underläge borta mot Färjestad. Då klev Frölundatalangen Filip Johansson, 20, fram och bjöd på två riktiga fullträffar och vände därmed matchen. – Han har växlat upp nu, säger C Mores expert Petter Rönnqvist.

GT - 5 timmar sedan

Tre tonåringar döms – brände upp bilar

Tre tonåringar från Skövde åtalades i fjol misstänkta för att ha bränt upp ett 30-tal bilar under flera nätter.Nu har pojkarna dömts för flera fall av mordbrand och skadegörelse – men frias samtidigt från flera åtalspunkter. De behöver sammanlagt betala ett skadestånd på runt 2,5 miljoner kronor..

GT - 5 timmar sedan

Spårvagn och bil i kollision

En bil och en spårvagn har stött ihop vid Svingeln i Göteborg.Det råder stopp på linjerna 1, 3, 6 och 8 riktning mot Redbergsplatsen..

GT - 6 timmar sedan

Nära att vinna kampen om jagade jättetalangen

Elfsborg är bara detaljer från att vinna dragkampen om Motalas Ahmed Qasem, 17.Enligt SportExpressens uppgifter är Elfsborg överens med Motala om övergångssumman och allt talar för att affären blir officiell inom kort..

GT - 6 timmar sedan

Segern som tystar kritiken

Tio minuter innan matchen startade skadade sig landslagsspelaren Nina Dano, 20.Nina Koppang, 18, fick i stället chansen från start – och tog den.– Jag hann inte tänka så mycket, säger hon efter sin och Sävehofs 29–23-urladdning mot serieledande Skuru..

GT - 8 timmar sedan

Kirurgavdelning anmäld till Ivo – smittan spreds

Flera smittades och patienter avled, när coronsmitta spreds på kirurgavdelningen i Trollhättan i våras..

GT - 13 timmar sedan

David Legas (KD) möte – med Ashton Kutcher

David Lega (KD) har haft ett möte med stjärnskådespelaren Ashton Kutcher. Tillsammans diskuterades de bådas hjärtefråga – kampen mot barnpornografi.– Han är en väldigt varm person, säger Lega om Kutcher..

GT - 15 timmar sedan

Arenafrågan behöver ett lokalt januariavtal

Göteborgs partier behöver ge Göteborg en 400-årspresent som heter duga: Enighet i arenafrågan..

GT - 19 timmar sedan

Landsbygdismen förvärrar Västra Götalands ålderism

Ojämlikheten i hälsa och vård för äldre i Västra Götalandsregionen vittnar både om en ålderism och en snedfördelning i livsvillkor beroende på var regionens invånare bor. .

GT - 19 timmar sedan

Auktorisation är ett system för framtiden

Systemet med auktorisation är väl beprövat och används redan av många kommuner i Sverige, skriver Anders Svensson (M) och Mariah Ben Salem Dynehäll (L) i en replik till Mats Pilhem (V), Eva K Halleröd (V) och Miriam Friedlaender (FI)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.