SR > Nyheter

Tuesday, 19 January, 08:37

SR - 13 jan 21 kl. 11:46

Navalnyj trotsar hoten - återvänder till RysslandDen ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj meddelade i dag att han återvänder hem till Ryssland från sin exil i Berlin. Navalnyj överlevde i augusti en giftattack som han anklagar president Vladimir Putin för att ha beordrat. Den senaste tiden har ryska myndigheter inlett nya brottmål mot oppositionspolitikern, något som tolkats som ett försök att få Navalnyj att avstå från att åka hem..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ryssland, Aleksej Navalnyj, Berlin, Vladimir Putin, Navalnyj

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Navalnyj, trotsar, hoten, återvändertill , Ryssland
YLE - 12 jan 15 kl. 16:20

Myndighetssamarbete mycket viktigt då jihadister återvänder

Antalet finländare som har koppling till radikal verksamhet ökar och det kräver beredskap bland myndigheterna. Det är speciellt viktigt att känna till hur man ska handskas med extremister som återvänder till Finland efter att de vistats i Syrien och Irak.
Tarja Mankkinen, Inrikesministeriets chef för sekretariatet för den inre säkerheten.

YLE - 20 apr 16 kl. 11:45

Rekordmånga utlänningar återvänder frivilligt till sina hemländer

Rekordmånga utlänningar har återvänt till sina hemländer med hjälp av systemet för frivillig återresa, meddelar Migrationsverket. En majoritet av dem som återvänder har återkallat sin asylansökan och cirka en fjärdedel har fått avslag på sin asylansökan. Sammanlagt 177 personer återvände till sina hemländer i februari, vilket är det största antalet någonsin under en månad.

YLE - 29 jul 12 kl. 19:51

Också Johan Skogberg återvänder till BK-handbollen

Johan Skogberg är spelklar för BK-46 i herrarnas handbollsliga. Han återvänder till Karis från Sjundeå IF. Skogberg gjorde sitt tusende FM-ligamål i april i år.

YLE - 30 jul 12 kl. 10:00

Också Johan Skogberg återvänder till BK-46

Johan Skogberg är spelklar för BK-46 i herrarnas handbollsliga. Han återvänder till Karis från Sjundeå IF. Skogberg gjorde sitt tusende FM-ligamål i april i år.

YLE - 04 okt 13 kl. 15:50

Willsie återvänder till TPS

Brian Willsie återvänder till Åboklubben TPS. Enligt tidningen Turun Sanomat återvänder Willsie till TPS på måndag samtidigt som Jeff Halpern lämnar klubben. Willsie som förra säsongen gjorde 35 poäng på 48 matcher för TPS återvänder från KHL skriver Turun Sanomat.

YLE - 27 sep 14 kl. 16:17

Finlandsfödda Syrienkrigare återvänder

Nu börjar de som har rest till Syrien från Finland återvända hem. Enligt uppgifter till Yle Nyheter har åtminstone en familj återvänt till Finland från konfliktområdet i Syrien. För tillfället överlägger myndigheterna hur de återvändande ska stödjas.

YLE - 22 jul 15 kl. 11:41

Klart: Tomi Kallio återvänder till TPS

Ishockeyspelaren Tomi Kallio som har vunnit två FM-guld med TPS återvänder till Åbo efter en paus på femton år. Kallios kontrakt är ettårigt. Kallio spelade senast för TPS säsongen 1999–2000 då TPS vann FM-guld.

Kristianstadsbladet - 21 jan 13 kl. 09:11

Murley återvänder till Timrå


Matt Murley återvänder till Timrå. Kanadensaren kom till elitserieklubben mitt under förrförra säsongen och stannade över den förra säsongen. Då blev han lagets bäste poängplockare.

YLE - 17 maj 13 kl. 10:14

Vihko återvänder till HPK

Efter tre säsonger i Sverige återvänder forwarden Joonas Vihko till FM-ligan och HPK från Tavastehus. Vihkos kontrakt med HPK är tvåårigt. Vihko representerade Tavastehus hockeystolthet mellan åren 2007-2010 - Det känns fint att återvända till HPK.

YLE - 08 jan 15 kl. 18:19

”Power-Pekka” återvänder till FC Lahti

Efter mer än tio år i andra klubbar återvänder Pekka Lagerblom till FC Lahti. Lagerblom har skrivit på för ett år med klubben. Pekka Lagerblom lämnade FC Lahti efter säsongen 2003 för proffslivet i den tyska klubben Werder Bremen.

YLE - 18 aug 15 kl. 16:05

Mannström återvänder till Finland – klar för FC Inter

Mittfältaren Sebastian Mannström återvänder till Finland och kommer att spela för Åboklubben FC Inter. Kontraktet mellan Mannström och Inter är ett och ett halvt år. Sebastian Mannström vann fyra raka ligaguld med HJK innan han i vintras lämnade laget för spel i den tyska fjärdedivisionen och SV Elversberg.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Varumärket Trump tappar i värde

En rad företag och samarbetspartners har avbrutit sitt samarbete med Donald Trumps företag efter stormningen av kongressbyggnaden i Washington. Bland annat har PGA-touren flyttat en tävling från Trumps golfanläggning i New Jersey, och internetföretaget Shopify har stängt Trumps nätshoppar. Det har gått rykten om att Trump ska starta en egen tv-kanal..

SR - 2 timmar sedan

Riksidrottsförbundet vill ha mer pengar till idrottsrörelsen

På DN debatt skriver Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet att det behövs mellan 2-till 4 miljarder kronor för kompensation och omställning efter coronapandemin. Pengarna ska gå till föreningar så att de orkar fortsätta bedriva verksamhet då de drabbats hårt av inställda evenemang. Annars är risken att många unga inte återvänder till idrotten efter pandemin..

SR - 2 timmar sedan

Hundratusentals riskerar att dö av svält i flyktingläger i Tigray

Alarmerande rapporter om svält och nerbrunna flyktingläger kommer nu från Tigray i norra Etiopien. Hundratusentals riskerar att svälta ihjäl om inte hjälp kommer inom kort. Rapporter talar om flyktingar som uppvisar tecken på svårt undernäring, sjukhus och vårdcentraler som förstörts och skördar som bränts upp.

SR - 2 timmar sedan

Vaccineringen startar mitt i en politisk strid

Efter många turer har vaccineringen mot corona-viruset startat i Brasilien. I ett av de länder där flest har dött i covid-19 har processen blivit starkt politiserad. Sao Paulos guvernör tog hem segern i striden om första vaccineringsbilden, något som presidenten Jair Bolsonaro misslyckades med att förhindra..

SR - 3 timmar sedan

Forskare kräver fler analyser av brittisk coronavariant

Den nya variant av coronaviruset som ökat kraftigt i Storbritannien oroar svenska experter och de varnar för en belastad sjukvård om den brittiska virusvarianten får fäste i Sverige. Folkhälsomyndigheten har fått en begäran från smittskyddet i Region Skåne om att utöka antalet analyser av de virustyper som cirkulerar i södra Sverige. "Vi borde ha ju haft kapaciteten uppe vid det här laget", säger professor Jan Albert vid Karolinska Institutet..

SR - 3 timmar sedan

USA väntar på Trumps sista tal som president

Idag, tisdag, gör Donald Trump sin sista hela arbetsdag som USA:s president. Han förväntas släppa ett videotal där han summerar sina år vid makten. Den avgående presidenten förväntas också offentliggöra en stor mängd benådningar under tisdagen.

SR - 4 timmar sedan

Rekordmånga YH-platser inom vårdyrken: "Pandemin har förstärkt behoven"

I dag beviljas rekordmånga utbildningsplatser inom en rad vårdyrken av Myndigheten för yrkeshögskolan, anledningen är att pandemin har lett till en ökad efterfrågan inom vården. "Pandemin har förstärkt behoven inom hälso- och sjukvårdsområdet och då försöker vi använda pengarna i de branscher där behoven är som störst", säger Myndigheten för yrkeshögskolans generaldirektör Thomas Persson. Utöver det vill regeringen satsa ännu mer på fortbildning inom hälso- och sjukvård för att komma tillrätta med bristen, berättar ministern för högre utbildning Matilda Ernkrans..

SR - 5 timmar sedan

Start för omstridd 5G-auktion

På tisdagen inleds auktionen om de svenska 5G-näten, där vissa kinesiska företag har förbjudits att bidra. Sveriges linje mot telekomjätten Huawei är bland de strängaste i Europa. Över den redan försenade auktionen hänger flera överklaganden som fortfarande prövas..

SR - 9 timmar sedan

Tusentals migranter stoppades i Guatemala

I Guatemala i centralamerika har säkerhetsstyrkor stoppat en karavan med omkring 4000 migranter från Honduras, som försöker ta sig norrut mot USA. Migranterna flyr från kriminalitet och fattigdom i hemlandet som förvärrats i samband med coronapandemin och orkaner. "Orkanerna som drabbat dem har gjort många hemlösa, de lämnar svåra villkor", säger Sveriges Radios migrationskorrespondent Alice Petrén..

SR - 10 timmar sedan

Migrationsverket upptäckte många misstänkta fall av människohandel

Trots pandemin identifierade Migrationsverket 366 fall av misstänkt människohandel 2020. Jämfört med i 2019 är det en minskning med 20 procent, men enligt Migrationsverket överraskar siffran då andelen asylsökande halverats de senaste åren. "Vi har självklart påverkats av stängda gränser på olika sätt”, säger Lisa Hultin-Knutas, är nationell samordnare mot människohandel, till Ekot..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.