DN > Kultur

Sunday, 24 January, 17:00

DN - 13 jan 21 kl. 13:01

Tomas Lauri: Sänkta krav för flerbostadshus kan skapa en ny sorts slum
Läs mer på DN
Läs mer om:
Lauri

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tomas, Lauri, Sänkta, kravför , flerbostadshuskan skapa en , ny sorts slum
DI - 03 maj 19 kl. 20:27

Lauri Rosendahl: Jämställdheten måste fixas

Bolagen som kommer in på Stockholmsbörsen har mindre jämställda styrelser än de som redan är där. Från Stockholmsbörsens sida finns inga andra krav än att de ska följa koden för bolagsstyrning.  Men i stället för fler regler för börsbolag borde frågan breddas, anser vd:n Lauri Rosendahl.

Expressen - 18 dec 19 kl. 05:00

Tomas Ledins krav – Rheborgs önskan bakom kulisserna

När Tomas Ledin fick frågan om filmen ”En del av mitt hjärta” mötte han den med en viss skepticism. Nu berättar Johan Rheborg och Johan Ulveson hur det var bakom kulisserna på filmen – och Tomas Ledin avslöjar sitt krav. – Det har varit ett stort beslut för mig att släppa i väg låtarna, säger han.

Barometern - 28 feb 14 kl. 12:49

Tomas Buss fick rätt om skolskjuts

Tomas Buss förlorade skolskjutsarna för flera områden till Bergkvarabuss. Nu har kommunen ändrat sig. Några ynka ören skilde vinnande Bergkvarabuss från Tomas Buss anbud.

Sydsvenskan - 04 apr 15 kl. 07:00

Tomas Tranströmers känsla för mirakel

När vi nåddes av budet om Tomas Tranströmers bortgång var det som om hans dikter lyfte från boksidorna i hans böcker och svärmade runt på tidningssidor och sociala medier. Poesin som alltmer tycks vara en underjordisk aktivitet kom upp till ljuset, och speciellt citerades Tranströmers ord kring lycka och mirakel: ”Jag spelar Haydn efter en svart dag och känner en enkel värme i händerna””Du är aldrig färdig och det är som det skall””Uppvaknandet är ett fallskärmshopp från drömmen” ”Se hur jag sitter / som en uppdragen eka / här är jag lycklig””Det finns en som kan se allt utan att hata”Tomas Tranströmer var något så ovanligt som en djupt älskad och folkkär poet, vars ord har beledsagat människor både i kris och lycka. Man kunde hitta hans poes

Sydsvenskan - 01 dec 11 kl. 15:34

Krav på återinförd sjukregel

Foto: Christine Olsson/SCANPIX
En majoritet av rödgröna och SD i socialförsäkringsutskottet går nu emot regeringen och kräver att tidigare regler för vad som ska gälla för sjuka efter 180 dagar återinförs. Regeringen måste komma med förslag i mars.
Nu hoppas vi att de (regeringen) tar sitt förnuft tillfånga och respekterar majoriteten i riksdagen" skriver S, V och MP i ett gemensamt pressmeddelande.

Trelleborgs Allehanda - 27 maj 11 kl. 06:00

Kommunens krav får godkänt

Arkivfoto: Tomas Nyberg
Fastighetsägarna vid sydkusten hade ingen framgång när de överklagat strandskydet till länsstyrelsen.
Det är två par som överklagat kommunens krav till länsstyrelsen, men i huvudsak får de inget gehör för sina åsikter. Skyddet för stranden och naturen samt kraven på att allmänheten ska kunna ha tillgång till stranden och kusten väger tyngre än fastighetsägarnas ståndpunkter, enligt länsstyrelsen.

Trelleborgs Allehanda - 26 jul 14 kl. 07:30

Svårt ställa krav om svenskt kött

Foto: Tomas Nyberg
Kommunen kan inte ställa som krav i sina upphandlingar av fläskkött att det ska vara svenskt. Men kostchefen Ulrika Arnell hoppas att man i nästa upphandlingsunderlag kan ställa så specifika krav att det mesta trots allt kommer att bli svenskt.
I form av en fläskfilé, ett paket fläskfärs eller som falukorv är det svårt att se skillnad på griskött och griskött.

BT - 15 dec 14 kl. 12:23

Ny policy: Hårdare krav vid framtida upphandlingar

Bollebygd har antagit en ny upphandlings- och inköpspolicy för kommunen för att komma tillrätta med en del av de problem som bland annat lokala företag påpekat. Men några politiker ville ha hårdare krav på att svenska djurskyddsregler följs och att entreprenörerna har kollektivavtal. Kommunens upphandlingsansvariga Jenny Ramkrans har lagt ner en hel del arbete på att täcka in de flesta aspekter på upphandlingar så att de ska bli så rättvisa som möjligt och så att lokala företag har en chans att delta i anbudsgivningen, utan att för den skull otillbörligt gynnande sker.

DI - 14 feb 20 kl. 09:30

Så lurade bankbedragarna ”Tomas” på 161.000 kronor

Tomas och Johan utsattes båda för bedragare. Tomas fick avslag på sitt krav om ersättning på 161.000 kronor från SEB..

SVT Debatt - 26 feb 14 kl. 13:39

Det luktar moralpanik, Tomas Tobé

DATASPEL Spel syftar till delaktighet, och kan utveckla både ledarskap och språkförståelse. Moderaternas utspel om spelande ungdomar är både okunnigt och populistiskt. Moderaterna har i ett nytt skolförslag gått ut med att de vill begränsa ungas tv-spelande.

YLE - 27 nov 13 kl. 20:52

Regeringen vill ha strängare krav för alterneringsledighet

Regeringen föreslår ytterligare skärpning i systemet med alterneringsledighet. Enligt Yles uppgifter kräver regeringen att den som ersätter en person som blir alterneringsledig ska ha varit arbetslös i minst tre månader före vikariatet. Hittills har det räckt med att ersättaren har varit arbetslös en dag.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

12.000 ville se film ensam i fyren

12.000 personer. Så många personer, från flera olika länder, ansökte om att isoleras i fyren Pater Noster under Göteborgs filmfestival..

DN - 2 timmar sedan

Poesin vittnar om utvecklingens pris

Göran Leionhufvud läser kinesiska migrantarbetares talande dikter..

DN - 3 timmar sedan

Vecka 3 i bilder – se världen genom DN-fotografernas ögon

Hur ser tiden ut? Varje vecka väljer DN:s bildredaktör Pi Frisk ut fem fotografier som speglar Sverige och världen just nu..

DN - 5 timmar sedan

Nystartad insamlingsstiftelse ska stötta det hårt coronadrabbade svenska musiklivet

Insamlingsstiftelsen Svenska musikfonden arrangerar stjärntät gala för att samla in pengar till den utsatta musikbranschen..

DN - 8 timmar sedan

Språkkrönika: Vad hände med ”hen” egentligen?

Nya ord bromsar läshastigheten, men motståndet minskar med tiden. Därför sticker vårt könsneutrala pronomen ”hen” inte längre ut – trots….

DN - 9 timmar sedan

Jessica: Går det ens att göra rätt i en pandemi?

Kåseri. Hur mycket vi än lider i lockdown är kanske inte det svåra att stänga in sig, utan att så småningom våga sig ut igen..

DN - 20 timmar sedan

Biceps klubbuppföljare är mindre naket känslosam

Duon Biceps kärlek till det tidiga nittiotalets house, breakbeats och trance har blivit mer beräknande och poppig, skriver Nicholas….

DN - 23 timmar sedan

”Familjen Bridgerton” får en andra säsong

Det många fans anade är nu bekräftat: Det blir en säsong två av Netflix populära kostymserie ”Familjen Bridgerton”..

DN - Igår: 11:16

DN väljer: Här är de tio bästa albumen, vecka 3

Punkduon Sleaford Mods gick rakt in på förstaplatsen på DN:s albumtopp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.