Länstidningen i Jämtland > Nyheter

Wednesday, 20 January, 17:04

Länstidningen i Jämtland - 13 jan 21 kl. 08:00

Debatt: Det fria ordet hotasFri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i allra....
Läs mer på Länstidningen i Jämtland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattDet , fria, ordet, hotas
Expressen - 03 maj 12 kl. 07:05

Fria ordet hotas - även i Sverige

Redan har hela 21 journalister dött och hundratals fler sitter fängslade. 2012 har börjat lika dåligt som så många andra år har slutat. Men hoten mot det fria ordet finns inte bara i krig och diktaturer.

SvD - 28 dec 15 kl. 11:59

Nu hotas det fria ordet igen

Nästa år firas en av Sveriges finaste födelsedagar. Den svenska Tryckfrihetsförordningen fyller 250 år, en bastion mot censur och för offentlighetsprincipen. Nu är det några sekler senare och det fria ordet hotas igen..

UNT - 02 feb 11 kl. 10:08

Det fria ordet hotas i EU

DEBATT. Det är inte bara Ungerns nya medielagar som skrämmer, utan även i stora EU-länder som Tyskland och Storbritannien är det relativt vanligt med censur, skriver Åke Wredén..

Skånskan - 01 sep 16 kl. 08:31

Det fria ordet i fokus på årets bokfestival

Det fria ordet. Det är temat för Kristianstad Bokfestival, som drar igång redan i kväll. Festivalsamordnare Ulrika Thorsson ser fram emot tre dagar med litteraturen i fokus.

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 19:45

Det fria ordet står under attack. Skyddet måste stärkas. Nu.

De största svenska tidningarnas sajter utsattes för en överbelastningsattack under lördagskvällen – bara några dagar efter att Säpo publicerat sin årsbok som bland annat varnar för effekten av just nätattacker.Landets samtliga större tidningar drabbades och även HD-Sydsvenskans båda sajter låg nere under flera timmar. Det är fortfarande oklart vem eller vilka som ligger bakom, men på ett anonymt Twitterkonto publicerades en varning och ett hot om fler angrepp.

Skånskan - 29 jun 16 kl. 18:26

Fem pennor firar fria ordet

Malmö Fem pennor som symboliserar det fria ordet startade politiska diskussioner redan innan det invigdes utanför Stadsbiblioteket i går.I år fyller offentlighetsprincipen och den första svenska tryckfrihetsförordningen 250 år, något som uppmärksammas runt om i landet under namnet Tryckfrihetsåret. I samband med det invigdes i går konstverket ”Säg det högt!

Nya Wermlands Tidningen - 29 dec 15 kl. 06:00

Det fria ordet och makten

Det fria ordet är ett mått på den egentliga friheten i ett samhälle. Ju mer neurotiskt ett samhälle är, desto snävare ramar sätts upp för det fria ordet, skriver Anosh Ghasri..

Expressen - 02 apr 16 kl. 06:33

Det fria ordet är till för att användas

Varje dag testas våra egna gränser med provokationer, extrema åsikter och satir. Både på nätet och i våra tidningar. Det fria ordet är till för att användas och i år kan vi till och med fira rätten till yttrandefrihet när Tryckfrihetsförordningen fyller 250 år.

Trelleborgs Allehanda - 01 sep 16 kl. 03:00

Hoten mot det fria ordet

I kväll inleds Bokfestivalen i Kristianstad med ett samtal om det som är själva temat: Det fria ordet. Kulturredaktören Sune Johannesson ringde historikern Jonas Nordin för att med historien som utgångspunkt resa in i dagens situation. Hans åsikt är klar: Det fria ordet är satt under press..

Kristianstadsbladet - 01 sep 16 kl. 03:00

Hoten mot det fria ordet

I kväll inleds Bokfestivalen i Kristianstad med ett samtal om det som är själva temat: Det fria ordet. Kulturredaktören Sune Johannesson ringde historikern Jonas Nordin för att med historien som utgångspunkt resa in i dagens situation. Hans åsikt är klar: Det fria ordet är satt under press..

Kristianstadsbladet - 01 sep 16 kl. 00:00

En ingående diskussion om det fria ordet

En djupgående diskussion om det fria ordet som började på 1700-talet och är minst lika högaktuell i dag lade grunden för årets bokfestival som har temat: Det fria ordet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.