Dalarnas tidningar > Nyheter

Tuesday, 19 January, 10:09

Dalarnas tidningar - 13 jan 21 kl. 09:00

Påsarna som får hela kommunen att gå på jaktEn godisgömma och ett inlägg på sociala medier. Så började aktiviteten som var tänkt för barn i....
Läs mer på Dalarnas tidningar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Påsarnasom får hela , kommunenatt , , jakt
Sydöstran - 14 apr 16 kl. 06:00

Kommunen satsar på jakt och fiske

Jakt och fisketurism ska bli en del av kommunens ansikte utåt. – Vi samlar flera aktörer som gemensamt får arbeta fram ett koncept kring detta, säger Madeleine Kidell, på näringslivsbolaget..

Blekinge Läns tidning - 21 maj 17 kl. 19:30

Kommunen går i bräschen för fossilfritt bilägande.

Kommunen är på jakt efter tio anställda till ett bilprojekt. Tanken är att de anställda ska leasa elbilar som användas av andra under arbetstid..

Blekinge Läns tidning - 11 apr 17 kl. 14:47

Kommunen är på jakt efter tre rektorer

Det är Korpadalen, Stenbacka och Norrevång som ska få nya skolledare..

Kristianstadsbladet - 23 feb 13 kl. 08:10

Kommunen går ut på praktikjakt

Nu vänder sig kommunen till föreningar och näringsliv i jakt på fler praktikplatser till arbetslösa ungdomar. Över 500 förfrågningar gick ut under gårdagen.? Vi vill ha så många praktikplatser som möjligt, säger arbetsmarknadsutvecklare Birgitta Sörensen.

Skånskan - 20 feb 19 kl. 16:37

Jakt på viltsvin trappas upp

YSTAD Kommunen kan nu tänka sig att ge tidsbegränsad dispens för jakt efter vildsvin på kommunens mark som inte är detaljplanlagd.
Det hänger samman med att antalet vildsvin i Skåne har ökat så mycket att de till och med ger sig in i trädgårdar. Kommunen har kontaktats av oroliga medborgare, bland annat i Köpingebro, Nybrostrand och Sandskogen.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:18

Måsarna skrämmer stadsborna

Tusentals fiskmåspar häckar årligen på taken i Helsingfors och största delen av ungarna hoppar ut ur boet innan de kan flyga. Det ställer till med problem och skrämmer invånarna då måsföräldrarna vill försvara sina ungar, konstaterar man på Helsingfors miljöcentral. De större gråtrutarna och silltrutarna häckar ofta högt uppe på taken och kan förbli mer obemärkta, men fiskmåsen som är allmännast häckar ofta lägre ner och försvarar, förutom ungarna, också boet om det finns ägg i det.

Expressen - 05 jun 20 kl. 07:00

KI borde skämmas över sin jakt på visselblåsarna

De avslöjade Macchiariniskandalen – men i stället för att hyllas blev de själva fällda för forskningsfusk, utan möjlighet att överklaga beslutet. Visselblåsarna förtjänar upprättelse..

BT - 03 jan 13 kl. 16:21

Kalla på pallen efter lyckad jakt

Med säsongens bästa lopp tog Charlotte Kalla ett mäktigt kliv från sjunde till andra plats i Tour de ski på torsdagen. Sällan har en jakt varit så lyckad. ?

Trelleborgs Allehanda - 07 feb 13 kl. 09:27

Kommunen JO-anmäls av sotare

Trelleborgs kommun tar kunder från privata sotare genom att medvetet krångla till och fördröja sotningsansökningar. Det påstår ett privat sotningsbolag, som JO-anmält kommunen för missbruk av tjänsteställning.
2011 återtog Trelleborgs kommun den tidigare entreprenadutlagda sotningen, och anställde en kommunal sotarmästare.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 20:00

Öveds jakt- och fältrittklubb får nej igen

BJÄRSJÖLAGÅRD Kommunen och länsstyrelsen har sagt nej till Öveds jakt- och fältrittklubbs planer om att bygga en ridanläggning på idrottsplatsen i Bjärsjölagård. Och nu säger även mark- och miljödomstolen nej.Öveds jakt- och fältrittklubb överklagade länsstyrelsens beslut.

Barometern - 14 apr 14 kl. 08:10

Många vill öka jakt på vildsvin

Många klagar till kommunen och vill se jakt på vildsvin, fåglar och andra skadedjur. Därför ska Nybro kommun nu utreda vad de juridiskt får göra åt problemen. – Kommunen har inga skyldigheter och får inte jaga vildsvin på privat mark, säger Frida Johansson, markförvaltare på Nybro kommun.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.