NT > Nyheter

Wednesday, 27 January, 18:42

NT - 13 jan 21 kl. 14:25

Fortsatt lavinfara efter snöovädretSnöstormen har bedarrat, men det är fortsatt stor lavinfara i södra Jämtlandsfjällen..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Jämtlandsfjällen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt lavinfaraefter , snöovädret
Västerbottens Folkblad - 17 mar 18 kl. 19:05

Varnar för stor lavinfara

Tänkte du åka off-pist eller av någon annan anledning befinna dig på kalfjället under morgondagen? Tänk om, i så fall, för nu varnar Naturvårdsverket för stor lavinfara i västra Vindelfjällen på söndagen. För söndagen den 18 mars varnar Naturvårdsverkets lavinprognostjänst för stor lavinfara i västra Vindelfjällen, vilket är det näst högsta steget på den femgradiga lavinskalan.

Västerbottens Folkblad - 06 apr 18 kl. 21:48

Varnar för stor lavinfara

Nu varnas det för stor lavinfara i Kebnekaisefjällen. Det näst högsta steget på lavinskalan. Det är Naturvårdsverkets lavinprognostjänst som varnar.

Expressen - 28 mar 19 kl. 04:41

En dag med vårvärme och lavinfara

Det ska bli en varm vårdag i Sverige. Men vädret slår olika på olika håll runt om i landet.Medan östra Småland med lite tur kan få uppleva årets hittills varmaste dag varnas det i fjällen för hårda vindar och stor lavinfara..

YLE - 16 feb 14 kl. 20:21

Stor lavinfara i Lappland

Lavinfaran är stor vid skidcentren i norra Finland just nu. Enligt Meteorologiska institutet är laviner som människan åstadkommer mycket sannolika i omärkta pister vid de största skidorterna i Lappland. Situationen har förvärrats sedan december.

BT - 14 mar 14 kl. 16:16

Stor lavinfara i Norrbottensfjällen

Inför helgen varnar Fjällsäkerhetskommittéerna i Norrbotten alla fjällfarare för mycket stora lavinrisker efter den senaste tidens mycket hårda vindar och temperaturväxlingar. Laviner har gått på flera håll i fjällkedjan i hela länet, från gränsen mot Västerbotten upp mot Treriksröset. På torsdagen utlöstes till exempel en 400 meter bred lavin på fjället Nuolja i Abisko.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 16:16

Stor lavinfara i Norrbottensfjällen


Inför helgen varnar Fjällsäkerhetskommittéerna i Norrbotten alla fjällfarare för mycket stora lavinrisker efter den senaste tidens mycket hårda vindar och temperaturväxlingar.Laviner har gått på flera håll i fjällkedjan i hela länet, från gränsen mot Västerbotten upp mot Treriksröset. På torsdagen utlöstes till exempel en 400 meter bred lavin på fjället Nuolja i Abisko.

Expressen - 09 feb 15 kl. 13:51

Så blir vädret under sportlovet

Milt väder med plusgrader har dragit in över stora delar av Sverige. Men för de som ska åka skidor väntar ett par ruggiga dagar med mycket blåst, regninslag och lavinfara i fjällkedjan. – Snön blir tung och kompakt och kan förstås lossna, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm..

UNT - 10 feb 15 kl. 10:16

Lavinfara stoppar tåg i norr

Det hårda vädret och de häftiga snöfallen ökar lavinfaran och som en direkt följd av det är det nu totalstopp i järnvägstrafiken mellan Kiruna och Narvik..

Sydsvenskan - 10 feb 15 kl. 10:17

Lavinfara stoppar tåg i norr

Det hårda vädret och de häftiga snöfallen ökar lavinfaran och som en direkt följd av det är det nu totalstopp i järnvägstrafiken mellan Kiruna och Narvik. Tågen väntas inte kunna gå igen förrän i eftermiddag.Även E10 mellan Björkliden och Riksgränsen är tills vidare stängd för trafik i båda riktningarna och det är stopp även på den norska sidan.

Helsingborgs Dagblad - 10 feb 15 kl. 10:17

Lavinfara stoppar tåg i norr

Det hårda vädret och de häftiga snöfallen ökar lavinfaran och som en direkt följd av det är det nu totalstopp i järnvägstrafiken mellan Kiruna och Narvik. Tågen väntas inte kunna gå igen förrän i eftermiddag.Även E10 mellan Björkliden och Riksgränsen är tills vidare stängd för trafik i båda riktningarna och det är stopp även på den norska sidan.

ÖstersundsPosten - 10 feb 15 kl. 10:20

Lavinfara stoppar tåg i norr

Det hårda vädret och de häftiga snöfallen ökar lavinfaran och som en direkt följd av det är det nu totalstopp i järnvägstrafiken mellan Kiruna och Narvik. Tågen väntas inte kunna gå igen förrän i eftermiddag..

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Lind: "Är en brist på idrottsanläggningar"

Det finns inte tillräckligt många idrottsanläggningar i Sverige, konstaterar regeringen..

NT - 15 minuter sedan

Kongo-Kinshasas regering fälls efter maktkamp

Kongo-Kinshasas regering faller sedan parlamentet röstat igenom ett misstroendevotum mot premiärminister Sylvestre Ilunga Ilunkamba..

NT - 15 minuter sedan

Bachs OS-uppmaning: "Ha tålamod"

Byta av värdstad är inte aktuellt. Inte heller att ställa in sommarspelen i Tokyo..

NT - 30 minuter sedan

Körbergs isbjörnar på auktion på Bukowskis

Tommy Körberg: sångare och snart före detta isbjörnssamlare..

NT - 30 minuter sedan

Polis grep onanist som jagades med basebollträ

En cykelpolis i Växjö möttes av en dramatisk syn då en kvinna med ett basebollträ jagade en man ute på gatan, rapporterar Smålandsposten..

NT - 45 minuter sedan

Ísaks IFK-besked: "Aldrig tänkt att lämna Norrköping"

Här är ett besked att IFK-fans garanterat vill ha. "Jag har aldrig tänkt att lämna Norrköping", säger Ísak Bergmann Jóhannesson till Sporten..

NT - 30 minuter sedan

King Kong och Lara Croft animeras för Netflix

Alla fans av "Tomb raider"-filmerna och den enorma apan King Kong är på väg att få mer av det goda, åtminstone de som har Netflix-abonnemang..

NT - 1 timme sedan

WHO: muterat virus i 70 länder

Världshälsoorganisationen WHO meddelade på onsdagen att en ny variant av coronaviruset har nått en spridning i 70 länder..

NT - 1 timme sedan

Åldersgräns synas på sociala medier i Italien

Italiens dataskyddsmyndighet kräver svar från Facebook och Instagram om åldersgräns sedan en 10-årig flicka dött när hon deltog i stryplek på Tiktok..

NT - 1 timme sedan

Är Ringarumsborna mer värda än Gusumborna ?

Vill man ha en levande landsbygd måste det vara enkelt att snabbt ta sig till tätorter anser insändarskribenten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.