SR > Nyheter

Wednesday, 20 January, 17:48

SR - 13 jan 21 kl. 10:21

Efter förgiftningen – Navalny på väg tillbaka till RysslandDet kommer uppgifter om att den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalny kommer att resa tillbaka till Ryssland nu på söndag. Navalnyj har vårdats i Tyskland efter att han förgiftades med nervgiftet Novitjok i somras, men han säger nu att han tänker resa hem, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Den ryska ledningen har förnekat all inblandning i förgiftningen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ryssland, Aleksej Navalny, Tyskland, Novitjok, Reuters

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter förgiftningen, Navalny, vägtillbaka till , Ryssland
SVT - 26 mar 17 kl. 13:28

Oppositionsledaren Aleksej Navalny gripen i Ryssland

Oppositionsledaren Aleksej Navalny har gripits av polis i Moskva, uppger vittnen till Reuters. Gripandet ska ha skett i samband med protester i centrala Moskva..

Cornucopia - 30 dec 14 kl. 11:38

Putinregimen dömer oppositionsledaren Navalny med bror till fängelse

Så kom domslutet för det påhittade åtalet mot den ryske oppositionsledaren Navalny. Han döms till villkorligt fängelse, medan hans bror sänds till fängelse i 3.5 år som hot och straff mot Navalny.

Expressen - 05 maj 18 kl. 15:21

Ryska oppositionsledaren Alexei Navalny gripen av polis

Den ryska oppositionsledaren Alexei Navalny har gripits av polis – kort efter att han anlände till en protest mot Vladimir Putin. Navalny var en av de som var med och arrangerade protester mot presidenten runt om i Ryssland, skriver CNN. .

Expressen - 09 aug 18 kl. 01:38

USA:s slag mot Ryssland efter Skripal-förgiftningen

Trumps administration inför nya sanktioner mot Ryssland efter förgiftningen av ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia, rapporterar CNN.USA fastställer därmed att de anser att Ryssland ligger bakom nervgiftet. .

SR - 22 aug 20 kl. 04:25

Planet med Navalny har lämnat Ryssland

Det tyska ambulansflygplan som ska föra den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalny till ett sjukhus i Berlin har nu lyft från flygplatsen i den sibiriska staden Omsk..

DI - 06 sep 20 kl. 08:17

Tyska hotar Ryssland med sanktioner efter förgiftningen av Navalnyj

Tysklands utrikesminister Heiko Maas hotar med sanktioner mot Ryssland med anledning av förgiftningen av den ryska oppositionsledaren….

Cornucopia - 31 jul 17 kl. 17:33

Anonymisering och VPN förbjuds i Ryssland - blir förbjudet kringgå censuren

Den ryske diktatorn i Kreml, Vladimir Putin, har i skuggan av firandet av flottans dag skrivit under en lag, som förbjuder anonymiseringstjänster och VPN i Ryssland. Detta så att myndigheterna inte bara ska kunna avlyssna och identifiera all kommunikation på Internet i diktaturen, utan framför allt så att ryska folket inte ska kunna läsa av diktaturen förbjudna websajter.
Diktatorn Vladimir Putin ombord på hans Stridsbåt 001, en kopia av svenska stridsbåt 90,
eftersom man inte kunde komma på något bättre själva i diktaturen.

Cornucopia - 20 feb 18 kl. 09:43

Ryssland: Transkribering "Alla till valet!"

I ryska sociala medier sprids nu en förmodad valpropagandafilm som vänder sig till de som avser att bojkotta skenvalet av Putin till president. Om man inte går och röstar så måste man adoptera en homosexuell. Ursprunget till videon är okänt och komikern som gör huvudrollen vägrar svara på frågor.

Expressen - 16 apr 18 kl. 17:58

Ryska trollfabrikernas informationskrig efter Skripalförgiftningen och Syrienattacken

 Storbritannien har iscensatt förgiftningen av dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia för att hetsa mot Ryssland.Och bilder på syriska barn som vårdas efter den misstänkta kemvapenattacken i Douma har arrangerats eftersom nyheterna om attacken är fabricerad.Så skildras de två världsnyheterna av statskontrollerade Russia Today och Sputnik - och trollfabrikerna sprider den ryska propagandan vidare över världen via Facebook och Twitter i det pågående informationskriget.

DI - 03 sep 20 kl. 14:25

Löfven kräver svar av Ryssland om förgiftningen

Statsminister Stefan Löfven (S) vill ha svar från den ryska regeringen angående förgiftningen av oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj..

Expressen - 08 sep 20 kl. 12:19

FN-toppens krav efter ryska förgiftningen

Michelle Bachelet, chef för mänskliga rättigheter, kräver att Ryssland är transparanta i utredningen kring Aleksej Navalnyj, rapporterar AFP. FN-chefen är ”fast besluten” att komma till botten med förgiftningen. .

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Donald Trump har landat i Florida

USA:s avgående president Donald Trump landade i Florida runt klockan 17, svensk tid. I en avvikelse från amerikansk tradition har Trump tackat nej till att närvara när Joe Biden svärs in som USA:s 46:e president. Enligt konstitutionen tar Biden över från Trump klockan 12 lokal tid, i huvudstaden Washington..

SR - 45 minuter sedan

Cecilia Khavar: Kan vara fler soldater än åskådare

På onsdagens svärs Joe Biden in som president i USA. Säkerhetspådraget inför ceremonin beskrivs som enormt. “Det är förmodligen fler soldater än åskådare”, säger Ekots korrespondent Cecilia Khavar..

SR - 45 minuter sedan

USA får sin 46:e president

Joe Biden tar idag över efter Donald Trump och Bidens installationsceremonin startar klockan 17.00 svensk tid. Klockan 17.

SR - 1 timme sedan

Nattligt utegångsförbud i Nederländerna

I Nederländerna införs nya tuffa coronarestriktioner efter ökad smittspridning. Utegångsförbud införs nattetid. Flyg från länder utanför Schengen stoppas..

SR - 1 timme sedan

Skillnader i regioners vaccinationstakt

Det är svårt att veta säkert hur många som hittills vaccinerats i de olika regionerna. Men skillnaderna är stora, om man jämför hur många av de doser de fått levererade som skickats ut till dem som ska vaccinera, enligt Folkhälsomyndighetens siffror. I till exempel Region Jämtland-Härjedalen ska runt 90 procent av de levererade doserna ha skickats ut, medan det är knappt 25 procent i Värmland..

SR - 1 timme sedan

Trump har lämnat Washington

På onsdagen svärs Joe Biden in som USA:s 46:e president. Avgående president Donald Trump lämnade Vita huset i helikopter, timmarna innan ceremonin. Hör Ekots korrespondent Fernando Arias..

SR - 1 timme sedan

Regioner kritiska till IVO:s granskning av äldreomsorgen

Många regioner tillbakavisar kritiken från Inspektionen för vård och omsorg om granskningen av coronapatienter på äldreboenden i våras. Det kan konstateras av svaren som kommit in som Ekot tagit del av. "IVO gör ganska långtgående generaliseringar utifrån ett ganska litet material", säger Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län..

SR - 2 timmar sedan

Larm om kraftig explosion i centrala Madrid

En stor explosion uppges ha inträffat i området Puerta de Toledo i Madrid, rapporterar spanska medier. Enligt vittnen har ett hus rasat. Ännu finns inga uppgifter om skadade..

SR - 2 timmar sedan

Susanne Palme: Regeringen riskerar svidande nederlag

Stefan Löfvens regering har begränsad möjlighet att stoppa att EU lagstiftar om europeisk minimilön, och får kritik på hemmaplan för att vara passiv i Bryssel. Regeringen som hellre vill ha rekommendationer än lagstiftning söker nu stöd hos medlemsländer i Öst- och Centraleuropa. Nu riskerar man ett svidande nederlag, säger Ekots EU-kommentator Susanne Palme..

SR - 3 timmar sedan

Regnområden flyttar i ändrat klimat

Växthuseffekten förskjuter nederbördsmönstren kring ekvatorn, enligt studie i Nature Climate Change Det kan öka risken för torka i bland annat sydöstra Afrika och Sydamerika, medan nederbörd blir kraftigare på flera andra håll. En sådan förändring riskerar försvåra jordbruk och matförsörjning för miljontals människor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.