GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 22 January, 03:22

GöteborgsPosten - 13 jan 21 kl. 08:52

Källor: Geely och Foxconn i samarbeteDen kinesiska Volvo Cars-ägaren Zhejiang Geely Holding Group kommer att inleda ett samarbete med den taiwanesiska elektroniktillverkaren Foxconn för att sälja kontraktstillverkning och konsulttjänster, rapporterar Reuters med hänvisning till källor..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Foxconn, Volvo Cars, Zhejiang Geely Holding Group, Reuters

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Källor, Geelyoch , Foxconni , samarbete
Dagens PS - 05 okt 17 kl. 07:30

Källor: Geely käppen i Volvos börshjul

Volvo Cars börsnotering kommer att försenas, enligt källor till Dagens Industri. Enligt personer med insyn är det ägaren Geely som är käppen i hjulen då bolaget uppges ha svårt att komma till beslut. Bland annat har man inte klurat ut ännu hur pass stor del av Volvo Cars man vill sälja vid en börsnotering.

BT - 09 mar 12 kl. 03:52

Volvo och Geely fördjupar samarbete

Volvo Personvagnar väntas under fredagen underteckna ett kontrakt om teknikutbyte med bolagets kinesiska ägare Zhejiang Geely Holding Group, uppger en källa med kunskap om avtalet. Källan uppger vidare att Volvo även fortsättningsvis ska drivas som ett fristående företag i gruppen.
Det fanns inga uppgifter om vilket slags teknikutbyte avtalet gäller.

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 12 kl. 03:53

Volvo och Geely fördjupar samarbete

Volvo Personvagnar väntas under fredagen underteckna ett kontrakt om teknikutbyte med bolagets kinesiska ägare Zhejiang Geely Holding Group, uppger en källa med kunskap om avtalet. Källan uppger vidare att Volvo även fortsättningsvis ska drivas som ett fristående företag i gruppen. Det fanns inga uppgifter om vilket slags teknikutbyte avtalet gäller..

Dagens PS - 16 okt 18 kl. 15:22

Geely har förlorat över 8 miljarder på Volvo

Tung förlust för Geely Holding med frontmannen Li Shufu. Enligt Dagens Industri kan kinesiska Geely vid dags datum ha förlorat cirka 8,9 miljarder kronor på sin ägarandel i AB Volvo, som i dag haft en blytung börsresa på beskedet om ett komponentfel i fordonens avgassystem. Om utdelningen i våras inkluderas ligger Li Shufus Geely runt 8,2 miljarder kronor back på sin Volvoportfölj, som bolaget förvärvade av aktivistfonden Cevian med finansmannen Christer Gardell i slutet av december 2017.

GT - 05 apr 18 kl. 22:16

Volvochefen öppnar för samarbete med Geely

Vid Volvos årsstämma på torsdagen fanns en viss oro. Den nya ägaren, kinesiska Geely, har också köpt in sig hos konkurrenten Daimler. Styrelseordföranden Carl-Henric Svanberg, berättade att de kan tänka sig ett samarbete med Geely, men inte med konkurrenten, skriver Dagens Industri.

Nyhetskanalen - 30 mar 12 kl. 05:53

Apple och Foxconn ska förbättra villkoren för arbetare i Kina

Apple har beslutat sig för att i samarbete med partnern Foxconn se till att förbättra löner, arbetstider och andra arbetsförhållanden i de fabriker i Kina som tillverkar Iphones och surfplattor. Foxconn ska bland annat hyra in tusentals nya arbetare, slå ner på olaglig övertid och förbättra säkerheten. Apples beslut kommer efter en omfattande undersökning som den oberoende Fair Labor Association genomfört i tre Foxconnfabriker med 35 000 arbetare.

Nyhetskanalen - 30 mar 12 kl. 05:53

Apple och Foxconn lovar förbättra villkoren för arbetare i Kina

Apple har beslutat sig för att i samarbete med partnern Foxconn se till att förbättra löner, arbetstider och andra arbetsförhållanden i de fabriker i Kina som tillverkar Iphones och surfplattor. Foxconn ska bland annat hyra in tusentals nya arbetare, slå ner på olaglig övertid och förbättra säkerheten.Apples beslut kommer efter en omfattande undersökning som den oberoende Fair Labor Association genomfört i tre Foxconnfabriker med 35 000 arbetare.

TA - 21 dec 12 kl. 14:25

Geely uppges vilja köpa Londontaxi


Ägaren till Volvo Personvagnar, Geely, uppges vilja köpa den krisande tillverkaren av Londons svarta taxibilar, Manganese Bronze Holdings. Taxitillverkaren hamnade i ekonomisk kris efter det att man tvingades till stora återkallelser på grund av att en komponent i styrsystemet var felaktig. Bolaget är nu satt i rekonstruktion.

Mobil - 28 maj 13 kl. 15:53

Mozilla och Foxconn ska börja samarbeta

Mozilla och Foxconn ska börja samarbete. Foxconn överväger också att börja tillverka tillbehör. Orsaken till detta ska vara att man vill bli mindre beroende av Apples försäljning..

IDG - 03 jun 13 kl. 15:32

Samarbete mellan Foxconn och Mozilla officiellt - komponentleverantören ska göra Firefox OS-lurar

Samarbetet mellan Foxconn och Mozilla är nu officiellt och företagen har tillsammans visat upp ett gäng olika nya enheter under Computex i Taiwan. Enheterna som Foxconn byggt och visat upp med Mozilla är dock bara referensenheter för att visa potentialen i Firefox OS..

Dagens PS - 15 maj 18 kl. 07:29

Geely kräver miljarder i Volvos börspremiär

Kinesiska Geely siktar på att nå en värdering på minst 30 miljarder dollar, motsvarande nästan 260 miljarder kronor, för att genomföra en börsnotering av Volvo Cars. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till två personer med insyn i frågan. Enligt uppgifterna ska Geely ha sagt till bankerna att målet är att få till en värdering på mellan 30 och 40 miljarder dollar för biltillverkaren.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.