Dalarnas tidningar > Nyheter

Tuesday, 19 January, 19:57

Dalarnas tidningar - 13 jan 21 kl. 13:22

Kommunfullmäktige i Malung om vindkraftsparken på Ripfjället flyttas fram för andra gången: "Vi vet inte vad som gäller"Det extrainsatta fullmäktige som skulle besluta om veto mot vindkraftsparken på Ripfjället har....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Malung, Ripfjället

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunfullmäktigei , Malungom , vindkraftsparken, Ripfjället, flyttasfram , för andra gången Vi vet inte vad som gäller
YA - 20 nov 18 kl. 00:01

Avgifterna tas inte upp av kommunfullmäktige – klubbas av nämnd

Frågan om höjda avgifter på Orebackens camping ska inte diskuteras av kommunfullmäktige. Det blir istället tekniska nämnden som fäller avgörandet..

UT - 15 dec 14 kl. 21:28

Valen vållade voteringi kommunfullmäktige

Strid om vissa poster, men i slutändan enligt förslag. Det blev resultatet när kommunfullmäktige i går gick till val. Den ena oppositionsgruppen – Centerpartiet, Miljöpartiet och Nya Ulricehamn – bjöd som väntat visst motstånd när det var dags för fullmäktige att i går välja ledamöter, ordförande och vice ordförande i kommunstyrelse, nämnder och beredningar för den mandatperiod som börjar vid årsskiftet.

Kristianstadsbladet - 11 feb 20 kl. 11:30

Kommunfullmäktige ställs in – i stället tas första spadtaget till nytt badhus

För få ärenden ställer in dagens kommunfullmäktige. I stället blir det tid för ett första symboliskt spadtag till det nya badhuset på Näsby i dag klockan 13..

ÖstersundsPosten - 20 apr 15 kl. 15:50

Kommunfullmäktige flyttas efter miss

Mötet måste nämligen skjutas upp eftersom det inte skett någon annonsering i ortstidningarna. Kommunfullmäktige genomförs i stället onsdagen den 29 april på Hansåkerskolan i Stugun. En av frågorna som ska tas upp är bland annat vidare finansiering av bredbandsutbyggnaden i kommunen.

BT - 19 jun 13 kl. 13:19

Oppositionens budget vann i kommunfullmäktige

Efter en fyra timmar lång debatt fattade Herrljunga kommunfullmäktige det något oväntade beslutet att anta S-budgeten i stället för den som lagts fram av den styrande alliansen. Skiljelinjen mellan de två förslagen var bland annat om de pengar som Herrljunga kommun får genom förändringarna i utjämningssystemet skulle användas delvis till en skattesänkning och delvis till framtidssatsningar som alliansen ville eller om man skulle göra större satsningar som S ville. Genom att KV beslutade ställa sig bakom S-förslaget och FP redan hade deklarerat att de lämnar alliansen fick S-budgeten det stöd som krävdes för att köra över alliansen.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 13 kl. 20:46

Små hinder på kort kommunfullmäktige

Det blev ett kort kommunfullmäktige sedan frågan om nya regler för gatubelysning på landsbygden utgått. Istället blev det diskussion kring luriga skyltar och kanter på Storgatan..

Nerikes Allehanda - 05 mar 15 kl. 08:09

Andja ledamot i kommunfullmäktige

Fullmäktigeldamoten Susanne Hultman (S) lämnar sin post i kommunfullmäktige. I stället har Socialdemokraterna utsett Andja Kokalovic till ny ledamot..

DalaDemokraten - 16 mar 16 kl. 18:41

Pinsam debatt i Falu kommunfullmäktige

Det är inte ofta vi vill föra debatten i Falu kommunfullmäktige vidare när ordföranden klubbat av. Men i torsdags passerade den ständigt svartmålande falupartisten Maria Gehlin och den mer blågråmelerade moderaten Björn Ljungqvist anständighetens gränser så till den grad att allmänheten bör få veta det. Redan själva frågan, om majoriteten i Falun beaktar FN:s barnkonvention, och motiveringen för att frågan ställdes avslöjar en pinsam okunnighet.

Nerikes Allehanda - 22 feb 17 kl. 20:14

Utegym i Hasselfors väckte debatt i kommunfullmäktige

Ett medborgarförslag om att anlägga ett utegym i Hasselfors ledde på onsdagskvällen till en debatt. Kommunfullmäktige diskuterade om beslut om gymmet kan tas redan nu eller finnas med i den framtida utvecklingsplanen för samhället. Men alla politiker var generellt positivt inställda till gymmet..

Skånskan - 22 jun 18 kl. 14:00

Socialdemokraternas budget fick majoritet i kommunfullmäktige

Hörby. När kommunfullmäktige skulle besluta om budgeten för de kommande åren så fanns det flera förslag att förhålla sig till. Liberalerna i Hörby hade lämnat in ett eget budgetförslag inför 2019, vilket inte har hänt på många år.

UT - 25 okt 18 kl. 20:44

Kommunfullmäktige kunde inte välja ny ordförande

Som en första symbolfråga för den nya styrande minoriteten Centern och Nya Ulricehamn stod valet av ordförande i kommunfullmäktige. Men C-förslaget fick inte tillräckligt gehör. Beslutet blev istället att skjuta upp ärendet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.