SR > Nyheter

Tuesday, 26 January, 01:24

SR - 13 jan 21 kl. 10:04

L pressar nu regeringen att dra tillbaka migrationsförslagLiberalerna anser att regeringen bryter mot januariöverenskommelsen om man lägger fram alla de migrationsförslag till riksdagen som varit ute på remiss. Anledningen är, enligt partiledare Nyamko Sabuni att de tillägg till ny migrationspolitik som Miljöpartiet fått igenom i regeringen leder till en ökad invandring som driver upp kostnaderna och påverkbar kommande budgetar. I vår röstar riksdagen om en ny långsiktig migrationspolitik som enligt plan skall börja gälla till sommaren..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nyamko Sabuni, Miljöpartiet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: L pressarnu , regeringenatt , dratillbaka , migrationsförslag
Regeringen - 14 mar 14 kl. 10:23

Regeringen presenterar förslag till en ny ungdomspolitik

Ett nytt övergripande mål föreslås för alla statliga beslut och insatser som berör ungdomar mellan 13 och 25 år. Detta framgår av propositionen "Med fokus på unga - en politik för goda levnadsvillkor, makt och inflytande" som regeringen fattat beslut om. Det nya målet ska ersätta de nuvarande målen för ungdomspolitiken.

SvD - 25 nov 15 kl. 18:43

Det här innebär regeringens migrationsförslag

Under tisdagen presenterade regeringen nya förslag till en skärpt flyktingpolitik som ska få färre asylsökande att söka sig till Sverige. SvD förklarar här de viktigaste förslagen..

Regeringen - 31 okt 17 kl. 16:30

Regeringen presenterar förslag för snabbare omval

Regeringen har lämnat en proposition till riksdagen med förslag på hur omval ska kunna genomföras snabbare i framtiden. Ett omval bör genomföras inom så kort tid som det är praktiskt möjligt och lämpligt..

GöteborgsPosten - 25 jun 18 kl. 18:08

Republikan: Migrationsförslag röstas ned

Migrationsförslaget som representanthuset i USA tar ställning till på tisdagen kommer att röstas ned, enligt den konservative republikanen Mark Meadows..

UNT - 25 jun 18 kl. 18:08

Republikan: Migrationsförslag röstas ned

Migrationsförslaget som representanthuset i USA tar ställning till på tisdagen kommer att röstas ned, enligt den konservative republikanen Mark Meadows..

Sydsvenskan - 04 feb 19 kl. 22:57

Katalanska partier pressar regeringen

Katalanska nationalistpartier, som är vågmästare i Spaniens parlament, pressar socialistregeringen inför nästa veckas omröstning om budgeten för 2019. Partierna PDECAT och ERC meddelade på måndagskvällen att de kommer att lämna in ändringsförslag i parl.

SR - 31 jan 15 kl. 15:55

Migrationsförslag från Moderaterna dröjer

Tre av fyra allianspartier har nu lagt fram nya migrations- och integrationspolitiska förslag. Av oppositionen är det bara moderaterna som inte presenterat var de står i den allt mer intensiva debatten om hur Sverige ska hantera den alltjämt ökande flyktingströmmen..

SvD - 07 apr 15 kl. 06:56

Storföretag pressar regeringen om miljöskatter

Sverige har bland de lägsta miljöskatterna i EU, även efter den rödgröna regeringens budgetförslag. Nu går multinationella läskgiganten Coca-Cola och bensinjätten Statoil i bräschen för högre koldioxidskatt – med högre klimatmålsättningar än regeringen..

SvD - 03 feb 17 kl. 05:49

Tre laddade migrationsförslag för pressat EU

EU:s stats- och regeringschefer ska återigen lägga pannan i djupa veck och diskutera hur man går vidare med en alltmer impopulär union. En stor fråga handlar om att stoppa invandringen. SvD:s Teresa Küchler listar tre möjliga förslag som EU-länderna ska ta ställning till..

BT - 22 jun 18 kl. 01:42

Ingen röstning om migrationsförslag

Det verkar inte bli någon röstning denna vecka om det så kallade kompromissförslag om invandring som Republikanerna vill lägga fram i USA:s kongress. Ett möte med ledamöter i representanthuset på torsdagen, inför en planerad omröstning på fredagen, visade på oenighet.(TT).

Blekinge Läns tidning - 22 jun 18 kl. 01:42

Ingen röstning om migrationsförslag

Det verkar inte bli någon röstning denna vecka om det så kallade kompromissförslag om invandring som Republikanerna vill lägga fram i USA:s kongress. Ett möte med ledamöter i representanthuset på torsdagen, inför en planerad omröstning på fredagen, visade på oenighet.(TT).

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Uppgifter: Astra Zenecas vaccin godkänns inte för personer över 65

I Tyskland rapporterar flera medier om att svensk-brittiska Astra Zenecas covid-19-vaccin kan vara betydligt mindre effektivt för personer över 65. Enligt regeringskällor till tidningarna Handelsblatt och Bild är vaccinet bara 8 eller 10 procent effektivt i den gruppen. Astra Zeneca skriver i en kommentar till Ekot att det är helt fel - och att en tidigare studie som publicerats i The Lancet visade att äldre vuxna fick starka immunsvar på vaccinet..

SR - 5 timmar sedan

Italiens premiärminister Giuseppe Conte kommer lämna in avskedsansökan

Italiens premiärminister Giuseppe Conte kommer lämna in sin avskedsansökan imorgon, uppger flera medier. Enligt källor till Reuters är målet att få förnyat uppdrag av landets president och försöka bilda en ny regeringen med bredare majoritet. Regeringskrisen utlöstes i förra veckan när ett av samarbetspartierna hoppade av regeringen efter en konflikt om hur Italien ska investera coronapengarna från EU..

SR - 5 timmar sedan

Skarp EU-kritik mot AstraZeneca

EU riktar skarp kritik mot AstraZeneca efter att bolaget meddelat att det inte kan leverera det antal Coronavaccin som utlovats. Hälsokommissionären Stella Kyriakides betonar att EU gett stort stöd till bolaget, man kräver förklaringar och förväntar sig resultat. Kommissionen vill också öka kontrollen över vaccintillverkarna inom EU..

SR - 7 timmar sedan

Linde om Ryssland: oroväckande utveckling

EU:s utrikesministrar fördömer gripandet av den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj och demonstranter i helgen. Men det blev inga beslut om nya sanktioner mot landet vilket några EU-länder eftrerfrågat. "De verktygen finns kvar", säger utrikesminister Ann Linde som träffar landets utrikesminister nästa vecka..

SR - 7 timmar sedan

USA är tillbaka på den internationella klimatscenen

"En 3,7 till 4,5 grader varmare värld, kommer att bli en värld som är omöjlig att leva i för många människor i världens fattigaste och mest sårbara länder.", det var USA:s nya klimatsändebud John Kerrys budskap på det digitala mötet Climate Adaptation Summit. Hundratals talare från hela världen samlas under två dagar för att fokusera på klimatanpassning.

SR - 7 timmar sedan

Fågelinfluensa hos landets största äggproducent - alla höns avlivas

Fågelinfluensan tvingar Sveriges största äggproducent CA Cedergren i småländska Mönsterås att avliva sina 1,3 miljoner höns. Jordbruksverket är på plats tillsammans med hemvärnet och frivilliga, som hjälper till att forsla bort de avlivade hönsen. Enligt Svenska ägg lär det här inte påverka tillgången på ägg i butik, men däremot kan det bli svårare att få tag på färdigmat och halvfabrikat med svenska ägg..

SR - 7 timmar sedan

Polisen vädjar om hjälp efter hundratals vandaliserade träd

200 träd har vandaliserats i Malmö den senaste tiden och det här skapar stor frustration hos Malmöborna. Stora polisresurser har satts in för att ringa in gärningspersonen, bland annat har Gärningsmannaprofilgruppen hos Nationella operativa avdelningen, Noa kontaktats. Men det räcker ändå inte utan nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp..

SR - 8 timmar sedan

Flera tvingades vända när Sverige stängde gränsen mot Norge

För första gången sedan andra världskriget har nu Sverige stängt gränsen mot Norge och infört ett inreseförbud, med vissa undantag, vilket det har lett till flera olika konsekvenser. Gränspolisen vid Svinesund har under dagen avvisat flera stycken som bland annat velat åka in till Sverige för att handla. Jan-Erik Eylertsen, som jobbar i en butik vid gränsen, säger att detta är ytterligare ett slag mot butiken och att nu "Kommer det väl inte en käft"..

SR - 8 timmar sedan

Åklagaren vill se dagsböter för Estonia-dyk

Idag hölls rättegången i Göteborgs tingsrätt mot två svenskar som enligt åklagaren ska ha gjort sig skyldiga till kränkt gravfrid under dykningar vid Estonia-vraket 2019. Åklagare och advokater är överens om att svenskarna har dykt vid Estonia, men frågan är hur lagen om kränkt gravfrid ska tillämpas. En speciallag skyddar dykningar vid vraket, som ligger på intrnationellt vatten, men fartyget som filmteamet befann sig på när dykningarna genomfördes var tyskflaggat, och Tyskland hade inte skrivit under gravfridslagen..

SR - 8 timmar sedan

EU avråder från resor till högriskländer – däribland Sverige

EU-kommissionen avrådde idag från icke nödvändiga resor till och från EU-länder med extra hög smittspridning, däribland Sverige. Kommissionen föreslog idag att länder med 500 eller fler nya coronafall per 100 000 invånare ska klassas som högriskländer på de riskkartor som den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC publicerar varje vecka. I dagsläget är tio EU-länder klassade som högriskländer, bland dem Sverige, Spanien, Portugal Irland , Nederländerna och de tre baltiska staterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.