Resume > Ekonomi

Monday, 18 January, 15:46

Resume - 13 jan 21 kl. 08:34

Youtube nästa plattform att stänga av Donald TrumpDen Google-ägda plattformen menar att presidentens senaste video hetsar till våld, Cannes Lions planerar för fysisk festival och familjeföretag lyfter fram hårda konkurrensen från EMV som anledning till konkurs. Det och mer i dagens morgonsvep..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
Donald Trump, Google, Lions, EMV

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Youtubenästa , plattformatt , stängaav , Donald, Trump
Dagensanalys.se - 10 apr 19 kl. 13:10

Youtube ska fånga tittarna med interaktivt innehåll

Google-ägda videoplattformen Youtube håller på att utveckla ett nytt interaktivt format som ska öka antalet tittare och generera fler annonsintäkter. Interaktiva klipp har funnits på plattformen tidigare men enligt Youtube har man nu en rad nya verktyg för att kunna skapa interaktiva berättelser. Netflix har tidigare satsat på interaktivt innehåll med goda resultat.

Dagensanalys.se - 05 sep 19 kl. 19:10

Youtube satsar på mode med ny vertikal

Youtube vill hänga på Instagram och har lanserat en hel vertikal dedikerad till mode. Enligt Statista, som samlar in statistik, fick just mode och skönhet hela 169 miljarder visningar förra året på Youtube. Mode lockar inte bara tittare utan även annonsörer, modemärken och designers.

E24 - 17 aug 15 kl. 13:30

Tung Spotify-investerare: ”Ge er på Youtube”

En av Spotifys tyngsta investerare är inte särskilt orolig över Apples intåg på streamingmarknaden. Men han är snabb att ge Youtube en känga. ”Det är Youtube som kritikerna borde ge sig på”, säger Pär-Jörgen Pärson..

Dagens PS - 02 aug 19 kl. 09:56

Världens största streaming-stjärna överger sin plattform

Dagens techbrief handlar om klassiska bilar med nya elmotorer, en potentiell säkerhetsbrist i Apples assistent Siri samt världens största streamer som lämnar sin plattform för rivalen. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Nya trenden: Klassiska bilar får nytt liv elmotorer The Verge berättar om en ny trend: klassiska bilmodeller restaurerade med elmotorer.

Dagensanalys.se - 08 sep 16 kl. 12:07

YouTube-stjärnorna rasar mot reklamregler

YouTube har blivit tuffare mot de som tjänar pengar via reklamklippen som sänds i samband med deras videos på sociala mediesajten. Klipp som betraktas som ”reklamovänliga” till följd av opassande språk, våld eller krigsrapportering får reklamen (och därmed intäkterna) bortplockade av YouTube. Detta har fått många YouTubers att protestera mot vad man ser som censur.

Dagensanalys.se - 01 jun 18 kl. 16:53

Unga lämnar Facebook för YouTube, Instagram och Snapchat

Att Facebook tappar unga användare är inget nytt, men en ny rapport från PEW Research visar nu precis hur illa de är. Bara knappt hälften av tonåringar i USA finns på plattformen, att jämföra med 2015 då siffran var 71 %. Den stora vinnaren bland de yngre generationerna är istället YouTube, som kan stoltsera med att ha 85 % av tonåringarna som användare.

Dagensanalys.se - 02 mar 17 kl. 11:31

Nu kan du betala för att titta på TV via YouTube

YouTube går nu från att vara plattformen för att titta på gratis filmklipp till att vara en plattform där du köper ett fast TV-utbud för ca 320 kronor per månad. Men alla kanaler finns inte, vilket gör det svårare för användarna att välja operatör. Nyheten om att YouTube kommer att lansera sitt eget betal-TV utbud släpptes nu i veckan.

Dagens PS - 27 nov 19 kl. 12:52

”Datorspelens Youtube” noteras på börsen

Uppstickarens plattform och patenterade teknik gör det möjligt för amatörer att bygga dataspel som kan spridas till en global publik. Nu ska bolaget noteras på First North. Adventure Box må ännu vara en doldis hos allmänheten, men plattformen är redan populär bland datorspelsskapare – och det råder ingen brist på ambition.

Dagensanalys.se - 09 maj 16 kl. 15:00

Fyra stora nyheter från YouTube

Nyligen ägde ägde BrandCast 2016 rum, ett stjärnfyllt event av Googleägda YouTube för att promota sin plattform och locka annonsörer från linjär-TV till online-TV. I samband med detta annonserade man också 4 kommande nyheter som snart ska lanseras av onlinevideo-jätten. Under en kväll med mängder av stjärnor och Sesame Streets egna ”Big Bird” lanserade man under torsdagens BrandCast så alltså ett antal kommande nyheter på videotjänsten.

Dagensanalys.se - 14 jul 17 kl. 13:31

YouTube fortsätter expansionen av YouTube TV

För några månader sedan lanserades YouTube TV, då bara i fyra amerikanska städer. Nu står ytterligare tio städer på tur, men de har ännu inte tagit sig utanför USAs gränser. När YouTube TV kom gjordes det endast tillgängligt i Los Angeles, New York, Chicago, Philadelphia, och San Franciscos Bay Area.

Dagensanalys.se - 14 dec 17 kl. 12:31

Twitter gör som de andra, och mäter hur många som sett en video

Att kunna se hur många som tittat på ett videoklipp är för många ett viktigt mått. Det ger en möjlighet att jämföra hur väl en video fungerar på olika plattformar, samt se om räckvidden kan behöva en skjuts genom köpt räckvidd. Därför är det glädjande att även Twitter nu hakar på tåget.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.