Nyteknik > Teknik

Wednesday, 20 January, 23:37

Nyteknik - 13 jan 21 kl. 12:24

Teslas lappkast – ska släppa ”snikversion”Oacceptabelt kort räckvidd. Det var Elon Musks förklaring till att Model Y inte skulle lanseras i den billiga instegsversionen. Men nu ändrar Tesla strategi och standard range-bilen kan vara på gång..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Elon Musks, Model, Tesla

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teslas, lappkastska , släppa, snikversion
Cornucopia - 09 jul 18 kl. 19:58

Teslas autopilot visar den långa vägen till självkörande bilar

Teslas autopilot är en ofta missuppfattad men utmärkt skapelse, som också visar den långa vägen till verkligt självkörande bilar. Tekniknaivister och alarmister som yrar om att robotiseringen ska stjäla jobben inom transporter kommer nog tröttna på att tjata om detta innan autonoma fordon blir en verklighet någon gång närmare år 2060 än 2000.
Tesla Model S i bilkö.

Supermiljöbloggen - 13 jun 14 kl. 12:16

Teslas drag kan få marknaden för elbilar att explodera

Elbilstillverkaren Tesla öppnar upp sina patent och låter alla använda dem. Det kan snabba på utvecklingen av elbilar ordentligt. I en bloggpost på Teslas hemsida förklarar företagets VD Elon Musk att de släpper patenten till sin teknik fria att användas "i god tro".

Nyteknik - 03 aug 16 kl. 08:50

Teslas krascher rubbar inte Volvo

Teslas dödsolycka påverkar inte Volvos planer att som första biltillverkare släppa ut självkörande bilar i Göteborgstrafiken 2017. - Projektet ligger fast, säger Stefan Elfström, presschef på Volvo..

Nyteknik - 22 feb 18 kl. 08:21

Kryptogrävare hackade Teslas molnsystem

TEKNIKSVEPET. Teslas molnsystem hackades, Apple jagar kobolt och Intel ska täppa till sårbarheten Spectre..

VA - 27 sep 17 kl. 10:44

Superentreprenören var redan Teslas värsta mardröm – och nu ska han släppa en egen elbil

Entreprenören som snickrar på en batterirevolution ska nu släppa en egen elbil. .

Nyteknik - 09 apr 20 kl. 14:53

Teslas drag: Släpper Model 3 med superräckvidd

Kan en "Superrange"-modell av Tesla vara på gång? Elbilstillverkaren planerar att släppa en ny version av sin instegsmodell som räckviddstrumfar alla tidigare. Men frågan är om den kommer att nå Sverige..

Cornucopia - 22 maj 19 kl. 11:18

EU antar regler mot självkörande bilar - få effekter på Tesla

EU har antagit de nya internationella reglerna mot självkörande bilar - UN/ECE R79, som är en ordentlig spik i kistan för alla som tror att förarlösa bilar ska finnas inom en överskådlig framtid. Konsekvenserna på Teslas autopilot är dock minimala efter tvp timmars testkörning med den nya begränsade programvaran - autopiloten har rent av blivit bättre på svenska småvägar och landsvägar. Däremot visar det på omöjligheten i förarlösa satsningar som Googles Waymo.

Cornucopia - 25 aug 19 kl. 20:20

Tomt på Ionitys laddstationer

BMW, Mercedes, Ford och Volkswagen har dragit igång elbilsladdnätet Ionity, då de inser att tillgång till supersnabbladdare är en förutsättning för att likt Tesla kunna sälja elbilar. Än så länge gapar det dock mestadesl tomt i nätet i Sverige, undantaget en och annan Tesla Model 3, men nätet är byggt för att kunna byggas ut när inledningsvis åtminstone Volkswagen kan släppa massmarknadselbilar. Priserna på en full laddning hos Ionity är mycket konkurrenskraftiga, och kommer sannolikt höjas längre fram då det kan vara en ren förlustaffär enbart på elpriset.

Cornucopia - 29 jun 18 kl. 16:01

Betydelsefull helg för Tesla

I helgen är det månadsskifte och med det ett betydelsefullt datum för Tesla. Marknaden väntar på beskedet kring huruvida elbilstillverkaren lyckats uppnå produktionsmålet om 5 000 exemplar av massmarknadsmodellen Model 3 per den sista juni.
Veckochart Tesla.

Trelleborgs Allehanda - 22 jun 14 kl. 09:54

Patentsläpp tajmas med laddlansering

Amerikanska elbilstillverkaren Tesla ger upp sina patent. Beslutet att göra tekniken tillgänglig för andra än Teslaförare kommer strax innan de första superladdningsstationerna öppnar i Sverige.
"Vi tror att Tesla samt andra bolag som gör elbilar och hela världen, drar nytta av en gemensam, snabbt utvecklande teknikplattform", skrev vd Elon Musk på sin blogg förra veckan.

Kristianstadsbladet - 22 jun 14 kl. 09:54

Patentsläpp tajmas med laddlansering

Amerikanska elbilstillverkaren Tesla ger upp sina patent. Beslutet att göra tekniken tillgänglig för andra än Teslaförare kommer strax innan de första superladdningsstationerna öppnar i Sverige.
"Vi tror att Tesla samt andra bolag som gör elbilar och hela världen, drar nytta av en gemensam, snabbt utvecklande teknikplattform", skrev vd Elon Musk på sin blogg förra veckan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.