NT > Nyheter

Saturday, 23 January, 18:10

NT - 13 jan 21 kl. 11:05

Språkkunskaper ska krävas för medborgarskapDe som vill bli svenska medborgare ska kunna visa att de har kunskaper i både svenska och samhällskunskaper, enligt ett delbetänkande i en statlig utredning..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Språkkunskaperska , krävasför , medborgarskap
BT - 09 okt 13 kl. 10:52

Kritik mot språkbonus

Regeringens idé om bonus till nyanlända som lär sig svenska fort får kritik av flera remissinstanser. Språket är en nyckel till integration, framhåller integrationsministern.Överlag är remissinstanserna positiva till att det ska bli lättare att bli svensk medborgare.

Kristianstadsbladet - 09 okt 13 kl. 10:50

Kritik mot språkbonus

Regeringens idé om bonus till nyanlända som lär sig svenska fort får kritik av flera remissinstanser.Språket är en nyckel till integration, framhåller integrationsministern.
Överlag är remissinstanserna positiva till att det ska bli lättare att bli svensk medborgare.

SVT - 05 okt 15 kl. 19:21

Danmark höjer kraven för medborgarskap

Den danska regeringen har kommit överens med Socialdemokraterne och de borgerliga partierna om att höja kraven för medborgarskap i Danmark. Bland annat ställs det högre krav på språkkunskaper och krav på kunskap om Danmarks historia..

YLE - 28 aug 15 kl. 15:22

Världen, här kommer vi

En flytande engelska och en större förståelse för mångkulturalism är några av de färdigheter speciellt internationella studenter, så kallade IB studenter, får med sig. I år har Finland utexaminerat IB studenter i 20 år. Vasa Övningsskola gymnasium i samarbete med Vaasan Yhteislukio var bland de första gymnasierna som hoppa på den nya trenden 1992 då de första IB studerandena togs in.

YLE - 21 maj 17 kl. 08:00

Filippinska sjukskötare utan rättigheter

Filippinska sjukskötare utan rättigheter Många har tvingats till olagliga avtal eller krävts på pengar Flera hundra filippinska sjukskötare har rekryterats till Finland för att sköta äldre på privata vårdhem. Men deras universitetsutbildning godkänns inte i Finland, och därför arbetar de med enklare uppgifter än de skulle ha kompetens för. Många skötare har dessutom tvingats till olagliga avtal.

YLE - 25 apr 17 kl. 14:58

"Varför vill Sannfinländarna fördumma våra ungdomar?" - läsarna reagerade på frivillig skolsvenska

Historiskt dumt, skamlöst och bedrövligt. Det är några ord som Svenska Yles läsare använder för att beskriva regeringens beslut att gå in för ett försök med utvidgad frivillig skolsvenska. Över 50 läsare har flitigt kommenterat Svenska Yles artikel där Sannfinländarnas gruppordförande Sampo Terho uttalar sig om behovet av att göra det andra inhemska språket frivilligt i den grundläggande utbildningen.

YLE - 04 dec 15 kl. 17:00

Polisen börjar rekrytera fler invandrare

Polisen efterlyser språkkunniga personer med invandrarbakgrund till sina led. Personer som talar arabiska, kurdiska dialekter och somaliska är särskilt attraktiva för poliskåren, i och med att invandringen till Finland ökar. Behovet av personer med invandrarbakgrund är särskilt stort i huvudstadsregionen.

YLE - 23 apr 15 kl. 17:09

En tredjedel av tortyroffren får inte hjälp i Finland

Hela trettio procent av alla flyktingbarn och ungdomar som kommer till Finland är allvarligt traumatiserade, men endast en tredjedel av dem får någon typ av behandling. Finland har undertecknat FN:s protokoll mot tortyr, som betyder att Finland förbinder sig till att erbjuda helhetsmässig rehabilitering åt tortyroffer. Ändå får inte en tredjedel av alla tortyroffer den hjälp de behöver i Finland, visar en utredning som Diakonissanstalten har gjort.

YLE - 11 sep 15 kl. 03:59

"Satsning på invandrare betalar sig tillbaka"

Invandrarna och flyktingarna ska ses som en resurs och en satsning som betalar sig tillbaka. Det tycker Borgåföretagaren Bastret Dushi, som själv vet vad det är att fly sitt hemland. Dushi tycker att det är synd att många i Finland inte ser möjligheterna som är förknippade med de som nu står bakom dörren och vill komma in.

YLE - 25 maj 16 kl. 11:05

Brist på utbildade tolkar

Allt fler tolkar behövs i samhället. På tolktjänsten Mokoma i Närpes, som egentligen sysslar med teckenspråkstolkning, har det på senare tid kommit fler och fler förfrågningar om tolkning också mellan muntliga språk. Yrkesakademin i Österbotten är den enda utbildaren där man kan ta yrkesexamen för kontakttolk på svenska i Finland.

YLE - 28 okt 13 kl. 09:22

Det här behöver framtidens arbetstagare

Österbottens förbund har precis avslutat sitt arbete kring prognostisering av kompetensbehoven i landskapet. Språkkunskaper och utbildning inom handel är trumfkort. I prognostiseringen, som hade en tidsram på mellan 10 och 15 år, deltog såväl näringslivet som yrkesläroverken på andra stadiet samt högskolorna.

Fler nyheter från NT

NT - 45 minuter sedan

Stjärnorna byts mot varandra i stor NHL-affär

Stjärncentern Pierre Luc Dubois flyttar från Columbus till Winnipeg i NHL-ishockeyn och finländske målspottaren Patrik Laine går åt andra hållet..

NT - 30 minuter sedan

Personbil stillastående på E4 - problem i trafiken

Problem i trafiken i riktning mot Nyköping på E4 mellan trafikplats Strömsfors och Länsgr..

NT - 30 minuter sedan

Quaisons Mainz skrällde mot toppklubben

Mainz, med svenske landslagsspelaren Robin Quaison, har haft en tuff säsong i Bundesliga med endast sju poäng på 17 omgångar..

NT - 15 minuter sedan

Djur på vägen

Djur har kommit upp på vägen och påverkar trafiken på väg 215 mellan Ugglebo och Kimstad Kyrka i riktning mot Finspång uppger Trafikverket..

NT - 15 minuter sedan

Gravstenar välta på begravningsplats i Solna

Gravstenar har välts på Norra begravningsplatsen i Solna norr om Stockholm, enligt polisen.Vi fick kännedom om det klockan 15..

NT - 1 timme sedan

Trädmarodör i Malmö har slagit till igen

Återigen har flera träd i Malmö utsatts för skadegörelse..

NT - 1 timme sedan

Kokainkungens flodhästar ett växande problem

Först var de bara fyra. Men ättlingar till narkotikakungen Pablo Escobars insmugglade flodhästar har förökat sig till den grad att forskare – som oroar sig för den invasiva artens miljöpåverkan – anser att de bör avlivas..

NT - 1 timme sedan

IOK och WHO ska hjälpa till med vaccin

Internationella olympiska kommittén (IOK) och världshälsoorganisationen WHO ska genom ett gemensamt vaccinationsprojekt försöka se till att OS-idrottare i utvecklingsländer ska få tillgång till coronavaccin före OS i Tokyo i sommar, enligt källor till sajten Insidethegames..

NT - 1 timme sedan

Politikerna lovar att tända ljuset på nytt

Det finns pengar i kommunens budget till ny gatubelysning vid infarten till Valdemarsvik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.