SR > Nyheter

Thursday, 28 January, 15:46

SR - 13 jan 21 kl. 12:17

Attacken mot Kapitolium central vid dagens partiledardebattI den nu pågående partiledardebatten i riksdagen så lyfte flera talare fram splittringen i USA och attacken mot Kapitolium och de varnade för en liknande utveckling här med blandning av fakta och lögn och underminering av demokratin. Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson varnade varnade även för att stänga av röster från sociala medier..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kapitolium, USA, Jimmie Åkesson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Attackenmot , Kapitolium, centralvid , dagens, partiledardebatt
Dagens PS - 17 maj 17 kl. 10:21

Krönika: ”Attacken visar vår sårbarhet”

Fredagens cyberattack räknas som den största någonsin i sitt slag, med personer i över 150 länder drabbade. Den blottade det moderna samhällets sårbarhet och ger en fingervisning om vilken skada ännu större och koordinerade attacker kan komma att göra i framtida konflikter. Som en modern form av kidnappning krävdes drabbade på lösensumma i bitcoin för att inte få sin digitala data förlorad.

Dagens PS - 10 apr 17 kl. 10:16

Näringslivseliten efter attacken: ”Oerhört stolt”

Dagens Industri har talat med flera av Sveriges tyngsta profiler inom näringslivet, som alla var på plats i Stockholm under skräcktimmarna i fredags. En av dem är grundaren och vd:n för fintech-startupen Klarna, Sebastian Siemiatkowski. Företagets huvudkontor ligger på centrala Sveavägen och när den misstänkte terroristen slog till befann vd:n sig på väg från ett möte på just Drottninggatan, berättar han för tidningen.

Dagens Media - 31 okt 14 kl. 09:58

Avpixlat portas från Content Central

Content Central vill inte att frilansares texter ska hamna i Avpixlats kanaler..

Dagens Media - 16 maj 19 kl. 16:49

Klon av Tre Kronors Grönborg på Stockholms Central

Rickard Grönborg är inte bara Sveriges förbundskapten under hockey-VM. Han är även Svenska spels sportankare. Eller rättare sagt den virtuella klonen av Rickard Grönborg.

Dagens PS - 06 mar 17 kl. 10:01

Nya attacken: ”Vad har de svenska ledarna rökt”

Tio dagar efter Donald Trumps utspel om Sverige kan den amerikanska högerextrema plattformen Breitbart konstatera en sak: presidenten hade rätt. I ett klipp som publiceras på sajtens Facebooksida radar man upp en rad punkter som pekar på varför Trump inte var ute och cyklade när han uttryckte oro. I en del i klippet passar Breitbart, vars tidigare operativa chef Stephen Bannon nu blivit presidentens chefsstrateg, tillbaka frågan till Sverige och Carl Bildt efter dennes sågning av Trump.

Dagens PS - 15 maj 17 kl. 08:28

Efter attacken – IT-experter varnar för nytt utbrott

Det var på fredagseftermiddagen som stora delar av världen drabbades av den skadliga koden WannaCry – ett virus som krypterar den infekterade datorn och låser den med krav på lösensumma på 300 dollar, motsvarande drygt 2.650 kronor. Enligt medieuppgifter ska minst 200.

Dagens Media - 18 aug 17 kl. 09:58

Mediebilden efter attacken i Barcelona

USA är det land som har rapporterat mest om attacken i Barcelona, enligt Meltwater..

Dagens Medicin - 17 jun 19 kl. 14:36

”Antalet AT-platser inte en central fråga”

Situationen med för få AT-platser och bristande arbetsmiljö måste lösas lokalt, menar Fredrik Lennartsson, chef för vård och omsorg på SKL, som nu svarar på underläkarkritiken i Dagens Medicin. .

Dagens Media - 11 feb 14 kl. 14:53

29-åringen om attacken mot GT – ord för ord

Dagens Media har tagit del av förhören med mannen som två gånger har attackerat GT och Expressen..

Dagens PS - 10 apr 18 kl. 10:37

Dagens PS värvar Birro: ”Har längtat efter detta”

Dagens PS nya ägare, Content Lab, värvar skarpa pennan Marcus Birro. ”En perfect match”, säger Mikael Gullström, vd för Content Lab och ansvarig utgivare på Dagens PS. Som vi berättade i går har Dagens PS fått nya ägare, Differ, som startat contentbyrån Content Lab.

Dagens PS - 17 maj 19 kl. 14:31

Dagens PS läsare rasar mot Björks traktamente

VECKANS SVAR – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Nyhetsveckan som gått har berört flera intressanta ämnen.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

E4 Uppsalavägen avstängd efter masskrock

Upp mot 20 bilar har krockat strax efter Stora Wäsby, i riktning mot Arlanda. Ytterligare 5-6 bilar har krockat i riktning mot Stockholm Räddningstjänst är på plats och vägen är avstängd från trafikplats Glädjen respektive Rosersberg Det ska vara mycket halt på platsen.

SR - 1 timme sedan

Villkorlig dom för mordbrand på minkfarm

Idag kom domen mot två unga män som åtalats för en brand på en minkfarm i Blekinge hösten 2019. Enligt åtalet sympatiserar männen med våldsbejakande högerextremism och åklagaren hävdar att det finns ett ideologiskt motiv till branden. "När det gäller en av personerna som haft kontakt med det som beskrivs som högerextrema grupper så ses det här som mera allvarligt", säger reporter Henrika Åkermanson om domen.

SR - 1 timme sedan

Ytterligare 95 dödsfall i Sverige

95 bekräftade dödsfall i covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten vid torsdagens pressträff. Därmed har totalt 11520 smittade avlidit i landet. Sammanlagt har 564 557 personer i Sverige bekräftats smittade av covid-19..

SR - 1 timme sedan

Hör Folkhälsomyndighetens presskonferens

Folkhälsomyndigheten håller presskonferens om coronaläget. I dag deltar Anders Tegnell, statsepidemiolog, Thomas Lindén från Socialstyrelsen och Svante Werger från MSB. Ekot sänder direkt..

SR - 2 timmar sedan

Navalnyj blir kvar i fängelset

En domstol i Moskva har idag avslagit den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs begäran om att häva häktningen på 30 dagar. Navalnyj och hans försvarsadvokat hävdar att häktningen skedde olagligt. Navalnyj greps när han anlände till flygplatsen i Moskva 18:e januari och fördes till en polisstation i närheten.

SR - 3 timmar sedan

Transplanterade två händer – “Fantastiskt”

Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg har som första sjukhus i Norden lyckats med en dubbel handtransplantion. Två händer flyttades från en organdonator till en patient som för flera år sedan förlorade båda sina händer efter en infektion. “Det är som är så fantastiskt är att man får tillbaka en hand och känsel och allt som är så förknippat med en hand”, säger specialistläkare Per Fredrikson..

SR - 4 timmar sedan

Britterna skickar inga vaccindoser till EU

Astra Zenecas vaccinleveranser till Storbritannien kommer inte att avbrytas för att fler doser ska kunna skickas till EU. Det meddelade Storbritanniens vice premiärminister Michel Gove idag. En del politiker inom EU har begärt att Storbritannien ska skicka vaccin till EU-länder för att uppfylla den kvot som Astra Zeneca tidigare lovat.

SR - 4 timmar sedan

Livstidstraff för politikermord i Tyskland

I Tyskland föll idag domen i den uppmärksammade rättegången om mordet på den lokale CDU-politikern Walter Lübcke i staden Kassel. En 47-årig nynazist som skjöt ihjäl Lübcke utanför hans hem döms till livstids fängelse för mord. En man som pekats ut som medhjälpare och anstiftare frikänns från iblandning i mordet.

SR - 5 timmar sedan

Regionerna rustar med pensionerad personal

Alla regioner kommer att anställa extrapersonal när de inleder vaccinationen av den breda allmänheten mot covid-19 i vår. Man kommer bland annat att behöva sjuksköterskor, läkare och administrativ personal. De flesta regionerna känner sig trygga med personalsituationen, men är oroliga att leveranserna av vaccinet kommer att dröja..

SR - 6 timmar sedan

EU:s gränspolis lämnar Ungern

EU:s gränspolismyndighet Frontex avbryter sitt arbete i Ungern. Anledningen är att ungerska myndigheter vägrar att följa ett beslut i EU-domstolen som säger att Ungern inte har rätt att pressa bort asylsökande vilket landet gör. Gränspolismyndigheten Frontex har redan nog med granskningar av sin egen verksamhet och vill inte kunna ses som medansvarig för det som pågår i Ungern..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.