SR > Nyheter

Friday, 22 January, 16:17

SR - 13 jan 21 kl. 13:59

HD prövar vad som ska ge livstids fängelse vid mordEfter en lagskärpning ska Högsta domstolen, HD, nu klargöra vad som krävs för livstids fängelse som påföljd vid mord. I det aktuella fallet, som skedde i Västerås i mars förra året, knivskars offret i halsen och levde i tio minuter innan han dog. Det medförde stor smärta och kraftig dödsångest och bör ge livstids fängelse, enligt Riksåklagaren, som överklagat hovrättens dom om 18 års fängelse..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Högsta, Västerås, Riksåklagaren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HD prövarvad som ska ge , livstids, fängelsevid , mord
GT - 10 timmar sedan

Kravet: Livstids fängelse för trion efter knivmord

Åklagare Katarina Kepplerus yrkar på livstids fängelse för de tre män som misstänks ha knivmördat en fjärde man i Borås i somras, rapporterar BT.Enligt Kepplerus höll två av männen fast offret medan den tredje knivhögg honom i bröstet..

BT - 16 dec 14 kl. 11:40

Åklagaren yrkar på livstids fängelse

Paret som åtalats för mordet på åttaåriga Yara Alnajjar i Karlskrona bör dömas till livstids fängelse, anser åklagaren. Mannen och kvinnan hade uppsåt att döda, hävdar chefsåklagare Pernilla Åström. - Alla förstår att så många och kraftiga slag mot en liten flicka kan leda till döden.

YLE - 15 apr 15 kl. 19:05

Livstids fängelse för NFL-spelare

New England Patriots före detta spelare Aaron Hernandez har blivit dömd till livstids fängelse för mord. Offret Odin Lloyd sällskapade med systern till kvinnan Hernandez var förlovad med. Hernandez, 25, dömdes för mord av en domstol i Fall River i Massachusetts berättar Sports Illustrated.

Alingsås tidning - 03 nov 15 kl. 12:20

Åklagaren yrkar på livstids fängelse

Åklagaren yrkar på att den mordmisstänkte 24-åringen ska få livstids fängelse och utvisas efter avtjänat fängelsestraff. Domen meddelas om två veckor.
När åklagaren Robert Beckard inledde sin slutplädering på tisdagen började han med att säga att han tycker att han har bevisat att 24-åringen har begått mord.

Västerbottens Folkblad - 30 maj 14 kl. 23:00

Mord ska straffas med livstids fängelse

Mord ska straffas med livstids fängelse, skriver borgerliga företrädare i riksdagens justitieutskott. En av alliansens viktigaste målsättningar är och har varit att skärpa straffen för allvarliga våldsbrott. Som ett led i detta skärper vi nu straffet för mord.

BT - 25 apr 13 kl. 11:38

Hovrätten dömer Mangs till livstids fängelse

Hovrätten dömer Peter Mangs till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök. Mangs greps och häktades i november 2010, efter en serie skottdåd i Malmö, som främst riktades mot människor med invandrarbakgrund. Han kom att kallas "serieskytt och "en ny laserman".

BT - 05 jul 13 kl. 12:42

Livstids fängelse för hustrumördare

När polis kom till en lägenhet i Alingsås i december låg två barn samt mamman mycket svårt skadade efter upprepade knivhugg. Kvinnans liv gick inte att rädda. Maken och pappan hade hållit i kniven och dömdes av tingsrätten till livstids fängelse och livstids utvisning för mord och försök till mord.

YLE - 15 jun 15 kl. 13:50

Livstids fängelse för babymorden i Uleåborg

Domen för babymorden i Uleåborg har blivit klar. Mamman döms till livstids fängelse. Mamman döms till livstids fängelse för fem mord.

Nyhetskanalen - 02 jul 12 kl. 11:13

Livstids fängelse för knivmord på ex-sambo i Malmö

En 46-årig man döms till livstids fängelse för mord sedan han knivhuggit sin tidigare sambo till döds. Hans advokat Ulf Bjermer hade velat se honom fälld för dråp, där straffskalan är sex till tio års fängelse.Det var i februari i år som mannen högg kvinnan till döds utanför hennes bostad i centrala Malmö, framför ögonen på deras två barn.

YLE - 05 jul 12 kl. 16:03

Man från Tyrnävä dömd till livstids fängelse

En far i Tyrnävä i Norra Österbotten har dömts till livstids fängelse för mord på sina två barn och för sabotage. Domen fälldes i dag i Uleåborgs tingsrätt. Barnen omkom i november sedan fadern hade tänt eld på familjens hus.

Alingsås tidning - 03 nov 15 kl. 12:20

Just nu: Yrkar på livstids fängelse

Åklagaren yrkar på att den mordmisstänkte 24-åringen ska få livstids fängelse och utvisas efter tjänat fängelsestraff.
När åklagaren Robert Beckard inledde sin slutplädering på tisdagen började han med att säga att han tycker att han har bevisat att 24-åringen har begått mord. – Jag har åtalat honom för mord, uppsåtligt dödande, och det menar jag att jag har bevisat under de här rättegångsdagarna.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Snöovädret skapar stora problem

Snöovädret fortsätter i Norrland och det kommande dygnet väntas stora mängder. Det kan komma upp till en halv meter snö fram till i morron kväll och SMHI höjer till en klass 3-varning för snöfallet i Västerbotten. Ovädret leder till stora problem både i väg- och järnvägstrafiken det kommande dygnet.

SR - 45 minuter sedan

Finland väntas införa nya gränsrestriktioner

Finlands regering väntas i dag fatta beslut om att begränsa gränstrafiken. Syftet är att minimera resandet och öka testkapaciteten. "Det finns olika mutationer på olika håll, och man ser mycket allvarligt på situationen i Europa", sa statsminister Sanna Marin precis före regeringens sammanträde.

SR - 45 minuter sedan

Migrationsverket tror långa handläggningstider minskar

Ekot rapporterade i morse om JO:s hårda kritik mot långsam handläggning vad gäller asyl- och medborgarskapsärenden. Migrationsverket håller med om att väntan är lång men försöker nu fördela personalen bättre, ha bättre arbetsmetoder och viss automatisering. Handläggningstiderna minskar enligt generaldirektören som tror att asylärenden når snittmålet sex månaders handläggning i år..

SR - 1 timme sedan

Norsk kommun stängs ner helt

I Norge stängs Nedre Follo kommun, som gränsar till Oslo, helt till och med onsdag på grund av ett utbrott av det muterade coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien. Två personer på ett äldreboende har avlidit och både anställda och vårdtagare är smittade, enligt nyhetsbyrån NTB. Norska myndigheter ser mycket allvarligt på situationen eftersom det är första gången i Norge som den brittiska mutationen uppträder utan att man kunnat spåra smittkällan..

SR - 2 timmar sedan

Karantän för inresande från Brasilien

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer som reser in i Sverige, och som har varit i Brasilien, testar sig för covid-19, stannar hemma i minst sju dagar, och undviker kontakt med andra. Detta efter att den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC listat en variant av coronaviruset med ursprung i Brasilien, som andra länder bör vara extra uppmärksamma på. Folkhälsomyndigheten skriver att ECDC pekar på "tre varianter av viruset som länder bör vara extra uppmärksamma på.

SR - 2 timmar sedan

84 nya dödsfall med covid

Folkhälsomyndighetens senaste uppdatering i dag visar att ytterligare 84 personer med bekräftad covid-19 har avlidit i Sverige. Därmed är det totala antalet dödsfall uppe i 11 005 personer. Totalt har 547 166 personer testat positiv med sjukdomen i Sverige.

SR - 2 timmar sedan

SMHI höjer varningen till högsta klassen för snöfallet i Västerbotten

SMHI har varnat för besvärligt väder i stora delar av landet men under eftermiddagen valde man att höja till den högsta klassen i delar av Västerbottens län. Från sent fredag eftermiddag till lördag morgon väntas 25-30 cm snö falla med kraftig ostlig vind. Snöfallet fortsätter fram till lördag kväll under minskad intensitet.

SR - 3 timmar sedan

Navalnyjs pressekreterare frihetsberövad

Den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs pressekreterare, Kira Yarmysh, som greps igår, kommer att vara frihetsberövad i 9 dagar. Det betyder att hon inte kan vara med vid en demonstration till stöd för Navalnyj som sitter i häkte sen han återkom till Moskva från Berlin. Dom ryska myndigheterna meddelar att morrondagens demonstrationer är olagliga..

SR - 3 timmar sedan

Bättre för renskötseln – men jägarna besvikna

Bättre villkor för renskötseln och större lyhördhet från myndigheter blev resultatet för Girjas sameby efter den historiska domen från Högsta domstolen för ett år sedan. Samebyn fick ensamrätt att bestämma över jakt och fiske inom sitt område och i höstas bestämde Girjas att förkorta jakttiden för att minska störningarna på renskötseln. Jägarna är besvikna, säger Rolf Kenttä, ordförande i Kiruna jakt- och fiskevårdsförening och Svenska jägareförbundet är oroligt för att fler samebyar ska följa efter Girjas..

SR - 4 timmar sedan

Källor till Ekot: Sabuni informerade inte partiledningen

Just nu sitter Liberalernas partistyrelse och riksdagsgrupp i ett extra möte. Där väntas det bli diskussion om partiledaren Nyamko Sabunis senaste utspel, som fått hård intern kritik. Och nu uppger källor för Ekot att inte ens Liberalernas partiledning - på förhand - var informerad om att Nyamko Sabuni tänkte hota att lämna budgetsamarbetet med regeringen på migrationsfrågan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.