NT > Nyheter

Saturday, 23 January, 07:54

NT - 13 jan 21 kl. 10:10

Efterlyses: Ägare till en mycket gammal kanonFör två år sedan tog Uppsalapolisen en flera hundra år gammal kanon i beslag. På olika sätt har de försökt hitta ägaren, men utan resultat. Nu gör de ett sista försök och efterlyser kanonens ägare..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Uppsalapolisen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efterlyses, Ägaretill en mycket , gammal, kanon
Blekinge Läns tidning - 20 sep 19 kl. 13:16

343 år gammal kanon har bärgats från havets botten

Under veckan har Försvarsmaktens ubåtsräddningsfartyg HMS Belos i Karlskrona dykt efter en kanon från regalskeppet Kronan. På fredagen visades kanonen som väger 1 275 kilo upp innan den fraktades vidare till Kalmar länsmuseum. – Kanonen är i väldigt gott skick, säger Lars Einarsson, projektledare för Kronanundersökningarna.

Barometern - 21 sep 19 kl. 06:56

Kronan: 343 år gammal kanon har bärgats från havets botten

Under veckan har Försvarsmaktens ubåtsräddningsfartyg HMS Belos i Karlskrona dykt efter en kanon från regalskeppet Kronan. På fredagen visades kanonen som väger 1 275 kilo upp innan den fraktades vidare till Kalmar länsmuseum. – Kanonen är i väldigt gott skick, säger Lars Einarsson, projektledare för Kronanundersökningarna..

Kristianstadsbladet - 15 aug 17 kl. 16:30

Kanon var inget kanonfynd

Förhoppningarna om att en kanske 600 år gammal kanon återfunnits vid Revhaken i Åhus sköts i sank. "Det är snöpligt för mig som uttalat mig", säger arkeologen Tony Björk ..

Sydsvenskan - 22 jun 19 kl. 01:13

Larm om explosion var avfyrad kanon

Polisen kallades till Alnön utanför Sundsvall på midsommarafton sedan flera personer hade larmat om en misstänkt explosion. Smällen visade sig ha kommit från att en grupp midsommarfirande hade avfyrat en gammal kanon, uppger polisen på sin sajt. – Patru.

Helsingborgs Dagblad - 22 jun 19 kl. 01:13

Larm om explosion var avfyrad kanon

Polisen kallades till Alnön utanför Sundsvall på midsommarafton sedan flera personer hade larmat om en misstänkt explosion. Smällen visade sig ha kommit från att en grupp midsommarfirande hade avfyrat en gammal kanon, uppger polisen på sin sajt. – Patru.

Expressen - 22 jun 19 kl. 06:45

Slagsmål, fylla och avfyrad kanon – så var midsommar

På Alnö i Sundsvall försökte någon skjuta salut med en gammal kanon.I Uppsala ska en ordningsvakt ha blivit påhoppad och i Kalmar började det brinna – efter att en högtalare ramlat ner på ett bastuaggregat.Midsommarafton har kantats av bråk, fylla och stök..

Expressen - 22 jun 19 kl. 03:43

Midsommarfirare avfyrade en gammal kanon – orsakade larm

Polisen kallades till Alnön utanför Sundsvall på midsommarafton sedan flera personer hade larmat om en misstänkt explosion..

Corren - 30 apr 16 kl. 10:34

Efterlyses: ägare till gräsklippare

Saknar du din gräsklippare?.

Norrtelje Tidning - 25 okt 16 kl. 10:24

Den vita duvans ägare efterlyses

Den vita duvan som besökte flera Norrtäljebor under måndagen är omhändertagen av Färsna 4H. Ägaren efterlyses nu i sociala medier..

YLE - 24 jan 17 kl. 18:23

Dialog efterlyses om vargarna i Västnyland

Dialog och mera kunskap om vargarna efterlyses bland miljövårdsaktiva i Västnyland och Nyland. Utrotning är inte lösningen, säger tidigare miljöchef. I lördags gjordes vargobservationer i Norrby i Snappertuna.

Fler nyheter från NT

NT - 30 minuter sedan

Fastigheten på Skvattramstigen 8 i Svärtinge såld för 1 200 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt tomtmarken på adressen Skvattramstigen 8 i Svärtinge av Östra Ryssnäs AB..

NT - 15 minuter sedan

Dags leda ut trafiken ur centrum

NT - 15 minuter sedan

Ägarbyte för stuga i Ljungsbro

Fastigheten på adressen Älmesbovägen 101 i Ljungsbro har fått en ny ägare..

NT - 15 minuter sedan

Tomma mathyllor skapar brexitdebatt i Belfast

Hyllor som gapar tomma i livsmedelsbutiker i Belfast har utlöst en häftig politisk debatt om följderna av brexit för Nordirland. Jordbruksministern varnar för verklig matbrist när nya regler träder i kraft i april – en regeringskollega anklagar honom för "skrämselpropaganda på steroider"..

NT - 15 minuter sedan

Kärnkraften hållbart alternativ till vindkraft

Det enda raka är att investera i den nya generationens kärnkraft anser signaturen Göran J i en replik till Mia Sköld (MP) och Jakop Dalunde (MP)..

NT - 1 timme sedan

Vi har alla svikit barnet vi en gång var

Att författare skriver om sin barndom är inget konstigt. Men varför vill vi egentligen läsa barndomsskildringar?.

NT - 1 timme sedan

Två perspektiv på pandemin

De senaste decenniernas debatt har ensidigt kretsat kring marknadens förmåga att leverera olika typer av samhällsservice..

NT - 1 timme sedan

Vändningen: Snart kan föräldrar lämna barn utan stress

Mammor och pappor som lämnar och hämtar barn på förskolan Växthuset kan framöver göra det utan att få böter. "Vi gör tre parkeringsfickor där de kan stanna i lugn och ro", säger en företrädare för Parcum Parkering..

NT - 1 timme sedan

Ygeman: Reglera techjättarna tuffare

Regeringen vill skärpa EU:s reglering av innehåll på sociala medier och är positiv till de nya lagförslag som ligger på bordet. Förslagen tvingar nätjättar att ta bort olagligt innehåll från sina plattformar. Men fake news omfattas inte..

NT - 1 timme sedan

Livsmod och hopp för svåra tider

En svår cancersjukdom drabbar författaren Niklas Rådström. Men där döden hotar med sitt slut börjar en berättelse om livet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.