GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 23 January, 18:11

GöteborgsPosten - 12 jan 21 kl. 19:31

Dålig kondition kan öka risken för psoriasisUnga män med dålig kondition har större risk för att drabbas av psoriasis och psoriasisartrit senare i livet, enligt en studie från Göteborgs universitet..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborgs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dålig, konditionkan , öka, riskenför , psoriasis
YLE - 31 jan 14 kl. 04:01

Tufft för beväringar i dålig kondition

Under de senaste tjugo åren har beväringarna försämrat sitt resultat i Cooper-test med nästan 200 meter och gått upp 6 kilogram i vikt. Visselpipan ljuder. Beväringarna spänner magmusklerna och viker sig framåt.

SR - 21 nov 18 kl. 06:53

Nära hälften har farligt dålig kondition

Närmare hälften av alla yrkesverksamma svenskar har en hälsofarligt dålig kondition..

Dagens Medicin - 21 nov 18 kl. 08:26

Hälften av befolkningen har farligt dålig kondition

Nära hälften, 46 procent, av svenskarna i yrkeslivet har en hälsofarligt dålig kondition. Andelen har ökat dramatiskt sedan mitten av 90-talet, visar en ny stor studie gjord vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm..

SR - 12 feb 19 kl. 06:00

Dålig kondition som tonåring kan leda till sjukersättning

I en ny studie har forskare sett att unga svenska män med fetma eller dålig kondition har en högre risk för att få sjukersättning när de blir äldre..

Expressen - 21 nov 18 kl. 06:03

Nära varannan vuxen i Sverige har farligt dålig kondition

Nära hälften, 46 procent, av svenskarna i yrkeslivet har en hälsofarligt låg kondition. Andelen har ökat dramatiskt sedan mitten av 90-talet, visar en ny stor studie gjord vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm.– Nu måste samhället agera.

Kristianstadsbladet - 19 jun 13 kl. 12:56

Dålig kondis ökar självmordsrisk


Dålig kondition som ung ökar risken för självmordsbeteende senare i livet. Forskning från Sahlgrenska akademin har tidigare visat att bra kondition minskar risken för svår depression som äldre. I den senaste studien går forskarna alltså ännu längre.

Nyhetskanalen - 14 jun 12 kl. 06:38

Bra kondition som ung minskar risk för ångest

Dålig kondition i tonåren fördubblar risken att få en allvarlig depression senare visar en ny svensk studie. Fysisk aktivitet stimulerar hjärnan, enligt Maria Åberg, som har lett studien från Sahlgrenska akademin och Karolinska institutet. Testresultat, i samband med den tidigare obligatoriska mönstringen inför lumpen, har matchats med nationella sjukdomsregister.

YLE - 24 jan 16 kl. 07:27

Lännen Media: Beväringarnas kondition sämre än någonsin

Beväringarnas fysiska kondition är sämre än någonsin, rapporterar Lännen Medias tidningar. Brist på vardagsmotion är en av orsakerna. Enligt försvarsmaktens statistik från i fjol sprang beväringarna som trädde i tjänst i medeltal 2 423 meter i det klassiska Coopertestet över tolv minuter.

SvD - 19 jun 13 kl. 12:56

Ökad självmordsrisk vid dålig kondis

Dålig kondition som ung ökar risken för självmord och självmordsförsök senare i livet, visar ny forskning..

Nyheter 24 - 14 jun 12 kl. 10:29

Bra kondition kan ge minskad ångest hela livet


En stor studie av värnpliktiga visar att de som har dålig kondition i tonåren oftare får allvarlig depression senare i livet. Har du bra kondition som ung löper du betydligt mindre risk att drabbas av en allvarig depression senare i livet. Det visar en studie som gjorts genom jämförelser mellan tonåringars kondition vid mönstringen till lumpen och nationella sjukdomsregister.

BT - 20 jul 14 kl. 08:14

Så minskar du risken för badolyckor

Juni blev en mycket svart månad, och hittills i juli har minst sex personer rapporterats drunknade. Många gånger är det trötthet som ligger bakom olyckorna när någon är ute och simmar på djupt vatten. I juni drunknade 21 personer, den högsta siffran på 15 år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.