SR > Nyheter

Monday, 25 January, 20:55

SR - 13 jan 21 kl. 08:19

Första kvinnan avrättats sedan 1953I USA har nu den första kvinnan sedan 1953 avrättats av staten. Kvinnan dömdes till döden 2007 för att ha mördat en gravid kvinna i Missouri. Kvinnan erkände mordet men ansåg att hon förtjänade strafflindring då hon led av mental ohälsa..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Missouri

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första kvinnan, avrättatssedan , 1953
Helsingborgs Dagblad - 09 feb 15 kl. 06:36

Ny dom sedan oskyldig avrättats

En domstol i Kina har dömt en man till döden för brott som en annan person felaktigt avrättades för.Zhao Zhihong, 42 år, dömdes på måndagen för en serie av mord och våldtäkter. Ett av morden skedde på en offentlig toalett i inre Mongoliet 1996.

Sydsvenskan - 09 feb 15 kl. 06:36

Ny dom sedan oskyldig avrättats

En domstol i Kina har dömt en man till döden för brott som en annan person felaktigt avrättades för.Zhao Zhihong, 42 år, dömdes på måndagen för en serie av mord och våldtäkter. Ett av morden skedde på en offentlig toalett i inre Mongoliet 1996.

DN - 09 apr 14 kl. 10:35

Nordkorea: toppchef ska ha avrättats med eldkastare

Det kommer nya uppgifter om utrensningar i Nordkoreas statsapparat – sedan ledaren Kim Jong Uns farbror överraskande avrättades i december ska ytterligare 11 personer ha avrättats eller fängslats. En vice minister på ett departement uppges ha bränts till döds..

DN - 31 aug 16 kl. 05:20

Minister i Nordkorea ska ha avrättats

Nordkoreas utbildningsminister ska ha avrättats, uppger Sydkorea, vilket i så fall är den senaste i raden av uppmärksammade avrättningar i Pyongyang..

Expressen - 26 dec 19 kl. 11:52

Utländsk medborgare har avrättats – i Japan

En utländsk medborgare har avrättats i Japan.Det är första gången sedan uppgifter om avrättningar i Japan började offentliggöras år 2007.Kinesiske Wei Wei, 40, dömdes till döden för att ha mördat en familj..

Sydsvenskan - 05 aug 12 kl. 06:30

Syrisk tv-profil uppges ha avrättats

Aleppo. En profil i syrisk statlig tv, som kidnappades i juli, uppges ha avrättats av en militant islamistgrupp. Samtidigt rasar hårda strider i Aleppo och Iran uppger att en busslast pilgrimer kapats..

Expressen - 20 sep 13 kl. 00:22

Sköt ihjäl fyra kvinnor ? nu har han avrättats

Robert Gene Garza, 30, mördade kallblodigt fyra oskyldiga kvinnor i Texas. Nu har han avrättats med en giftinjektion..

Corren - 21 nov 15 kl. 21:01

Oppositionsledare har avrättats

Två ledande oppositionspolitiker, Ali Ahsan Mohammad Mujahid och Salahuddin Quader Chowdhury, har avrättats genom hängning i Bangladesh..

UNT - 21 nov 15 kl. 21:01

Oppositionsledare har avrättats

Två ledande oppositionspolitiker, Ali Ahsan Mohammad Mujahid och Salahuddin Quader Chowdhury, har avrättats genom hängning i Bangladesh..

SVT - 21 nov 15 kl. 21:09

Oppositionsledare i Bangladesh har avrättats

Två ledande oppositionspolitiker, Ali Ahsan Mohammad Mujahid och Salahuddin Quader Chowdhury, har avrättats genom hängning i Bangladesh. De var dömda för krigsbrott i samband med självständighetskriget mot Pakistan 1971..

Expressen - 21 nov 15 kl. 21:57

Oppositionsledare har avrättats i Bangladesh

BANGLADESH. Två ledande oppositionspolitiker, Ali Ahsan Mohammad Mujahid och Salahuddin Quader Chowdhury, har avrättats genom hängning i Bangladesh. De var dömda för krigsbrott i samband med självständighetskriget mot Pakistan 1971..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Italiens premiärminister Giuseppe Conte kommer lämna in avskedsansökan

Italiens premiärminister Giuseppe Conte kommer lämna in sin avskedsansökan imorgon, uppger flera medier. Enligt källor till Reuters är målet att få förnyat uppdrag av landets president och försöka bilda en ny regeringen med bredare majoritet. Regeringskrisen utlöstes i förra veckan när ett av samarbetspartierna hoppade av regeringen efter en konflikt om hur Italien ska investera coronapengarna från EU..

SR - 45 minuter sedan

Skarp EU-kritik mot AstraZeneca

EU riktar skarp kritik mot AstraZeneca efter att bolaget meddelat att det inte kan leverera det antal Coronavaccin som utlovats. Hälsokommissionären Stella Kyriakides betonar att EU gett stort stöd till bolaget, man kräver förklaringar och förväntar sig resultat. Kommissionen vill också öka kontrollen över vaccintillverkarna inom EU..

SR - 3 timmar sedan

Linde om Ryssland: oroväckande utveckling

EU:s utrikesministrar fördömer gripandet av den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj och demonstranter i helgen. Men det blev inga beslut om nya sanktioner mot landet vilket några EU-länder eftrerfrågat. "De verktygen finns kvar", säger utrikesminister Ann Linde som träffar landets utrikesminister nästa vecka..

SR - 3 timmar sedan

USA är tillbaka på den internationella klimatscenen

"En 3,7 till 4,5 grader varmare värld, kommer att bli en värld som är omöjlig att leva i för många människor i världens fattigaste och mest sårbara länder.", det var USA:s nya klimatsändebud John Kerrys budskap på det digitala mötet Climate Adaptation Summit. Hundratals talare från hela världen samlas under två dagar för att fokusera på klimatanpassning.

SR - 3 timmar sedan

Fågelinfluensa hos landets största äggproducent - alla höns avlivas

Fågelinfluensan tvingar Sveriges största äggproducent CA Cedergren i småländska Mönsterås att avliva sina 1,3 miljoner höns. Jordbruksverket är på plats tillsammans med hemvärnet och frivilliga, som hjälper till att forsla bort de avlivade hönsen. Enligt Svenska ägg lär det här inte påverka tillgången på ägg i butik, men däremot kan det bli svårare att få tag på färdigmat och halvfabrikat med svenska ägg..

SR - 3 timmar sedan

Polisen vädjar om hjälp efter hundratals vandaliserade träd

200 träd har vandaliserats i Malmö den senaste tiden och det här skapar stor frustration hos Malmöborna. Stora polisresurser har satts in för att ringa in gärningspersonen, bland annat har Gärningsmannaprofilgruppen hos Nationella operativa avdelningen, Noa kontaktats. Men det räcker ändå inte utan nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp..

SR - 3 timmar sedan

Flera tvingades vända när Sverige stängde gränsen mot Norge

För första gången sedan andra världskriget har nu Sverige stängt gränsen mot Norge och infört ett inreseförbud, med vissa undantag, vilket det har lett till flera olika konsekvenser. Gränspolisen vid Svinesund har under dagen avvisat flera stycken som bland annat velat åka in till Sverige för att handla. Jan-Erik Eylertsen, som jobbar i en butik vid gränsen, säger att detta är ytterligare ett slag mot butiken och att nu "Kommer det väl inte en käft"..

SR - 3 timmar sedan

Åklagaren vill se dagsböter för Estonia-dyk

Idag hölls rättegången i Göteborgs tingsrätt mot två svenskar som enligt åklagaren ska ha gjort sig skyldiga till kränkt gravfrid under dykningar vid Estonia-vraket 2019. Åklagare och advokater är överens om att svenskarna har dykt vid Estonia, men frågan är hur lagen om kränkt gravfrid ska tillämpas. En speciallag skyddar dykningar vid vraket, som ligger på intrnationellt vatten, men fartyget som filmteamet befann sig på när dykningarna genomfördes var tyskflaggat, och Tyskland hade inte skrivit under gravfridslagen..

SR - 4 timmar sedan

EU avråder från resor till högriskländer – däribland Sverige

EU-kommissionen avrådde idag från icke nödvändiga resor till och från EU-länder med extra hög smittspridning, däribland Sverige. Kommissionen föreslog idag att länder med 500 eller fler nya coronafall per 100 000 invånare ska klassas som högriskländer på de riskkartor som den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC publicerar varje vecka. I dagsläget är tio EU-länder klassade som högriskländer, bland dem Sverige, Spanien, Portugal Irland , Nederländerna och de tre baltiska staterna..

SR - 4 timmar sedan

Debutanternas kväll under Guldbaggen

I kväll arrangeras den 55 upplagan av Guldbaggegalan och det är många debutanter som är nominerade. Bland annat Nathan Grossman som gjort filmen ”Greta” och Henrik Schyffert som regisserat ”Spring Uje Spring” är nominerade till årets film. Pandemin har gjort att många filmer varit tillgängliga för att strömmas på internet och ”Se upp för Jönssonligan” fick inte någon biopremiär alls..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.