ÖstersundsPosten > Nyheter

Tuesday, 19 January, 10:51

ÖstersundsPosten - 13 jan 21 kl. 08:12

Debatt: S: Äldre måste veta att vårdens personal har den tid som behövsVi ger äldreomsorgen ett mycket stort förtroende den dagen vi väljer att flytta in på ett....
Läs mer på ÖstersundsPosten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattS , Äldremåste , vetaatt , vårdens, personalhar , den tid som behövs
Kristianstadsbladet - 13 nov 19 kl. 05:00

Debatt: Svaren på vårdens utmaningar finns hos medarbetarna

Lösningarna på vårdens utmaningar finns i alla medarbetares kunskap och kompetens att själva utveckla verksamheten. Det här är en kraft som inte tas till vara fullt ut i dagens hälso- och sjukvård. Nu är det dags att ändra på det.

SVT Debatt - 23 sep 13 kl. 15:41

LCHF utmanar sjukvårdens dåliga råd

KOSTRÅD Frågan om hur man bör äta för att gå ner i vikt har diskuterats i åratal, ofta i affekt. Idag ger en expertutredning svaret. Lågkolhydratkost, som LCHF, ger snabbare viktminskning och förbättrade hälsovärden.

SVT Debatt - 14 okt 13 kl. 14:37

Vårdens kvalitet ska vara överordnad bypolitik

LANDSTINGEN Göran Hägglund har nyligen lyft frågan om att förstatliga sjukvården. Protesterna som mötte förslaget visar att fokus ligger på huruvida det kommunala självstyret är hotat, inte på patienternas rätt till en likvärdig sjukvård i hela Sverige. Det är dock ett otvivelaktigt faktum att det finns skillnader i vårdens kvalitet mellan olika landsting, skriver Thomas af Bjur.

SVT Debatt - 23 jan 14 kl. 15:48

Trailer Debatt 23/1: Cancervården och religion

Inför kvällens Debatt:  SVT:s granskning av den ojämlika cancervården följs i kväll upp av Debatt. I studion har vi cancerläkare som säger att man inte längre kan garantera ett säkert patientomhändertagande, Anders W Jonsson från socialutskottet, Gunilla Gunnarsson från SKL, Helén Eliasson från Västra Götalandsregionen, ”Arga Doktorn” Björn Bragée, Karin Båteson från Läkarförbundet och sist men inte minst patienter som vittnar om vårdens brister och förtjänster, bland dem Regina Lund. Dessutom ska vi diskutera religion.

SVT Debatt - 06 mar 14 kl. 11:16

Debatt 23/1: Cancervården och religionspopulism

SVT:s granskning av den ojämlika cancervården följs i kväll upp av Debatt. I studion har vi cancerläkare som säger att man inte längre kan garantera ett säkert patientomhändertagande, Anders W Jonsson från socialutskottet, Gunilla Gunnarsson från SKL, Helén Eliasson från Västra Götalandsregionen, ”Arga Doktorn” Björn Bragée, Karin Båteson från Läkarförbundet och sist men inte minst patienter som vittnar om vårdens brister och förtjänster, bland dem Regina Lund. Dessutom ska vi diskutera religion.

SVT Debatt - 24 maj 13 kl. 11:04

Hakelius, du blundar för vårdens verklighet

VÅRDEN I en krönika i Aftonbladet sprider Johan Hakelius bilden av oss sjuksköterskor som ett gäng duktiga flickor som vill ha tårta och tack för vårt arbete. Han jämför oss med butiksbiträden och påpekar att de, till skillnad från oss, aldrig beklagar sig över hur svårt deras arbete är. Men Johan, jag vill varken ha tårta eller tack.

Hela Gotland - 24 nov 17 kl. 11:30

DEBATT Botaniska trädgårdens framtid i fara

Tidigare i veckan beslutade tekniska nämnden att ge minskat bidrag till Botaniska trädgården..

Länstidningen i Södertälje - 06 aug 20 kl. 11:00

Debatt: Stärk sjukvårdens beredskap

Kampen mot det nya coronaviruset påminner om hur sårbara vi människor är och hur viktigt det är....

BT - 11 maj 14 kl. 09:40

Debatt: Hur ska vård kunna locka?

Bredda valdebatten inför höstens riksdagsval så att den även innefattar vård och omsorg, uppmanar skribenterna från Vårdförbundet. De tycker att det måste finnas plats för fler ämnen än bara skolfrågan inför valet. Går man ut och frågar människor på stan vad som är viktigt så är det skola, vård och omsorg som de flesta prioriterar som viktiga valfrågor.

Cornucopia - 11 sep 14 kl. 16:16

Omoral - 70-talistnördens generationsroman

“Vi har spänt fast dig medan ambulansen kör, du är på väg till sjukhuset. Kan du säga mig vad du heter?” frågade sköterskan och släckte lampan.

Sydsvenskan - 22 maj 14 kl. 05:30

Allt fler äldre kräver fler boendemöjligheter

Förr eller senare vill seniorer flytta från en svårskött villa till en mer praktisk bostad. De vill då gärna bo kvar i sin invanda miljö, helst i ett centralt läge med närhet till service, allmänna kommunikationer och en trivsam närmiljö. För att skapa attraktiva bostäder för seniorerna blir det således naturligt med förtätningsprojekt, gärna i det invanda närområdet där de har sina sociala nätverk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.