Sydsvenskan > Inrikes

Saturday, 23 January, 09:38

Sydsvenskan - 13 jan 21 kl. 12:00

Gammal bebyggelse kan rivas för lägenhetshus – bybor rasar mot hotad ”bykänsla”Äldre byggnaderna vid byns entré föreslås rivas – och ersättas med 60 bostäder..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gammal, bebyggelsekan , rivasför , lägenhetshus, bybor, rasarmot , hotad bykänsla
YLE - 18 aug 17 kl. 06:01

Nu ska nästan hela rasket rivas- hyreshus försvinner i Jakobstad

Ingen vill bo i omoderna och nedslitna kommunala hyreshus i Jakobstad. I höst rivs Jakolosa C-huset i Jakobstad. År 2015 revs Jakolosa A-huset och ett snabbt beslut om vad som ska ske med det Masken-huset måste också tas.

BT - 20 jan 18 kl. 19:00

KLART: Stort lägenhetshus i Borås rivs: ”Strategisk affär”

Ett lägenhetshus på Hässleholmen kommer att rivas - vilket kan ge plats för dubbelt så många bostäder. – Det ligger som en strategisk affär framåt, säger AB Bostäders vd Bengt Engberg..

BT - 09 jan 14 kl. 21:40

Lägenhetshus kan komma att rivas

Nu kan tre flerbostadshus på Skaraborgsvägen och Alidelundsgatan, vid infarten till Borås djurpark och Borås simarena, komma att rivas. Husen som innefattar totalt 17 lägenheter och två lokaler är i vägen. Rivningen innebär att djurparken och simarenan kan få en mer inbjudande entré samt att Knalleland kan få en bättre tillfart från norr.

BT - 15 jan 17 kl. 06:24

Blandad bebyggelse i nytt bostadsområde

Planeringen av 300 nya bostäder som Husarvid vill bygga mellan Nodskogen och Tosseryd är inne i slutskedet. Området kommer få en blandning av villor och lägenhetshus. Man lämnar också plats för en förskola i området..

Skånskan - 26 mar 18 kl. 05:00

Högre lägenhetshus kan snart bli aktuellt

SJÖBO Turning Torso i Malmö – 190 meter hög.
Kanske lite för högt för Sjöbo. Men ska kommunen kunna erbjuda bostäder till alla nya invånare framöver måste man kanske bygga åtta eller till och med tiovåningshus.

Länstidningen i Jämtland - 04 feb 19 kl. 14:30

Nio lägenhetshus planeras mitt i centrala Åre – kan bli åtta våningar höga

Planerna för bebyggelse mellan Lienvägen och E 14 går vidare. I området planeras totalt nio....

SmålandsPosten - 24 aug 13 kl. 08:23

250 nya bostäder planeras

Nu planeras det för ytterligare ett bostadsområde på Hovshaga. Den idag obebyggda ytan mellan Hovshaga kyrkogård och centrum planeras rymma mellan 200 och 250 bostäder. Hovshaga har av kommunen pekats ut som ett stadsutvecklingsprojekt och även om detaljplanearbetet för första etappen, Hovsdal, inte är klart eftersom planerna överklagats, går kommunen nu vidare med etapp två.

Skånskan - 30 mar 16 kl. 09:31

Den gamla skjutbanan ersätts med höghus

Bunkeflostrand Omkring 550 bostäder fördelade på ett punkthus på tio våningar, flera lägenhetshus på mellan fyra och tio våningar samt radhus. Så ser den nya detaljplanen ut för Limhamns gamla skjutbana som stadsbyggnadnadsnämnden klubbade i slutet av februari.
– Vi är många som bor här som är starkt emot förslaget, säger Mikael Karlsson.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Rivande beslut

Det har redan rivits många lägenhetshus i Hagfors. Nu skall Gustavsforsvägen 8-12 rivas och i höst är det dags för Filarevägen 1-5..

Sydöstran - 30 dec 16 kl. 09:39

Sagateatern i Umeå slår igen

Sagateatern i Umeå stänger igen sina portar för gott när de gamla lokalerna i centrala Umeå ska rivas och ge plats åt lägenhetshus. Sagateatern öppnade 1959, då som biograf, och genom åren har såväl amatörer som professionella skådespelare och flera olika föreningar huserat där.(TT).

BT - 30 dec 16 kl. 09:39

Sagateatern i Umeå slår igen

Sagateatern i Umeå stänger igen sina portar för gott när de gamla lokalerna i centrala Umeå ska rivas och ge plats åt lägenhetshus. Sagateatern öppnade 1959, då som biograf, och genom åren har såväl amatörer som professionella skådespelare och flera olika föreningar huserat där.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.