Sydsvenskan > Utrikes

Wednesday, 27 January, 02:07

Sydsvenskan - 13 jan 21 kl. 14:51

Hoppfullt om sprutorna – i februari räcker kylskåpskallt vaccinDå kan dagens krävande vaccin få sällskap av ett lättare, hoppas Skånes vaccinsamordnare..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Skånes

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hoppfulltom , sprutornai , februari, räcker, kylskåpskallt, vaccin
Skånskan - 16 jan 19 kl. 07:00

Vårböcker att längta efter

En prunkande trädgårdsberättelse av Jonas Karlsson, en ny roman av skånska Amanda Svensson, en hel bok bara om krusbär, en ny kriminalroman av Leif GW Perssons arvtagare Christoffer Carlsson – och mycket mer. Tidningens kulturchef Gunilla Wedding hittar många vårböcker att längta efter och vara nyfiken på.Svensk skönlitteratur:
I sin förra roman Blåst!

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 15 kl. 04:00

Födelsedagar 18 februari

90 år fyller 18 februari Gösta Börjesson, Helsingborg. På 1940-talet arbetade han som dekoratör hos Nils Anderssons på Stortorget i Helsingborg, därefter hos Per Larssons kläder. Han drev Knapphörnan på Bruksgatan fram till teaterns rivning.

Skånskan - 01 feb 19 kl. 11:07

Hon ger nytt liv åt slitna böcker

HANTVERK. – Finns det? Det är en vanlig reaktion Lotta Jönsson får när hon berättar att hon är bokbindare.

Kristianstadsbladet - 22 feb 13 kl. 13:21

E-böcker gör intåg på bokrean

I år är första året som e-böckerna på allvar är en del av "den stora bokfesten". Den 26 februari, samma dag som de fysiska bokhandlarnas rea startar läggs mängder av e-boktitlar ut till sänkt pris.
- Med tanke på hur många bokläsare det är i Sverige som ännu inte provat e-böcker så tror jag att det kan ha ganska stor betydelse att e-böckerna sätts i ett känt sammanhang som bokrean, säger Py Söderström, marknadschef på Elib som producerar och distribuerar e-böcker och digitala ljudböcker.

YLE - 21 okt 13 kl. 16:23

Inflammerad läkarsituation på Kimitoön väcker debatt

Den ledande läkaren på Kimitoön, Ilkka Pyrrö, lämnade förra veckan in en avskedsansökan. Han kände sig kränkt av hur Tehys lokalavdelning blandat sig i anställandet av ny ledande läkare. Kommunen lider också av akut läkarbrist.

YLE - 28 feb 15 kl. 09:00

Mild februari övergår i tidig vår

Vinternjutarna lär vänta förgäves på köldgrader och snö. Medeltemperaturen i februari var sju grader varmare än normalt för årstiden och mars ser ut att bli mild. Våren står för dörren.

SmålandsPosten - 13 nov 14 kl. 06:40

Hoppfullt om vänskap

VAKNA MIN KASTANJ
Text: Åsa Mendel-Hartvig
Bild: Ane Gustavsson
Förlag: Natur & Kultur NATUREN HAR SIN gång. Årstiderna avlöser varandra, och mössor och vattenkannor med dem. När våren har sugit åt sig smältvatten och sprängt knoppar är det därför helt på sin plats att ropa: Vakna, min kastanj!

DN - 01 jun 16 kl. 12:02

Juridikprofessor: Hoppfullt men inte oproblematiskt

Med det nya initiativet att bekämpa näthat förbinder sig de stora sociala medierna att följa regler de själva haft hela tiden, konstaterar juridikprofessorn Mårten Schultz. Beslutet väcker ändå visst hopp, tycker han..

Politologerna - 24 feb 17 kl. 17:41

Opinionsläget februari 2017

Detta blogginlägg är samförfattat av PER OLESKOG TRYGGVASON och HENRIK OSCARSSON Det är idag femhundrasextiotvå dagar kvar till valet 2018. Under den senaste månaden har vi sett ovanligt stora rörelser i den sömniga mellanvalsopinionen. I det här blogginlägget redovisar vi våra sammanvägningar av opinionsläget i januari och februari (MäMä) och analyserar frågan om huruvida Moderaternas mer pragmatiska inställning till att samarbeta med Sverigedemokraterna kan ha inneburit en väljarflykt av M-sympatisörer till Centerpartiet.

Politologerna - 16 dec 18 kl. 16:00

En valdag 2019 räcker gott

Den 14 december förkastade Sveriges riksdag talmannens andra förslag till statsminister. Stefan Löfven fick inte tillräckligt stöd för att kunna bilda en ny regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Exakt en månad tidigare var det Ulf Kristersson som inte fick de röster som krävdes för att få bilda en regering, som då skulle innefatta Moderaterna och Kristdemokraterna.

PrivataAffärer - 24 feb 20 kl. 11:29

Elpriset i februari det lägsta på 20 år ​​​​​​​

Ett så lågt elpris är bra för villaägarna, men betydligt kärvare för vindkraftsbolagen som förlorar pengar på att elcertifikatspriserna är låga. Priset för en kilowattimmes, 14 öre, kan jämföras med priset i februari i fjol, 48 öre. Det är det milda, blöta och blåsiga vädret i kombination med att den svenska vindkraften har byggts ut kraftigt som gör att vi har ovanligt låga elpriser och stundtals till och med negativa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.