SR > Nyheter

Tuesday, 19 January, 10:02

SR - 13 jan 21 kl. 12:29

Attacken mot kongressen ett dilemma för Netanyahu"Alla som hyllat Trump riskerar att skadas" säger den israeliske publicisten David Horovitz. Ledare i Mellanöstern fläckas av sin vänskap med Donald Trump. Benjamin Netanyahu stod Trump närmare än någon annan ledare. Israel gynnades av Trumps politik men mobattacken mot kongressen utgör ett dilemma för Netanyahu som utmanas av inrikespolitiska rivaler. Kritiker menar att Netanyahu uppvisar samma förakt för polis, domstolar och media som Trump..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Netanyahu, Trump, David Horovitz, Mellanöstern, Donald Trump, Trumps

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Attackenmot , kongressenett , dilemmaför , Netanyahu
Nerikes Allehanda - 03 mar 15 kl. 05:15

Netanyahu får inte träffa Obama

I dag håller Israels premiärminister Benjamin Netanyahu valtal. Fast talet hålls inte i Israel, utan i den amerikanska kongressen. Den som lyckades installera hemliga mikrofoner inne i Vita huset skulle få höra en och annan svordom.

SR - 26 mar 19 kl. 06:10

Upptrappad konflikt dilemma för Netanyahu

Konflikten trappas upp mellan Israel och Gaza efter gårdagens raketattack från Gaza som skadade sju personer. Israel har bombarderat Gaza under natten, från Gaza har 30 raketer avfyrats mot Israel. För Israels premiärminister Benjamin Netanyahu innebär upptrappningen ett allvarligt dilemma två veckor före valet..

Sydsvenskan - 25 feb 15 kl. 03:57

Netanyahu vägrar träffa demokrater

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har avböjt en inbjudan att träffa ledande demokrater i USA-senaten under sin resa till Washington nästa vecka. Han tackar vänligt för inbjudan i ett brev till senatorerna Richard Durbin och Dianne Feinstein. Samtidigt gör han klart att han tror att ett möte skulle kunna leda till ytterligare missförstånd om att besöket har partipolitisk karaktär.

Kristianstadsbladet - 25 maj 14 kl. 07:18

Israeler bland dödsoffren i attacken

Två israeliska turister var bland de tre som dödades när en man öppnade eld vid Judiska museet i Bryssel, uppger israeliska utrikesdepartementet.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har sagt att attacken är en följd av antijudiska och antiisraeliska stämningar i Europa.Morden är resultatet av "ständiga provokationer mot judar och deras stat", säger Netanyahu i ett uttalande.

BT - 25 maj 14 kl. 07:18

Israeler bland dödsoffren i attacken

Två israeliska turister var bland de tre som dödades när en man öppnade eld vid Judiska museet i Bryssel, uppger israeliska utrikesdepartementet. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har sagt att attacken är en följd av antijudiska och antiisraeliska stämningar i Europa.Morden är resultatet av "ständiga provokationer mot judar och deras stat", säger Netanyahu i ett uttalande.

BT - 25 maj 14 kl. 17:06

Fjärde person avliden efter attacken

Den fjärde person som sköts vid Judiska museet i Bryssel i går har avlidit av skadorna, skriver AFP. Samtidigt uppger Israels utrikesdepartement att två israeliska turister fanns bland de fyra dödsoffren. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har sagt att attacken är en följd av antijudiska och antiisraeliska stämningar i Europa.

BT - 15 jan 15 kl. 16:57

Netanyahu likställs med terrorister

Turkiets premiärminister Ahmet Davutoglu anklagar sin israeliske kollega Benjamin Netanyahu för att vara lika mycket brottsling som gärningsmännen bakom terrordåden i Paris förra veckan. - Precis som att massakern i Paris som genomfördes av terrorister är ett brott mot mänskligheten, har Netanyahu, som ledare för regeringen som dödar lekande barn på en strand under bombningarna av Gaza, förstör tusentals hem... och som massakrerar våra medborgare...

Sydsvenskan - 22 jan 15 kl. 20:48

Vita huset-dörr stängd för Netanyahu

Vare sig USA:s president Barack Obama eller utrikesminister John Kerry kommer att träffa Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i mars.Netanyahu besöker USA för att tala i kongressen. Premiärministern är inbjuden av Republikanerna som är i majoritet i kongressens båda kamrar.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 15 kl. 20:48

Vita huset-dörr stängd för Netanyahu

Vare sig USA:s president Barack Obama eller utrikesminister John Kerry kommer att träffa Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i mars.Netanyahu besöker USA för att tala i kongressen. Premiärministern är inbjuden av Republikanerna som är i majoritet i kongressens båda kamrar.

Kristianstadsbladet - 23 jan 13 kl. 15:53

Clinton inför kongressen om Benghazi


Efter månader av väntan förhörs USA:s avgående utrikesminister Hillary Clinton i kongressen om hennes departements arbete i samband med attacken konsulatet i libyska Benghazi i september.Clinton inledde förhöret med att varna för de utmaningar som en ökande militant extremism efter den arabiska våren medför. - Benghazi skedde inte i ett vakuum, sade hon i senatsförhöret om attacken mot det amerikanska konsulatet i östra Libyen den 11 september förra året.

SR - 24 maj 11 kl. 22:12

Netanyahu talar om kompromisser men lämnar ingen öppning för fredssamtal

Israel premiärminister Benjamin Netanyahu sa idag att landet är berett till smärtsamma kompromisser för att få till stånd ett fredsavtal med palestinierna. Han sa det när han talade inför den amerikanska kongressen under tisdagen..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Fernando Arias: Så här kommer installationen går till

Det blir annorlunda i år. Ekots korrespondent Fernando Arias om de speciella omständigheter. Trump kommer inte närvara och nationalgardet finns på plats.

SR - 1 timme sedan

Stockholm, Södra länken avstängd

En olycka gör att infarten in i Södra länken från Årstalänken är avstängd. Flera bilar har krockat och räddningstjänst är på plats..

SR - 1 timme sedan

Varumärket Trump tappar i värde

En rad företag och samarbetspartners har avbrutit sitt samarbete med Donald Trumps företag efter stormningen av kongressbyggnaden i Washington. Bland annat har PGA-touren flyttat en tävling från Trumps golfanläggning i New Jersey, och internetföretaget Shopify har stängt Trumps nätshoppar. Det har gått rykten om att Trump ska starta en egen tv-kanal..

SR - 3 timmar sedan

Riksidrottsförbundet vill ha mer pengar till idrottsrörelsen

På DN debatt skriver Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet att det behövs mellan 2-till 4 miljarder kronor för kompensation och omställning efter coronapandemin. Pengarna ska gå till föreningar så att de orkar fortsätta bedriva verksamhet då de drabbats hårt av inställda evenemang. Annars är risken att många unga inte återvänder till idrotten efter pandemin..

SR - 3 timmar sedan

Hundratusentals riskerar att dö av svält i flyktingläger i Tigray

Alarmerande rapporter om svält och nerbrunna flyktingläger kommer nu från Tigray i norra Etiopien. Hundratusentals riskerar att svälta ihjäl om inte hjälp kommer inom kort. Rapporter talar om flyktingar som uppvisar tecken på svårt undernäring, sjukhus och vårdcentraler som förstörts och skördar som bränts upp.

SR - 4 timmar sedan

Vaccineringen startar mitt i en politisk strid

Efter många turer har vaccineringen mot corona-viruset startat i Brasilien. I ett av de länder där flest har dött i covid-19 har processen blivit starkt politiserad. Sao Paulos guvernör tog hem segern i striden om första vaccineringsbilden, något som presidenten Jair Bolsonaro misslyckades med att förhindra..

SR - 4 timmar sedan

Forskare kräver fler analyser av brittisk coronavariant

Den nya variant av coronaviruset som ökat kraftigt i Storbritannien oroar svenska experter och de varnar för en belastad sjukvård om den brittiska virusvarianten får fäste i Sverige. Folkhälsomyndigheten har fått en begäran från smittskyddet i Region Skåne om att utöka antalet analyser av de virustyper som cirkulerar i södra Sverige. "Vi borde ha ju haft kapaciteten uppe vid det här laget", säger professor Jan Albert vid Karolinska Institutet..

SR - 4 timmar sedan

USA väntar på Trumps sista tal som president

Idag, tisdag, gör Donald Trump sin sista hela arbetsdag som USA:s president. Han förväntas släppa ett videotal där han summerar sina år vid makten. Den avgående presidenten förväntas också offentliggöra en stor mängd benådningar under tisdagen.

SR - 5 timmar sedan

Rekordmånga YH-platser inom vårdyrken: "Pandemin har förstärkt behoven"

I dag beviljas rekordmånga utbildningsplatser inom en rad vårdyrken av Myndigheten för yrkeshögskolan, anledningen är att pandemin har lett till en ökad efterfrågan inom vården. "Pandemin har förstärkt behoven inom hälso- och sjukvårdsområdet och då försöker vi använda pengarna i de branscher där behoven är som störst", säger Myndigheten för yrkeshögskolans generaldirektör Thomas Persson. Utöver det vill regeringen satsa ännu mer på fortbildning inom hälso- och sjukvård för att komma tillrätta med bristen, berättar ministern för högre utbildning Matilda Ernkrans..

SR - 6 timmar sedan

Start för omstridd 5G-auktion

På tisdagen inleds auktionen om de svenska 5G-näten, där vissa kinesiska företag har förbjudits att bidra. Sveriges linje mot telekomjätten Huawei är bland de strängaste i Europa. Över den redan försenade auktionen hänger flera överklaganden som fortfarande prövas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.