Länstidningen i Jämtland > Nyheter

Tuesday, 19 January, 10:08

Länstidningen i Jämtland - 13 jan 21 kl. 12:00

Debatt: Starta om samarbetet över gränsenTyvärr befinner vi oss fortfarande i en pandemi när vi går in i det nya året. Dessvärre fungerade....
Läs mer på Länstidningen i Jämtland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Startaom , samarbetetöver , gränsen
SVT Debatt - 14 nov 13 kl. 15:20

I kvällens Debatt, 11/14: Landsbygden och aborter

DEBATT Ikväll diskuteras aborträtten och den svenska abortlagstiftningen. I Sverige kan man fritt göra abort fram till vecka 18. I en del andra länder går gränsen vid vecka 12.

SVT Debatt - 14 nov 13 kl. 15:20

I kvällens Debatt, 14/11: Landsbygden och aborter

DEBATT Ikväll diskuteras aborträtten och den svenska abortlagstiftningen. I Sverige kan man fritt göra abort fram till vecka 18. I en del andra länder går gränsen vid vecka 12.

SVT Debatt - 21 nov 13 kl. 14:31

Debatt 14/11: aborträtt och hur ska landsbygden räddas?

Debatt diskuterar aborträtten och den svenska abortlagstiftningen. I Sverige kan man fritt göra abort fram till vecka 18. I en del andra länder går gränsen vid vecka 12.

SVT Debatt - 05 sep 13 kl. 12:41

Att leva nära svältgränsen ger ett hälsosammare liv

DIETER Vi lever i ett överflödssamhälle, med småätande, enorma portioner och snask. Vi äter oss sjuka. U-ländernas matkonsumtion är betydligt mer begränsad än vår ?

SVT Debatt - 23 okt 18 kl. 07:00

”Stoppa de explosiva varorna vid gränsen istället”

”Amnestin för explosiva varor är bra och nödvändig, men det krävs mer än punktinsatser eller mindre återställare i en redan resurssnål budget för att komma tillrätta med trygghetsutmaningarna. Många gränsstationer står tidvis obevakade, vilket innebär att vapen och explosiva varor i stort sett ostört kan strömma in över gränsen på ett flertal platser i Sverige under ett flertal av dygnets timmar”, skriver Johan Lundgren..

YLE - 02 feb 16 kl. 17:29

Yle Nyheter i Schengen: Vad om det passfria samarbetet kollapsar?

En av EU:s grundprinciper är den fria rörligheten och därför ses det passfria Schengensamarbetet som så viktigt. Flyktingkrisen har ändå lett till att flera av EU:s Schengenländer har infört tillfälliga gränskontroller. Men frågan är vilken betydelse Schengen egentligen har.

YLE - 28 apr 16 kl. 05:12

Det finns hur många jobb som helst – på andra sidan gränsen

I Uleåborg är kunskaper i svenska trumf på hand. I staden finns det bara några hundra personer som har svenska som modersmål, men i företagsvärlden är skandinaviska språk hårdvaluta. Det finns ett sug efter arbetskraft och goda möjligheter för företag som vill etablera sig på andra sidan gränsen tack vare stora byggprojekt på gruvorter i norra Sverige och Norges förhållandevis goda ekonomi.

BT - 10 sep 14 kl. 08:05

Rev ner applåder vid debatt om tiggarna: Kan bo i valstugorna

Tiggarfrågan engagerar i Borås. Caroli församlingshems största sal var full till bristningsgränsen när stadens kyrkor ordnade med debatt. ”När tiggarna kom till stan” var rubriken och flera av huvudpersonerna fanns också med själva under kvällen.

YLE - 24 apr 15 kl. 04:19

Åland vill sänka promillegränsen för rattfylleri

Åland planerar att sänka promillegränsen för rattfylleri. Vid ett möte tidigare i veckan beslöt Ålands landskapsstyrelse att gå in för den här unika åländska lösningen. Landskapsregeringen på Åland vill sänka gränsen för rattfylleri från 0,5 till 0,2 promille.

YLE - 26 mar 17 kl. 13:32

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen?

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen? 7 000 asylsökande kom till Norge och Finland via Ryssland för drygt ett år sedan. Många av de här människorna smugglades in av kriminella ligor.

BT - 07 mar 14 kl. 16:57

Observatörer stoppades vid gränsen

Osses militära observatörer tvingades vända vid gränsen till Krim, sedan de stoppats av beväpnade män. Enligt Ryssland hade Osse inte någon "officiell inbjudan" för inresa till Krim, uppger AFP.Två källor med insyn i uppdraget uppger för AFP att gruppen, bestående av 47 militära och civila observatörer, var på väg tillbaka till staden Cherson dit de återvände då de även i går blev stoppade.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.