Expressen > Nyheter

Sunday, 17 January, 10:35

Expressen - 13 jan 21 kl. 14:28

Alarmerande siffror: Var femte förkylning kan vara covid-19Samhällspridningen av coronaviruset ligger fortsatt på en mycket hög nivå, och vad som ligger framför oss går i nuläget inte att svara på. Det var budskapet på Västra Götalandsregionens presskonferens under onsdagen.– Strax under 20 procent av alla tester är positiva, och om det är en representativ siffra så är var femte förkylning nu covid-19, säger Ann Söderström, regionens hälso- och sjukvårdsdirektör..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Västra Götalandsregionens, Ann Söderström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alarmerande, siffrorVar , femte, förkylningkan vara , covid-19
SvD - 17 nov 16 kl. 09:32

En av fem tror att antibiotika hjälper mot förkylning

Var femte svensk tror att antibiotika kan hjälpa mot virusinfektioner som förkylning och influensa, visar en ny Sifoundersökning. Störst är okunskapen hos män – nästan två av fem är osäkra eller tror att det kan vara bra behandling. – Resultatet är oroväckande, säger Jonas Vikman på de forskande läkemedelsföretagen, Lif..

YLE - 28 nov 15 kl. 08:48

Våga prata om hur du mår

Det är både roligt och sorgligt att se hur många berättelser om psykisk ohälsa och depression som strömmat in till satsningen #hurmårdu här på Svenska Yle. 70 berättelser på en dryg vecka. Roligt för att så många vågat berätta om sådant vi uppenbarligen behöver tala om.

Cornucopia - 14 jan 17 kl. 15:12

Ingen överraskning att Sahlgrenskas akut går på knäna

Situationen på Sahlgrenska sjukhusets akut är tydligen alarmerande usel, men detta är inget överraskande. Redan tidigare var Sahlgrenskas och Västra Götalandsregionens akuter sämst i landet vad gäller tid till att se läkare. Statistik och grafer över utvecklingen hos landets akutmottagningar följer nedan.

Skånskan - 19 mar 20 kl. 12:18

Akuten i Simrishamn samordnas med Ystad

Skåne För att höja beredskapen på Lasarettet i Ystad kommer medarbetare från Närsjukhuset Simrishamn att tillfälligt stötta upp akuten i Ystad.Aktuella siffror
I dagsläget provtas endast personer som behöver läggas in på sjukhus samt boende på äldreboenden.
Antal konstaterade fall i Skåne: 216
Totalt antal provtagna i Skåne är ca 2700.

YLE - 13 apr 13 kl. 14:05

Latvala och Hirvonen med i toppstriden

Topp tre i rallyt i Portugal har dragit ifrån de övriga i fältet. Mikko Hirvonen jagar från tredje plats de två Volkswagenförarna Jari-Matti Latvala och Sebastien Ogier som leder rallyt. Två finländare och en fransman har ryckt ifrån allt övrigt motstånd i rallyt i Portugal.

Trelleborgs Allehanda - 23 feb 14 kl. 15:54

Nicklas Bäckström dopad

Tre Kronors Nicklas Bäckström har lämnat ett positivt dopningsprov. Enligt Yahoo Sports, som refererar till en källa inom NHL:s spelarfack, ska det ha skett i fredags.
Björn Folin, presschef på Sveriges olympiska kommitté SOK, bekräftar för TT att Bäckström inte spelat finalen på grund av en allergimedicin han har ätit.

SmålandsPosten - 07 nov 14 kl. 10:07

På egen önskan gör Krunegård återbesök

EXTRAKONSERT I?KVÄLL. Förra besöket gjorde han med Laakso.

YLE - 08 maj 17 kl. 04:30

Robin fick narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa - nekas nu ersättning

Svininfluensavaccinet år 2009 ökade risken att drabbas av narkolepsi. Flera som råkade ut för sjukdomen hade ändå lindrigare symptom i början och var inte tillräckligt snabba med att ta sig till läkare. Det innebär att de kan gå miste om livslång ersättning.

YLE - 12 sep 17 kl. 04:44

Straffavgift inom dagvården minskade oanmäld frånvaro i Vasa - men lagen är otydlig

Den här sommaren har kommunerna kunnat kräva en avgift av föräldrar som reserverat dagvårdsplats åt sina barn men inte använt den. I Vasa har avgiften gett önskat resultat, men också arg respons. Den här sommaren fick ett 50-tal familjer i Vasa en faktura för dagvård som reserverats men inte använts.

YLE - 12 sep 17 kl. 04:44

Straffavgift inom dagvården minskade oanmäld frånvaro i Vasa

Den här sommaren har kommunerna kunnat kräva en avgift av föräldrar som reserverat dagvårdsplats åt sina barn men inte använt den. I Vasa har avgiften gett önskat resultat, men också arg respons. Den här sommaren fick ett 50-tal familjer i Vasa en faktura för dagvård som reserverats men inte använts.

Skånskan - 06 feb 19 kl. 10:00

Först i första Svanenmärkta boendet för studenter

UTSIKTER. Kanske är det sin framtida arbetsplats Natasha Majbrink har utsikt mot när hon tittar ut genom fönstret från sin sprillans nya lägenhet på Brunnshög i Lund, i Sveriges första Svanenmärkta studentboende.Namn: Natasha Majbrink
Ålder: 19 år
Yrke: Studerar till civilingenjör iväg & vatten på Lunds tekniska högskola.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.