SR > Nyheter

Tuesday, 26 January, 21:53

SR - 13 jan 21 kl. 11:03

Omröstning om riksrätt för TrumpDemokraterna lägger formellt fram sina anklagelser mot presidenten, uppvigling till uppror, dvs att han initierat attacken mot kongressen. "De pekar på ogrundade uttalanden Trump har gjort om påstått valfusk och hur han uttryckte sig i talet till sina supportrar om att slåss för att behålla sitt land", säger Ekots USA-kommentator Ginna Lindberg. Man räknar med att alla demokrater och ett antal republikaner röstar för riksrätt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Trump, Ekots USA, Ginna Lindberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omröstningom , riksrättför , Trump
Dagens PS - 13 nov 19 kl. 09:21

Hemlig omröstning kan störta Donald Trump

I det fall representanthuset röstar för att väcka riksrättsåtal mot Donald Trump skulle senaten med stor sannolikhet rösta emot att avsätta presidenten – men det kan finnas en lösning. Det skriver Juleanna Glover, före detta rådgivare åt flera Republikanska politiker, däribland George W. Bush och John McCain.

GöteborgsPosten - 24 mar 17 kl. 15:05

Omröstning om Obamacare hålls i kväll

USA:s president Donald Trump har tagit fram piskan inför den viktiga omröstningen: Om republikanerna inte röstar ja kommer Obamacare att bli kvar. Representanthusets slutliga omröstning om en ny sjukvårdslag kommer sannolikt att genomföras klockan 21.45 svensk tid..

SVT - 24 mar 17 kl. 15:28

Omröstning om Obamacare hålls i kväll

USA:s president Donald Trump har tagit fram piskan inför den viktiga omröstningen: Om republikanerna inte röstar ja kommer Obamacare att bli kvar. Representanthusets slutliga omröstning om en ny sjukvårdslag kommer sannolikt att genomföras klockan 21.45 svensk tid..

GöteborgsPosten - 26 sep 17 kl. 20:54

Trumps sjukvårdsförslag dog före omröstning

Donald Trump misslyckas på nytt. Presidenten får inte igenom det senaste sjukvårdsförslaget i senaten. Förslaget dog redan innan det lades fram för omröstning..

DN - 26 sep 17 kl. 21:02

Trumps sjukvårdsförslag dog före omröstning

Donald Trump misslyckas på nytt. Presidenten får inte igenom det senaste sjukvårdsförslaget i senaten. Förslaget dog redan innan det lades fram för omröstning.

SVT - 26 sep 17 kl. 21:06

Trumps sjukvårdsförslag nådde inte omröstning

Donald Trump misslyckas på nytt. Presidenten får inte igenom det senaste sjukvårdsförslaget i senaten. Förslaget dog redan innan det lades fram för omröstning.

DN - 16 jul 19 kl. 23:01

Omröstning om att fördöma Trumps utfall

Representanthuset i omröstning • Trump: ”Inte ett ben i min kropp är rasistiskt”..

Aftonbladet - 19 dec 19 kl. 02:25

Trump ställs inför riksrätt efter omröstning i kongressen

▸ President Donald Trump blir den tredje presidenten i USA:s historia som ställs inför riksrätt..

DI - 24 mar 17 kl. 18:24

Trump jagar stöd in i sista minuten - omröstning 20.30

USA:s president Donald Trump har tagit fram piskan inför den viktiga omröstningen: Om republikanerna inte röstar ja kommer Obamacare att bli kvar. Läget är pressat och möjligen går Trump mot ett nederlag..

Helsingborgs Dagblad - 24 mar 17 kl. 00:46

Trump vill se omröstning

USA:s president Donald Trump kommer att få en andra chans att försöka få igenom republikanernas nya sjukförsäkringsreform, men det är oklart om representanthuset kommer att rösta för det nya lagförslaget. På torsdagen fick omröstningen gällande det nya.

DN - 22 dec 18 kl. 00:26

Mörka dagar för Trump inför avgörande omröstning om muren

Med bara timmar kvar till omröstningen om att satsa motsvarande 50 miljarder kronor på en mur mot Mexiko ser förslaget ut att röstas ned i den amerikanska senaten. Det har varit några mörka dagar för USA:s president Donald Trump..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Pfizers vaccin blir dyrare per flaska

Tidigare i januari minskade Pfizer/Biontech sina leveranser tillfälligt, och förklaringen var problem i leveranser av råmaterial. Från början antog Pfizer/Biontech att deras flaska med vaccin skulle räcka till 5 doser, men senare insåg man att en flaska kan räcka till 6 doser. Nu vill företaget ta mer betalt för samma flaska.

SR - 3 timmar sedan

Estlands nya regering tillträder - Kaja Kallas är första kvinnan någonsin på posten

Estland har fått en ny regering. Premiärminister Kaja Kallas är den första kvinnan någonsin på posten. Kallas ska försöka vända den negativa utvecklingen i och med pandemin.

SR - 4 timmar sedan

Osäkerhet om svensk pendling till Finland

Vid midnatt skärper Finland gränsrestriktionerna mot Sverige och det innebär bland annat att färre svenskar väntas få arbetspendla till grannlandet. Endast så kallat nödvändig pendling ska tillåtas, och företagaren Hanna Kunnari är osäker på om hon får åka till jobbet i morgon bitti. Finland, med låg smittspridning, skärper gränsrestriktionerna för att stoppa det muterade coronaviruset..

SR - 4 timmar sedan

Våldsamma Coronaprotester i Nederländerna: ”Det är galet”

I Nederländerna har kravallpolis drabbat samman med demonstranter som protesterar mot utegångsförbudet som införts för att bromsa coronasmittan. De flesta Ekot pratar med står dock bakom de strikta restriktionerna och de är chockade över våldet. ”Det är galet”, säger Rens Mulder i Eindhoven där våldsamma protester ägde rum i helgen..

SR - 5 timmar sedan

SEB spår stark återhämtning

Sveriges BNP tros öka med närmare tre procent i år och med nästan fem procent nästa år. Även flertalet andra utvecklade ekonomier väntas få en stark tillväxt. Men det finns en risk att utvecklingen blir mer dämpad om coronavaccineringen inte blir så framgångsrik som många räknar med..

SR - 6 timmar sedan

Poeten och författaren Lars Norén är död

Dramatikern, poeten och författaren Lars Norén är död. Lars Norén var en av Sveriges mest internationellt framgångsrika dramatiker och skrev under 60 år både poesi, skönlitteratur och dramatik..

SR - 6 timmar sedan

Stopp rv 47 Grästorp - traktor och buss har krockat

Strax efter klockan 14 på tisdagseftermiddagen kom larmet om en olycka på rv 47 mellan Grästorp och Flakeberg där en buss och en traktor ska ha krockat. Vägen är avstängd i båda riktningar till kl 16:30 enligt den senaste prognosen. Texten uppdateras.

SR - 6 timmar sedan

Mer pengar för att kontrollera trängseln

Regeringen vill skjuta till 175 miljoner till länsstyrelserna och 75 miljoner till kommunerna. Länsstyrelserna ansvarar för kontroll av trängsel på bland annat köpcenter, kommunerna för kontroll av trängsel på restauranger. Hittills har inga viten delats ut till någon verksamhet enligt den nya pandemilagen..

SR - 7 timmar sedan

I Ryssland manar regimkritiker till nya protester

Aleksej Navalnyjs stab har utlyst nya protester redan på lördag, efter rekordstora protester i lördags över hela Ryssland. Svaret på de landsomfattande protesterna från regimen tyder på en allt större nervositet. I Kremltrogen tv kallas Navalnyj en politisk pedofil och en oväsentlig politiker utan förmåga att organisera någon rörelse eller något parti..

SR - 7 timmar sedan

242 nya döda med bekräftad covid-19

Ytterligare 242 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. De nytillkomna dödsfallen i myndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare. Totalt har nu 11 247 smittade avlidit i landet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.