GlobeNewswire > Ekonomi

Sunday, 17 January, 07:54

GlobeNewswire - 13 jan 21 kl. 08:30

Eolus tecknar elförsäljningsavtal med ett stort internationellt energiföretag för tre vindparker i SverigeHässleholm den 13 januari 2020 Eolus har tecknat individuella elförsäljningsavtal med ett stort internationellt energiföretag för tre vindparker omfattande 68 MW i Sverige som tas i drift under hösten 2023. Vindparkerna har sålts till Commerz Real i en affär som offentliggjordes den 29 september 2020. Avtalet med det internationella energiföretaget omfattar 100 % av den el som kommer att produceras i vindparkerna Boarp (24 MW), Dållebo (26 MW) and Rosenskog (18 MW) i södra Sverige. Totalt kommer vindparkerna att bestå av 7 Siemens Gamesa SG 5.8-170 vindkraftverk och 4 Siemens Gamesa SG 5.
Läs mer på GlobeNewswire
Läs mer om:
Sverige, MW, Commerz Real, Boarp, Rosenskog, Siemens Gamesa SG, Eolus VD Per Witalisson, Eolus, VD Marcus Landelin, Witalisson, Hammarqvist, EolusEolus Vind, Nordens, Norden, USA, Vind AB, Nasdaq Stockholm Mid Cap, Pressmeddelande Eolus

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eolus, tecknar, elförsäljningsavtalmed ett , stort, internationellt, energiföretagför , tre vindparker i Sverige
DI - 22 mar 19 kl. 08:40

Arcoma tecknar återförsäljningsavtal för Ungern och Slovakien

First North-listade Arcoma har tecknat ett återförsäljaravtal med den medicintekniska distributören Gutta, som ska sälja Arcomas produkter i Ungern och Slovakien..

NSD - 22 jan 20 kl. 07:00

De tecknar mångmiljonavtal med stort gruvbolag

Arctic minerals AB har tecknat avtal med ett av världens största gruvbolag, Rio tinto group, gällande kopparprospektering i norra Finland..

E24 - 03 dec 15 kl. 19:36

Google tecknar stort avtal med svenskt vindkraftsbolag

Google tecknar avtal om förnybar energi som motsvarar 842 megawatt och en dubblering av Googles förnybara energikapacitet. Ett av projekten tillhör svenska Eolus vars aktie steg 8,5 procent på beskedet..

GlobeNewswire - 10 jul 20 kl. 08:30

Eolus förvärvar sju vindkraftsprojekt i tidig utvecklingsfas

Hässleholm den 10 juli 2020 Eolus har tecknat avtal om att förvärva sju vindkraftsprojekt i tidig utvecklingsfas av Vindkraft Värmland som är ett dotterbolag till Modern Energy. Sammantaget bedöms projekten som är belägna i SE3 och SE4 kunna omfatta upp till cirka 450 MW. Sex av de förvärvade projekten är belägna i SE3 och ett är beläget i SE4.

Trelleborgs Allehanda - 23 jul 13 kl. 13:32

Eolus överklagar nej till vindkraft

Arkivfoto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Vindkraftsmotståndarna i Fjärdingslöv kan inte andas ut riktigt än. Eolus vind, som ansökt om att sätta upp ett hundra meter högt verk utanför byn, kämpar vidare trots att kommunen sagt nej till företagets ansökan om bygglov.
Eolus vind har nu överklagat kommunens avslag till länsstyrelsen.

Kristianstadsbladet - 09 jul 12 kl. 13:59

Eolus vinds vd avgår

Arkivfoto: Tommy Svensson
Vd Gustaf Ekberg och Eolus vinds styrelse har inte samma visioner inför framtiden. Därför lämnar Ekberg nu vd-posten.
?

DI - 11 maj 15 kl. 08:31

China Unicom tecknar avtal med Apple

Den kinesiska teleoperatören China Unicom har tecknat ett försäljningsavtal med Apple om att börja sälja Apple Watch..

YLE - 06 maj 15 kl. 03:50

Billigare batterier revolutionerar elförsörjningen

Vindkraft och solenergi har gjort stora framsteg under senare år, men det som har hållit tillbaka utvecklingen och som många har kritiserat är att den energi de producerar är kortvarig. Massiva batterier som låter hushåll lagra förnybar energi har ändå snabbt blivit billigare. Andreas Frejborg.

Jönköpingsnytt - 20 apr 20 kl. 17:12

Riksbyggen tecknar stort avtal

Riksbyggen tecknar ett stort totalförvaltningsavtal med den nybildade fastighetsfonden SEB Arkadia Bostad som förvaltas av SEB Investment Management AB.
– Det är självklart för oss som kooperativt företag att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. När vi förvaltar bostäder gör vi det enklare för våra kunder att bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Tommy Kjellén.

Magazin24 - 03 feb 16 kl. 07:58

De tecknar historiskt avtal

Ett beslut som gynnar framtiden. ”Det är alltid roligt att kunna genomföra affärer med ett stort mervärde” Nu står det klart att Köpings kommun och Yara AB tecknar ett nytt avtal för ytterligare spillvärmeleveranser. På torsdag sluts avtalet mellan de båda parterna.

Kristianstadsbladet - 05 mar 13 kl. 19:39

Chile stoppar stort kraftverksbygge


En domstol i Santiago har tills vidare stoppat bygget av ett stort kraftverk i norra Chile, efter att fiskare hävdat att bygget hotar miljön i området och deras eget uppehälle.Bygget, värt motsvarande nio miljarder kronor, går under namnet Punta Alcalde och uppförs av Spaniens ledande elbolag Endesa. Syftet är att förbättra elförsörjningen till den viktiga kopparbrytningen i regionen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.