SR > Nyheter

Sunday, 17 January, 00:10

SR - 13 jan 21 kl. 12:40

Oppositionsledare får bilda regering efter Ratas avgångRedan i morgon kan oppositionsledaren Kaja Kallas pröva att bilda en ny regering, meddelade landets president Kersti Kaljulaid på en pressträff. Det sker efter att premiärminister Jüri Ratas tidigare i dag meddelade att han lämnar sin post. Bakgrunden är att hans parti och ytterligare ett parti i regeringen, Isamaa, är misstänkta för korruption – bland annat ska de ha gett förmånligalåntill ett företag i utbyte mot stora partidonationer..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ratas, Kaja Kallas, Kersti Kaljulaid, Jüri Ratas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oppositionsledarefår , bilda, regeringefter , Ratas, avgång
DN - 15 maj 17 kl. 00:03

Åkesson vill bli statsminister och bilda regering med Moderaterna

SD-ledaren Jimmie Åkesson vill bilda regering med Moderaterna efter valet och utmanar samtidigt moderatledaren Anna Kinberg Batra om positionen som oppositionsledare. Uttalandet efter partiledardebatten i SVT på söndagskvällen är ett resultat av den senaste tidens mätningar som visar att Sverigedemokraterna gått om Moderaterna som näst största parti..

DN - 20 nov 19 kl. 19:56

Benny Gantz ger upp försök att bilda regering

Israels oppositionsledare Benny Gantz ger upp försöken att bilda regering..

Cornucopia - 29 jun 18 kl. 13:15

Analys: Alliansen kan inte bilda regering

Efter det senaste dygnets utspel och efterföljande kappvändande har vi fått facit på att alliansen kan inte bilda regering efter valet. De enda två möjliga statsministerkandidaterna är S eller SD. Bra jobbat av alliansen att så här tidigt förklarat detta.

Dagens PS - 29 okt 18 kl. 11:12

Löfven: Jag lyckas inte bilda regering

Det beskedet ger nu Stefan Löfven på en pressträff efter mötet med talmannen. ”Med de besked jag fått nu ser jag inte några förutsättningar för mig nu att bilda en S-ledd regering oavsett hur den skulle se”, meddelar Socialdemokraternas ledare men betonar att det ändå varit ”bra samtal” med alla partiledare. Den enda som Löfven inte haft överläggningar med är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Skånskan - 14 okt 18 kl. 12:15

Kristersson (M) ger upp försöken att bilda regering

I snart två veckor har moderatledaren Ulf Kristersson försökt bilda en ny regering. På söndagen meddelande han till talmannen att han ger upp försöker att bilda regering.

Moderatledaren Ulf Kristerssons gav i dag beskedet att hans försök att bilda regering misslyckats.

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 14:16

Löfven redo att bilda regering

Arkivfoto: Henrik Montgomery/TT
S-ledaren Stefan Löfven är övertygad om att han kan bilda regering och presentera en budget med tillräckligt stöd, uppgav han på en pressträff med riksdagens talman Per Westerberg.
Stefan Löfven räknar med att kunna presentera en regering på fredag nästa vecka. Löfven uppgav också att han räknar med att kunna lägga fram en budget som kan godkännas av riksdagen.

Kristianstadsbladet - 29 okt 12 kl. 17:19

Valvinnare får inte bilda regering


Litauens president stoppar en koalition mellan tre tidigare oppositionspartier som tänkt bilda regering efter söndagens andra omgång av parlamentsvalet. - Ett parti som är misstänkt för grova oegentligheter under valet, falsk bokföring och icke transparenta aktiviteter kan inte vara med och bilda regering, sade president Dalia Grybauskaite på en presskonferens. Partiet hon talar om är Arbetarpartiet, som tillsammans med bland andra Socialdemokraterna vann majoritet i valet efter stort missnöje bland litauerna med den nuvarande regeringens ekonomiska åtstramningspolitik..

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 15 kl. 22:35

Passos Coelho får bilda regering

Portugals president Aníbal Cavaco Silva gav på torsdagen den avgående premiärministern Pedro Passos Coelho uppdraget att bilda en ny regering, trots att han misslyckades med att få en majoritet i parlamentet i valet den 4 oktober.Presidenten förklarade att Passos Coelho får uppdraget för att hans högerallians fick flest röster i valet.Socialistpartiet har tillsammans med kommunisterna och Vänsterblocket majoritet i parlamentet.

Sydsvenskan - 22 okt 15 kl. 22:35

Passos Coelho får bilda regering

Portugals president Aníbal Cavaco Silva gav på torsdagen den avgående premiärministern Pedro Passos Coelho uppdraget att bilda en ny regering, trots att han misslyckades med att få en majoritet i parlamentet i valet den 4 oktober.Presidenten förklarade att Passos Coelho får uppdraget för att hans högerallians fick flest röster i valet.Socialistpartiet har tillsammans med kommunisterna och Vänsterblocket majoritet i parlamentet.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 16 kl. 13:38

Benediktsson ska bilda regering

Islands president ger den liberalkonservativa partiledaren Bjarni Benediktsson i uppdrag att bilda regering efter helgens val. – Jag har beslutat att ge Självständighetspartiets ordförande makten att bilda en regering som har majoritet i Alltinget, säg.

SR - 24 apr 18 kl. 14:07

Dödläge för italiensk politik – landet lyckas inte bilda regering

Det har gått 51 dagar sedan valet i Italien och fortfarande har landet inte lyckats bilda en ny regering. Presidenten Sergio Mattarella har nu gett i uppdrag till underhusets talman Roberto Fico att undersöka om det största partiet Femstjärnerörelsen kan bilda regering tillsammans med vänsterliberala Demokratiska partiet..

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Man skjuten efter skottlossning i Märsta

En skottlossning har ägt rum i Märsta norr om Stockholm. Enligt polisen har en person blivit träffad i samband med skottlossningen och har livshotande skador. Ett stort antal polispatruller är på plats och söker nu efter en eller flera gärningsmän.

SR - 1 timme sedan

Mordet i Märsta "Sköt in bland kroggästerna"

På lördagskvällen krossades drömmen att den nyöppnade krogen skulle bli något bra och nytt i området, när skott avlossades utifrån och in genom restaurangens fönster. En man sköts till döds på samma plats där flera gäster satt och åt. Ekot har pratat med en man med kopplingar till restaurangen "Folk kommer inte våga röra sig i centrum.

SR - 7 timmar sedan

Rådet till äldre med hemtjänst: Vänta med vaccinering

De nu godkända vaccinerna mot covid-19 är känsliga att transportera och flera regioner vill inte ge vaccinsprutan i hemmen. Sveriges kommuner och regioners råd till äldre med hemtjänst, som inte kan ta sig till vårdinrättning, är att vänta med vaccinering tills Astra Zenecas vaccinkandidat blir godkänt av EU. Ett sådant godkännande väntas i slutet av januari eller i början av februari..

SR - 7 timmar sedan

Borgerliga rädda att PPM-fonderna blir för få

Pensionsgruppen diskuterar nu hur premiepensionssystemet ska ändras och borgerliga företrädare är rädda att det ska bli för få fonder. “Jag vill poängtera att en stor valfrihet är väldigt, väldigt viktig”, säger Centerpartiets Solveig Zander. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi betonar att systemet måste vara säkert men att det också behöver finnas valfrihet..

SR - 8 timmar sedan

FHM: Blir ingen förtur för yrkesgrupper

Kraven på förtur av vaccin till olika yrkesgrupper avvisas av folkhälsomyndighetens chef Johan Carlson. Den röriga vaccineringen mot svininfluensa avskräcker, uppger han. “Det är viktigt att först vaccinera människor som är riskutsatta – sen vaccinera så snabbt som möjligt i befolkningen”, säger Carlson i Ekots lördagsintervju..

SR - 10 timmar sedan

Ugandas valmyndighet utropar Museveni till vinnare

Ugandas president Yoweri Museveni har vunnit presidentvalet i landet med omkring 59 procent av rösterna, enligt landets valkommission. Det rapporterar flera internationella nyhetsbyråer. Utmanaren Bobi Wine, som säger sig vara omringad av soldater i sitt hem och förhindrad att ta sig därifrån, anklagar Museveni för valfusk..

SR - 10 timmar sedan

Svensk medborgare kan lämnas ut till Kina

Kina har inte garanterat en svensk medborgares säkerhet – och nu avstår Polens HD från att i dagsläget lämna ut honom. Ärendet skickas tillbaka till en lägre instans. Mannen, som offentligt gett sitt stöd till den andliga rörelsen falungong, anklagas för ekonomisk brottslighet i Kina.

SR - 12 timmar sedan

Just nu: Armin Laschet ny CDU-ledare

Tysklands förbundskansler Angela Merkels parti CDU har valt Armin Laschet till ny ordförande..

SR - 14 timmar sedan

Flera döda i Manaus där syrgasen tagit slut

Corona-läget i nordvästra Brasilien har blivit extremt kritiskt. Vårdsystemet har kollapsat och syrgasen har tagit slut. I delstaten Amazonas huvudstad Manaus tog intensivvårdsplatserna slut för två veckor sen, patienter har flugits till andra delstater och militärflygplan har fått flyga in syrgas från andra delar av landet.

SR - 14 timmar sedan

Dubbelt så många rymde från sluten ungdomsvård

I fjol rymde 26 unga från sluten ungdomsvård, mer än dubbelt så många som under något år sedan 2013. Statens institutionsstyrelse säger till Dagens juridik att man investerar i stängsel, kameror och lås, men också bättre bedömningar, bemötande och utbildning. Totalt finns 68 platser på 6 hem, där personer som var 15-17 år när de begick grova brott tvångsvårdas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.