Cornucopia > Ekonomi

Friday, 22 January, 22:56

Cornucopia - 13 jan 21 kl. 08:48

Demoskop: Moderaterna största parti efter ras för Socialdemokraterna - Miljöpartiet räddas kvar i riksdagenDemoskop, betald av Schibsted/Aftonbladet, rapporterar att Moderaterna nu är det största partiet i den senaste politiska opinionsundersökningen. Orsaken beror på ett kraftigt ras för Socialdemokraterna.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Socialdemokraterna, SchibstedAftonbladet, Moderaterna, MP, ALDRIG, Liberalernas, Almedalen, Liberalerna, KD, Övriga, Hans Majestät Konungen, Löfvens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demoskop, Moderaternastörsta , partiefter , rasför , Socialdemokraterna, Miljöpartiet, räddas kvar i riksdagen
Cornucopia - 05 feb 16 kl. 09:55

Demoskop: Moderaterna snart lika stora som regeringen

Demoskop har presenterat sin nya opinionsundersökning och raset för regeringen, i synnerhet Socialdemokraterna fortsätter. Moderaterna är snart lika stora som (s)va(mp)regeringen tillsammans i opinionen.
Demoskop februari 2016Moderaterna får nu 27.

Dagens PS - 10 mar 17 kl. 08:46

Nytt ras för Moderaterna – präglas av ”ängslighet”

Enligt Expressen/Demoskops senaste opinionsmätning backar Anna Kinberg Batras parti med 1,9 procentenheter till 16,6 procent. Därmed har Sverigedemokraterna sprungit om Moderaterna i väljarsympatier. SD ökar 0,7 procentenheter till 18,2 procent.

GöteborgsPosten - 09 mar 17 kl. 21:24

Nytt ras för M - SD näst störst enligt Demoskop

Krisen i Moderaterna växer sig allt starkare. Enligt en ny opinionsundersökning från Demoskop har partiet tappat nära en tredjedel av sina väljare de senaste två månaderna. – Vi har inte sett sådan dramatik i ett parti sedan vi började mäta, säger Anders Lindholm, vd för Demoskop till Expressen som beställt undersökningen.

Expressen - 09 mar 17 kl. 21:14

Demoskop: Nu är SD större än Moderaterna

Moderaterna störtdyker i opinionen. Demoskops och Expressens nya undersökning visar att Anna Kinberg Batra efter sin SD-flört är nere på rysarnivå, 16,6 procent. På två månader har man tappat nästan en tredjedel av väljarna.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nytt rekord för SD – Moderaterna rasar

Det fortsätter att gå framåt för Sverigedemokraterna i diverse mätningar. I en ny mätning från Demoskop/Expressen säger 18,7 procent av svenskarna att de skulle lägga sin röst på Jimmie Åkessons parti om det vore val i dag – en ökning med tre procentenheter från den senaste mätningen.Bild: TTSamtidigt tappar Moderaterna just tre procentenheter i mätningen, ner till 23,1.

Nyhetskanalen - 06 jul 12 kl. 06:45

Demoskop: Centern under riksdagsspärren

Nu ligger också Centerpartiet under fyraprocentsspärren för att komma in riksdagen, rapporterar Demoskop i sin senaste väljarbarometer. Inte heller Kristdemokraterna skulle bli kvar i riksdagen vid val i dag trots en uppgång med 1,3 procent, skriver Expressen.Avståndet mellan regeringens allianspartier, 44,8 procent, och den rödgröna opposition, 48,8 procent, har krympt något efter Demoskops förra mätning, sedan Vänsterpartiet gått ner med 2,5 procentenhet till 4,4 procent.

Nerikes Allehanda - 14 dec 14 kl. 05:14

Fortfarande ett konservativt parti

Partiet stretade emot kvinnlig rösträtt en gång i tiden. Partiet stretade emot när andra partier började kvotera in kvinnor i de folkvalda församlingarna.Men nu får Moderaterna en kvinnlig partiledare.

Politikerbloggen - 07 mar 11 kl. 07:35

RASET Moderaterna backar rejält i Demoskops mätning

HALVERAD LEDNING. Moderaterna backar med 4,4 procentenheter i den senaste mätningen från Demoskop som presenteras av Expressen. Kristdemokraterna hamnar under fyraprocentsspärren.

Alliansfritt Sverige - 11 okt 13 kl. 13:26

Moderaterna får storstryk i den nya OS-grenen ?Arbetarparti?

Expressen rapporterar att Demoskop har undersökt om svenska folket köper spinnet från Moderaterna om att de skulle vara ett arbetarparti. Det korta svaret är att ingen köper det Moderaterna försökt sälja sedan 2006 nämligen att de är Sveriges arbetarparti. Enligt undersökningen är det bara 18 procent av befolkningen i stort anser att Moderaterna skulle vara det främsta arbetarpartiet i landet.

Skånskan - 04 feb 16 kl. 14:00

Avhoppad liberal valde Moderaterna

STAFFANSTORP Helene Öhman var tidigare liberal kommunpolitiker men lämnade sitt parti i protest och har sen dess varit politisk vilde i kommunfullmäktige
Nu har hon funnit en ny partitillhörighet hos Moderaterna.Helene Öhman väckte stort rabalder när hon mitt under kommunfullmäktigemötet i december 2014, just innan val till nämnderna skulle göras, meddelade att hon lämnade sitt parti Folkpartiet, numera Liberalerna.
Helene Öhman var tilltänkt som tekniska nämndens ordförande men så blev det inte.

Dagens PS - 23 mar 17 kl. 08:14

M-chocken: SD näst största parti

Med 19,2 procents av opinionen bakom sig har Sverigedemokraternas sprungit förbi Moderaterna, som backar 1,1 procentenheter till 18 procent i SVT/Novus senaste väljarbarometer. ”Det här betyder naturligtvis oerhört mycket för oss. Om vi vill ha reell makt så måste vi bli så pass stora att vi kan ta för oss ordentligt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.