SR > Nyheter

Sunday, 17 January, 10:48

SR - 13 jan 21 kl. 12:27

Hård kritik mot förslag som kan innebära högre elnätsavgifterEnligt förslaget ska energibolagen kunna höja priserna för att öka kapaciteten..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hård, kritikmot , förslagsom kan , innebära, högre, elnätsavgifter
Supermiljöbloggen - 05 dec 16 kl. 08:38

EU-kommissionens förslag långt ifrån tillräckliga

EU-kommissionen presenterade i onsdags ett paket med åtgärder som ska ”leda, och inte bara anpassa oss till, en energiomställning”, men förslaget som är tänkt att ge EU en globalt ledande position kritiseras för att vara business as usual, eller ännu sämre. ”Clean Energy for All Europeans” som åtgärdspaketet heter innehåller policy förslag som ska hjälpa EU att förverkliga parisavtalet. Till exempel vill kommissionen fokusera på energieffektiviseringar, bli globalt ledande inom förnybar energi och ge rättvisa villkor för konsumenterna.

YLE - 29 dec 17 kl. 12:07

Vad innebär den omtvistade aktiveringsmodellen? Vi listar 6 viktiga punkter

Den nya lagen om arbetslöshetsskydd som riksdagen godkände strax före jul har väckt kraftig kritik. Men vad innebär den så kallade aktiveringsmodellen egentligen? Vi listar de centrala punkterna..

Expressen - 04 jun 19 kl. 13:21

Madestam: ”Innebär i praktiken ingenting”

Att Annika Strandhäll, S, får kritik i KU innebär i praktiken ingenting.Det säger Expressens statsvetare Jenny Madestam. – Det är en mörk skugga över Löfven och Strandhäll men att hon kommer lyftas bort förefaller högst otroligt..

BT - 03 feb 14 kl. 11:54

Förslag om kortare häktningstider

Hur ska långa häktningstider kunna kortas? En arbetsgrupp från Åklagarmyndigheten ska svara på det i dag. Dessutom ska den föreslå hur användningen av restriktioner i häktet, som förbud mot tidningsläsning och besök, ska kunna minskas.

Skånskan - 04 feb 20 kl. 05:00

Frän kritik efter dyra och vidlyftiga avtal

Röstånga Frikostiga hyresavtal, dyra tillbyggnader, avsaknad av beslut i fullmäktige och gynnande av privata företag.
Turerna kring Röstånga camping har varit många det senaste året, men nu nått vägs ände.En utredning gjord av externa jurister visar att politikerna i dåvarande utbildningsutskottet inte agerat rätt när man gjorde upp med tidigare ägarna av campingen.

Skånskan - 19 mar 19 kl. 15:00

Förslag: Mer ansvar på tjänstemän i budgetarbete

höör Tidigarelagd driftsbudget och ett större ansvar på kommunens förvaltningschefer att ta fram en korrekt budget. Det är två av förändringarna som Alliansen vill genomföra i kommunens budgetarbete.– Vi har landat i ett beslut där ledningsgruppen ska ta ett större ansvar, säger Höörs kommunalråd Johan Svahnberg (M).

Skånskan - 17 aug 18 kl. 17:30

Kritik mot hur beslut togs om sänkta löner

höör Var det arvodesgruppen, Stefan Lissmark (S) eller Anna Palm (M) som tog initiativ till att sänka kommunalrådens arvoden? Om detta råder det delade meningar efter tisdagens beslut i kommunstyrelsen.Ledamoten i kommunstyrelsen Rolf Streijffert (SD) tycker att kommunalråden Stefan Lissmark (S) och Anna Palm (M) felaktigt tagit åt sig äran för den arvodessänkning som kommer att ske för kommunalråden vid årsskiftet.

YLE - 18 jun 13 kl. 05:52

Kritik mot SFP efter ny omröstning om gymnasiet

SFP i Jakobstad förlorade igår den tredje omröstningen om två språk i ett gymnasium. Det var justitieminister och fullmäktigeledamot Anna-Maja Henriksson som hamnade på den förlorande sidan. Hon försökte få in en kläm som gick ut på utreda om finska gymnasiet redan hösten 2014 skulle flytta in Campus Allegro.

TA - 23 aug 13 kl. 12:36

Vargförslag ger enklare regler

Arkiv: Scanpix
Skyddsjakt på varg bör förenklas och de som drabbas av vargangrepp ska få högre ersättning, föreslår Vargkommittén. Innan licensjakt blir aktuell bör skyddsjakt tillåtas med undantag för genetiskt värdefulla djur.
Kommittén anser att den nu stoppade licensjakten kan tillåtas ?

Skånskan - 08 okt 19 kl. 05:00

Tillbakavisar kritik om chefsavhopp

Skurup M-styret tillbakavisar kritik från oppositionen om många chefsavhopp under första året.
– De hade ett sätt att styra som var kontraproduktivt med en arbetsmiljöskandal 2017. De borde sopa rent framför egen dörr, säger kommunstyrelseordförande Johan Bolinder (M).

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 13:59

Regeringens förslag om flytträtt raserat

Under en längre tid har en debatt pågått kring sparares rätt att flytta en pensionsförsäkring från ett pensionsbolag till ett annat utan att straffas av höga avgifter. ”En seger för alla sparare! Ett oerhört glädjande besked, som nu kan hoppas på betydligt mer spararvänliga åtgärder för en flytträtt som blir effektiv på riktigt”, kommenterar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, i ett mail till Fonder Direkt om regeringens förslag tidigare i år.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Kvinnojourer kritiska till coronabidrag

Kvinnojoursorganisationen Roks anser att coronabidragen är felriktade och ska förbrukas på för kort tid. “Vi upplever ett monumentalt ointresse för våra verksamheter”, säger ordföranden Jenny Westerstrand. Finansminister Magdalena Andersson har viss förståelse för kritiken..

SR - 2 timmar sedan

usa

Stödet för Donald Trumps insats i Vita huset har rasat sedan hans sympatisörer stormat kongressen. Knappt var fjärde väljare anser nu att Donald Trump gör ett tillräckligt bra jobb på sin post, enligt den senaste sammanvägningar av nationella mätningar som gjorts av två ansedda opinionssajter. Som en jämförelse hade de fem senaste presidenterna före Trump åtminstone hälften av befolkningens godkännande i motsvarande mätningar när de tog farväl av Vita huset..

SR - 3 timmar sedan

Spionanklagade Huawei vanligt i kommunalt bredband

De kinesiska bolag som portats från det svenska 5G-nätet förekommer ofta i bredbandsnäten. Utrustning från kinesiska Huawei eller ZTE ligger till grund för nästan en fjärdedel av alla bredbandsuppkopplingar som täcks av Svenska stadsnätsföreningen, enligt en ny kartläggning. Post- och telestyrelsen vill inte säga till Ekot huruvida även de fasta näten kommer att täckas av 5G-förbudet..

SR - 6 timmar sedan

Vaccinskepsis på nätet: “Helt grundlösa påståenden”

Tusentals kommentarer och inlägg i svenska Facebookgrupper om covid-19 handlar de senaste veckorna om vaccineringen, visar Ekots genomgång. I vissa fall är det rena lögner som sprids, säger Matti Sällberg, professor på Karolinska institutet och expert på vaccin. Han säger att det finns stora risker med att felaktiga påståenden sprids, men tror att ju fler som vaccineras kommer det uppfattas som säkrare..

SR - 7 timmar sedan

Ryskspråkiga områden hårt drabbade av Covid-19

I Estland har coronaviruset slagit hårt mot de områden där många ur den ryska minoriteten bor. Trots tillgång på ryskspråkig information och riktade kampanjer sticker de områdena ut i coronastatistiken. "30 procent av befolkningen är ryssar, de bor i tätbefolkade områden, jobbar på fabrik, eller har jobb som inte kan göras på distans", säger ryskspråkige Eduard Odinets från det socialdemokratiska partiet..

SR - 13 timmar sedan

Man skjuten efter skottlossning i Märsta

En skottlossning har ägt rum i Märsta norr om Stockholm. Enligt polisen har en person blivit träffad i samband med skottlossningen och har livshotande skador. Ett stort antal polispatruller är på plats och söker nu efter en eller flera gärningsmän.

SR - 11 timmar sedan

Mordet i Märsta "Sköt in bland kroggästerna"

På lördagskvällen krossades drömmen att den nyöppnade krogen skulle bli något bra och nytt i området, när skott avlossades utifrån och in genom restaurangens fönster. En man sköts till döds på samma plats där flera gäster satt och åt. Ekot har pratat med en man med kopplingar till restaurangen "Folk kommer inte våga röra sig i centrum.

SR - 18 timmar sedan

Rådet till äldre med hemtjänst: Vänta med vaccinering

De nu godkända vaccinerna mot covid-19 är känsliga att transportera och flera regioner vill inte ge vaccinsprutan i hemmen. Sveriges kommuner och regioners råd till äldre med hemtjänst, som inte kan ta sig till vårdinrättning, är att vänta med vaccinering tills Astra Zenecas vaccinkandidat blir godkänt av EU. Ett sådant godkännande väntas i slutet av januari eller i början av februari..

SR - 18 timmar sedan

Borgerliga rädda att PPM-fonderna blir för få

Pensionsgruppen diskuterar nu hur premiepensionssystemet ska ändras och borgerliga företrädare är rädda att det ska bli för få fonder. “Jag vill poängtera att en stor valfrihet är väldigt, väldigt viktig”, säger Centerpartiets Solveig Zander. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi betonar att systemet måste vara säkert men att det också behöver finnas valfrihet..

SR - 18 timmar sedan

FHM: Blir ingen förtur för yrkesgrupper

Kraven på förtur av vaccin till olika yrkesgrupper avvisas av folkhälsomyndighetens chef Johan Carlson. Den röriga vaccineringen mot svininfluensa avskräcker, uppger han. “Det är viktigt att först vaccinera människor som är riskutsatta – sen vaccinera så snabbt som möjligt i befolkningen”, säger Carlson i Ekots lördagsintervju..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.