Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 27 January, 18:05

Världen Idag - 13 jan 21 kl. 12:00

Immunitetspass tros blir krav för resor och eventEn del länder och flygbolag kräver redan i dag ett negativt coronatest för inresa, och det talas om krav på vaccinationsintyg för exempelvis biobesök och restaurangbesök. Allteftersom vaccinationerna mot covid-19 kommer igång ställs nu frågan om vad en vaccination betyder för den enskilda personen..
Läs mer på Världen Idag

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Immunitetspass, trosblir , kravför , resoroch , event
SVT - 25 apr 20 kl. 13:57

WHO varnar för ”immunitetspass”

Det finns i nuläget inget som tyder på att personer som friskförklarats från covid-19 är skyddade från att bli smittade igen, slår WHO fast i en rapport. Organisationen varnar även länder som funderar på att införa ”immunitetspass” till personer med antikroppar..

SVT - 24 jul 20 kl. 09:11

Emma Frans: ”Immunitetspass kan bli ett incitament att bli smittad”

Många länder tittar nu på möjliga så kallade exitstrategier – vägar att säkert öppna upp samhällen. En möjlig sådan är så kallade immunitetspass. – I nuläget är det en idé, det handlar om någon typ av certifikat som visar att man är immun, säger Emma Frans, forskare i epidemiologi på Karolinska institutet..

Expressen - 24 jul 20 kl. 09:29

Frans kritik mot immunitetspass

Flera länder kan komma att införa så kallade immunitetspass – ett certifikat för personer med antikroppar. Men epidemiologiforskaren Emma Frans är kritisk. – Ska personer som slarvat och fått infektionen få fördelar, säger hon i Morgonstudion.

Expressen - 4 timmar sedan

En miljon färre resor med Västtrafik 2020

Runt en miljon färre resor gjordes med Västtrafik 2020 jämfört med året innan.– Det har varit ett tufft år och även i år kommer pandemin ha betydande negativ påverkan på vår verksamhet, säger Västtrafiks vd Lars Backström..

Sydsvenskan - 20 nov 15 kl. 21:40

Nu införs ID-krav på färjorna

Krav på ID-kontroll av passagerare på färjor mellan Sverige och ett annat land införs lördagen den 21 november Passagerare som inte har giltig ID-handling med fotografi kommer att avvisas.— Det är upp till rederierna själva att avgöra när ID-kontroller ska göras. Om personalen på färjan begär att du ska visa upp ID-handling måste du kunna göra det för att få resa, säger Henrik Olars, presschef på Transportstyrelsen.

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 15 kl. 21:40

Nu införs ID-krav på färjorna

Krav på ID-kontroll av passagerare på färjor mellan Sverige och ett annat land införs lördagen den 21 november Passagerare som inte har giltig ID-handling med fotografi kommer att avvisas.— Det är upp till rederierna själva att avgöra när ID-kontroller ska göras. Om personalen på färjan begär att du ska visa upp ID-handling måste du kunna göra det för att få resa, säger Henrik Olars, presschef på Transportstyrelsen.

Skånskan - 08 jan 19 kl. 10:15

Säljer resor till Titanic

I snart 107 år har hon legat där på 3 810 meters djup, på Atlantens botten, "världens modernaste osänkbara skepp", som Mikael Wiehe skaladade.
Snart kan resenärer åter besöka, om än inte resa med, Titanic.Det var den 14 april 1912 som Titanic kolliderade med ett isberg och gick till botten med 1503 personer, enligt den officiella siffran.

Kristianstadsbladet - 27 jun 13 kl. 14:38

Busstrejken tros orsaka E4-problem

Strejken i kollektivtrafiken tros ligga bakom en rejäl trafikstockning på E 4 utanför Norrköping, där Bråvallafestivalen inleds i dag.Vid 14-tiden var det åtminstone två kilometer långa köer, meddelar polisen.
- Det är fler som har tagit bilen än vad man förväntat.

ÖstersundsPosten - 05 sep 17 kl. 08:59

ID-krav införs för resande med ungdomskort på Norrtåg

Personer som reser med ungdomskort har missbrukat de fria resor som ungdomskortet innebär. Därför inför nu Norrtåg krav på att visa ID handling tillsammans med ungdomskortet vid resor inom länet..

PI - 20 apr 11 kl. 12:25

Facebookgrupp framför fyra krav för humanare flyktingpolitik

MASSINVANDRINGEN Nu skriver även Facebookgrupper debattartiklar i Aftonbladet. ”Vi kräver en mycket humanare flykting- och migrationspolitik!”-gruppen framför fyra krav för en humanare flyktingpolitik.

BT - 14 okt 11 kl. 00:01

Krav om avgång i partistyrelsen

S-ledaren Håkan Juholt försöker rida ut stormen. Obekräftade uppgifter säger att partiet försöker få honom att avgå frivilligt. Och nu kommer även öppna avgångskrav inifrån partistyrelsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.