Nerikes Allehanda > Nyheter

Saturday, 16 January, 09:58

Nerikes Allehanda - I förrgår: 10:18

Lovisa fixade leksaker till barnen och blev Årets granne: ”Jag blev jätteförvånad”I somras fixade Lovisa Liyanage leksaker till alla barnen på gården. Själv tyckte Lovisa inte det....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Årets, Lovisa Liyanage, Lovisa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lovisa, fixade, leksakertill , barnenoch blev Årets , granne, Jag blev jätteförvånad
Skånskan - 18 nov 19 kl. 19:00

Gamla leksaker fick nytt liv

SVALÖV Vad händer efter katastrofen när det inte finns några leksaker kvar?
Jo, då bygger man nya förstås!På lördagen ordnades en en leksaksworkshop på Svalövs bibliotek med det postapokalyptiska hantverkskollektivet Babels Rehab.

Nyheter 24 - 12 mar 14 kl. 14:27

De samlar in leksaker till flyktingbarnFalskt utvisningsbesked

GÄVLE. Inga leksaker i leksaksrummet? Det tyckte Kaisa Andrén och några av hennes klasskompisar var fel och tog tag i det.

YLE - 03 jun 17 kl. 07:00

Då pengarna på sommaren går till barnens mat betyder donerade leksaker mycket

Hjälpbehovet bland barnfamiljer har ökat, berättar teamledaren Iina Kanerva på organisationen Hope i Helsingfors som samlar in använda leksaker, kläder och annat som barn i olika åldrar behöver. Just nu pågår en kampanj där man önskar få ihop grejer för barns utomhusaktiviteter under sommaren. iina kanerva Bild: Ulrica Fagerström/ Yle iina kanerva
På årsbasis är det nu till exempel 400 fler familjer än tidigare i huvudstadsregionen som önskar hjälp och totalt är det närmare 2000 familjer som via organisationen får hjälp med anskaffningar till barnen.

YLE - 05 sep 17 kl. 14:35

"Barnen trivs när de får påverka på dagis"

- Barnen får synas, barnen får höras och idéerna kommer från barnen! berättar barnskötaren Hannele Konstas-Vähäsilta från det privata daghemmet Mukulax Kähäri i Åbo. Det är den nya läroplanen för småbarnspedagogik i ett nötskal.

SmålandsPosten - 07 nov 13 kl. 07:25

Glädjeyra då brandskadade leksaker ersattes

Efter att föräldraföreningen samlat ihop tiotusentals kronor kunde barnen på Montessoriförskolan på onsdagen ta emot ett stort lass med nyinköpta leksaker. Komplett glädjeyra utbröt, naturligtvis. Det var i mitten av augusti i år som ett helt leksaksförråd brändes upp på Montessoriskolan i Älmhult.

Sydsvenskan - 10 sep 11 kl. 06:30

olycks­barnen

"Vi kommer inte att kunna se våra föräldrar och kompisar från scenen. Och det är rätt bra, då blir man inte så nervös." På scenen ska de svälta och lida, bli hunsade och utskällda.

Skånskan - 29 okt 16 kl. 06:00

Ett rum fyllt med leksaker

HÖRBY En utställning för alla med barnasinnet i behåll har ställts i ordning i museets källare. Här visas leksaker från förr, hemmasydda dockkläder, bokmärken, cyklar av äldre snitt och mycket annat. ERWP.

YLE - 05 nov 16 kl. 04:41

Huvudstaden blev för dyr att bo i – hon drar till Lovisa

Sara Bengts var en inbiten storstadsbo. Det är hon väl egentligen fortfarande. Men bostadspriserna blev till slut för mycket.

Kristianstadsbladet - 28 sep 11 kl. 06:30

Veckopeng lär barnen ta ansvar

Att ge barnen veckopeng är ett bra sätt att lära dem att förstå pengars värde och ta eget ansvar. Tre föräldrar berättar hur de tänker kring barnens fickpengar.
Sju av tio barn får en bestämd summa pengar varje vecka av sina föräldrar.

Supermiljöbloggen - 30 sep 13 kl. 14:58

Kemikalieinspektionen har kartlagt giftiga leksaker

Kemikalieinspektionen har kontrollerat förekomsten av giftiga leksaker på den svenska marknaden och funnit att det finns fortsatta brister, särskilt bland mjuka plastleksaker och elektriska leksaker. Sveriges sextonde miljökvalitetsmål är att skapa en Giftfri miljö, och Kemikalieinspektionen (KemI) har på uppdrag av regeringen utarbetat en ?Handlingsplan för en giftfri vardag 2011?

YLE - 21 feb 17 kl. 04:26

Taekwondo fortsätter vara pop i Lovisa

Kampsporten taekwondo har varit en populär hobby i Lovisa redan i flera år. Åtta barn i lågstadieåldern står i vita kläder och olika färgers bälten i Generalshagens skolas gymnastiksal. Ledaren Ulf ”Uffe” Nyström ropar med jämna mellan rum aiieller öppoch samtidigt byter barnen ställning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.