Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Wednesday, 20 January, 03:52

Vestmanlands Läns Tidning - 13 jan 21 kl. 10:30

Stora vägar i länet byggs om – här är planernaFlera stora vägar i länet ska byggas om, bland annat E18 och väg 56. Nu i januari är det....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning
Läs mer om:
E18

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora vägari , länet, byggsom här är , planerna
Länstidningen i Jämtland - 21 dec 17 kl. 15:15

Politikernas budskap om dåliga vägar: "Länet måste jobba tillsammans"

Länsborna måste jobba tillsammans för att få bättre vägar. Det var det någorlunda eniga budskapet som de fyra riksdagsledamöterna lämnade på ett möte i Stavre, Offerdal. – Om vi uppvaktar så olika där vi kommer med olika inspel blir det så otydligt, säger Saila Quicklund (M)..

Skånskan - 16 maj 18 kl. 14:00

Förre ordförande sågar helt de nya planerna

SVALÖV Förre ordföranden i nämnden, moderaten Olof Röstin anser att det nya styret går helt fel väg och är rädd att utgången för Lantlyckan blir allt annat är lycklig:– Man försenar hela projektet med HSB och Midroc med mer än ett år.
– Vår plan från i fjor var byggstart fjärde kvartalet i år. – Den höll hela vägen tills dess att Centern kom in i bilden.

YLE - 06 okt 15 kl. 20:01

Planerna på fiskvägar i Svartån går framåt

Drömmen om fiskvägar i Svartån är nu ett steg närmare att bli sann. Planeringen har nu kommit så långt att det är aktuellt att ansöka om lov. I 30 år har fiskvägar i Svartån varit på tapeten.

YLE - 31 jul 16 kl. 16:04

Bybor upprörda över nya Mjölbolstavägar

En del Mjölbolstabor förstår inte varför de ska köra 100 meter längs riksväg 25 då de ska köra mellan grannbyarna i Mjölbolsta efter att nya vägar byggts. De nya vägarna och en ny underfart under järnvägen öppnades för en dryg vecka sedan men det är fortfarande svårt att hitta och köra i området. Mjölbolstaborna har mötts av diverse överraskningar den senaste tiden då de rört sig längs vägarna.

YA - 09 apr 14 kl. 06:30

Mötesspår byggs för tågen i sydöst

Foto: Mark Hanlon
Mötesspår för tågen på Ystadbanan och Österlenbanan. Superbussar från sydöstra Skåne mot Lund och Malmö. Motorväg på ytterligare en del av E 65:an.

YLE - 09 jun 16 kl. 11:16

Problemkorsning i Vasa byggs om

Korsningen mellan Brändövägen och Alskatvägen ska byggas om till en planskildkorsning, likaså ska Kovero-korsningen i Lappo bli en planskildkorsning. Det här klarnade i dag när Kommunikationsminister Anne Berner (C) presenterade vilka vägar och farleder som får tilläggspengar för underhåll. Korsningen av Alskatvägen och Brändövägen gör att morgonens rusningstrafik stockar sig ända från långt inne i Gerby till rondellen i Stenhaga.

YLE - 03 okt 16 kl. 19:28

Fiskvägar i Billnäs och Åminnefors får bidrag av staten

Det utbröt jubelrop och glada miner när jordbruks- och miljöminister Kimmo Tiilikainen (C) hade pratat färdigt om fiskvägar i Billnäs bruk. Staten bidrar med 800 000 euro och det är den summan som gör att fiskvägarna kan byggas i Billnäs och Åminnefors. Hyvä me!

YLE - 22 jan 16 kl. 06:06

Finlands hittills största vindkraftspark byggs i Ömossa

Finlands största vindkraftpark byggs som bäst i Kristinestad, Ömossa. EPV Vind bygger parken med 34 vindkraftverk som ska producera ungefär 400 000 megawattimmar el årligen. Just nu arbetar cirka 30 personer på bygget.

YLE - 18 apr 16 kl. 12:13

Anne Berner vill bolagisera vägar och järnvägar

Kommunikationsminister Anne Berner (C) vill att vägar, järnvägar och farleder som nu är i statens ägo bolagiseras. Ett bolag som till 100 procent ägs av staten ska enligt planerna i framtiden äga trafiklederna. Minister Berner som ansvarar för trafikfrågor presenterar i dag planer på en genomgripande reform av landets trafiksektor.

Skånskan - 25 aug 16 kl. 14:00

Trafik stängs av när Trehörningen byggs

Kävlinge De närmaste ett och ett halvt åren får fotgängare och cyklister i centrala Kävlinge besvärligt att ta sig fram.
Delar av gång- och cykelvägen längs Kvarngatan och trafiken på Unionsgatan är avstängda fram till början av 2018.– Det är baksidan av att ett samhälle utvecklas, säger Mikael Anderson, gatuchef i Kävlinge, om trafikstörningarna.

Barometern - 29 okt 13 kl. 07:11

13 400 utan ström i länet

* 13 400 hushåll är utan ström i Kalmar län. * Träd blockerade tidigare mängder av vägar i länet. * Ölandsbron är öppen igen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.